.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Тема: Синини

Град
    Тапая, Кирибати

Синини

Напоследък си докарах доста синини по ръцете и краката, които дори не успяват да се оправя преди да си докарам следващите.
    Ако някой знае нещо, с което да ускоря изчезването на синините или поне на болката, каквото и да било, моля да сподели.

PROUD MEMBER OF THE PACK

Ами картоф.Аз преди година се шибнах в 1 люлка и се посиних точно под окото ( там е много нежно мястото и трудно изчезва синината).Та зех малак картоф разрязах го на 2 и го сложих за около 10-15 минути. След 1 ден синината изчезна.
    There is not a thin line between love and hate. There is, in fact,
    a Great Wall of China with armed sentries posted every twenty feet
    between love and hate.

Спри да си докарваш синини.Както предишни каза с картоф.
    Йога и мъдрост

Град
    Hate City Sofia.
    има такива мазила за рани...
    Страх ме е от себе си ,
    когато загубя мечтите си.

Град
    Тапая, Кирибати
    Че аз ако мога да спра да си ги правя синините изобщо нямаше да питам.
    Иначе благодаря за съветите.

PROUD MEMBER OF THE PACK

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D
    Цитирай Първоначално написано от Maexxna
    Ами картоф.Аз преди година се шибнах в 1 люлка и се посиних точно под окото ( там е много нежно мястото и трудно изчезва синината).Та зех малак картоф разрязах го на 2 и го сложих за около 10-15 минути. След 1 ден синината изчезна.
    +1

Повече от фен
    Здрасти! Ами значи..като малка баба ми печеше лук на скаричката и ми го слагаше за една нощ на синката.. опитай.. Още една рецепта е да цчупиш едно яйчице и да затоплиш леко в микровълновата.. после да сложиш на проблемното място и да почакаш да изсъхне.. то само ще падне или на сутринта ще го измиеш..така се прави,докато не ти мине.. Желая ти бързо оздравяване и повечко да внимаваш!

Град
    на ЛуНаТа
    мажи си ги с някакъв крем..или нещо от тоя род..
    Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него!

Супер фен
    Боядисай ги с червена боя.Или искай аверите да те сритат и посинят целият. Тогава синините ти няма се забелязват

Ау, същата съм. Постоянно виждам, че имам нови и нови синини. И минават с седмици. На скоро (преди све седмици) един приятел ме удра и ми посиня. След ден беше много тъмно синьо. После стана лилава, зелена, оранжева и сега е жълта. Не се шегувам. Ама вече им свикнах. С картоф не съм пробвала, после ще пробвам.

Ето един съвет от мен
    Лекарството се казва Arnika Einreibung. А фирмата Allga San
    Струва около 9 - 10 лв и ще си мажете синините по 3-4 пъти дневно,но не повече. То е под формата на течност и можеш да ползваш памук с който в продължение на 1-2 минути да втриваш лекарството.
    То е изцяло на билкова основа и помага страшно много. Но все пак не очаквай всичко да стане за ден
    Нема значение дали духаш или ти духат! Важното е да водиш духовен живот...

Повече от фен

Кремът се казва:''ВИТАСИН''

Кремът се казва ВИТАСИН.. Дано да останеш доволна! Трябва да се храниш нормално-папакй повече млечни продукти! Успехчета!

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Синини

Цитирай Първоначално написано от Terorist
    Напоследък си докарах доста синини по ръцете и краката, които дори не успяват да се оправя преди да си докарам следващите.
    Ако някой знае нещо, с което да ускоря изчезването на синините или поне на болката, каквото и да било, моля да сподели.
    зависи какво предизвиква "синините"!

ака практикуваш някакви изчанчени "спортове" свързани с голям травматизъм - синините са съвсем нормално явление и няма никакъв смисъл да се опитваш да ги премахваш с мазила!

всяка "синина" всъщност индикира скъсан кръвоносен съд с последващ кръвоизлив в мека тъкан.
    при нормални други условия защитната с-ма на организма започва процес на ограничаване на поражениата и отстраняване на кръвните клетки от несвойствените за тях места.
    еволюцията на този процес в много добре видим чрез "цвета" на хематома, която в нишката на темата някой много точно е описал като:

"един приятел ме удра и ми посиня. След ден беше много тъмно синьо. После стана лилава, зелена, оранжева и сега е жълта."

Всъщност на мене синините не ми пречат, но понякога ме болят доста и... не издържам.

Супер фен
    И аз зимата си правя коленете в цветовете на дъгата ...то вече и за смях не е че ше ги прецакам накрая :X
    Ама както и да е - има си мазила разни за синки. сори в момента забравих името..

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    С олио ако е веднага ударено, ако не с картоф.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си