- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ах Тези СЕЛЯНИ
Напоследък съм забелязъл 4е софия се пълни със селяни със скороста на светлината.Аз ли съм единствен:/??? На 14 съм и пове4е от половината ми клас са върли селяндури! По цял ден има миекане и неправилен говор! Кажете ми 4е не съм единствен.Вече имам чувството,че София се превръща в едно голямо селце![]()
http://prizebg.net/dani2s -E tva 6te vi zeme akyla! Come On In
Съмнявам се ти да си нещо по-различен бе драги,въпреки че не съм и слава богу не живея в Софка
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
Заповядаи тук та да се сре6не6 с твои братов4еди!![]()
http://prizebg.net/dani2s -E tva 6te vi zeme akyla! Come On In
хааха, а теб кой те излъга, че в София се говори правилно ?Първоначално написано от dani2s
А братле, тва, че примерно си кореняк софиянец мислиш ли, че те прави нещо повече от другите които са от провинцията ?
Не щем Mаc Donalds,не щем KFC ,не искаме вашите шибани храни!!! Дайте ни кръчми ,народни механи и в тях да си ходим с български жени!!!
![]()
Ми ела в Бургас ще те научим да шмъркаш и да въйкаш...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Като ви гледам компетентността на всичките ме напушва адски смях. Автора си е напълно прав, София се напълни със селяндури(не селяни, защото селянина сам по себе си е човек, който се занимава със земеделие и е незаменим). Та имам предвид върли селяндури, които не само говорят неправилно, но и нямат маниери, присъщи за града. Те наистина са навсякъде. И не, нямам против хората от провинцията дошли в София, стига да се държат прилично. Но комплексари, каквито са 90% от новодошлите просто ми лазят по нервите.
Да , а софианци нали говорят адски правилноСами не се ли чувате как говорите ?
Ох боже , толкова ги мразя такива . Ако мислиш , че като си от София си нещо много повече от мен
Като сте софианци и сте над всички ли ?
Направо сте ми жалки
![]()
^ е стига злоба де! Да не мислиш, че е много приятно всеки ден по 20 000 приходящи да идват в града ти и да хвърлят боклуци безраборно. И след това да се прибират пак по родните градове и села. Ти знаеш ли какви задръствания стават в София- и то не са само в 9 и 18 часа- постоянно е. Возила с регистрация софия област, перник, благоевград, враца- това е картината. От една страна нямам нищо против- като там няма възможност за приличен доход, или училищата и ВУЗ-овете не са на ниво. Но пък да се плюе постоянно по София, а същевременно да се правят какви ли не модерни начини за транспорт до столицата и да си ходиш в града(селото) само за да преспиш- ето това вече е селяния.
Хвърлят боклуци безразборно !? Чакай , чакай миличка . Не си познала . А я кажи всяка събота и неделя къде се изселват софиянците . В провинцията нали ? Там отиват на река , на планина и виждала ли си понеделника след като си тръгнат , какво остава по местата на които са били ... Все едно си попаднал на бунищеПървоначално написано от Loshotia
Главно боклукът в София е от изхвърляните през терасите торбички с боклуци и около кофите за боклук , за което въобще не обвинявай хората от провинцията . Няма да си мъкнем боклука до София , за да го хвърлим в някоя от елитните ви кофи за боклук . Въобще не си наясно какво говориш
![]()
То от далече личи кой е селянин... Издаваш се !Първоначално написано от dani2s
В София съм бил само веднъж и бих предпочел да живея във най-забутаното селце, но не и там
vesito13, коя си ти, за да ми викаш миличка?!
много добре знам какво говоря, защото живея вече 19 години в София. Това, което си чула- недочула, не може да се сравни изобщо с преките наблюдения.
София през събота и неделя е истинска благодат, защото хората от провинцията се прибират по родните си места. Тези псевдо- софиянци, които през седмицата плюят града ни, през уикендите се връщат от където са дошли и са голямата работа, защото идват от Софията.
Нагледала съм се на селянии, снимки в мола( извиниети, шъ нъ снимътие ли?) пред колите.
Разбира се има е много кадърни хора от провинцията, които нуждата ги е накарала да дойдат в столицата, но за съжаление са по- малката част.
Въобще не са хора , които са от провинцията . Точно тук идват хора , които нямат нищо общо с провинцията и са софиянци от както се помнят . То просто си личи . Ако имаха някакви познати щяха да са с тях . А те са си само хора от София . На палатки , каравани и такива неща .Първоначално написано от Loshotia
Както и да е , не че имам нещо кой знае колко против хората , които живеят в столицата . Но ми е адски обидно , като хората , които живеем в провинцията или по-малките градове ни наричат селяни , тъпанари и ни смятат за нещо много по-малко от вас . Това просто ме възмущава . Един човек от столицата е също толкова човек , колкото и този от провинцията . Не сме по-малко хора от вас .![]()
Абе кво се заблуждавате. Всички хора, които не са от София я мразят, но софиянците, които са родени в София са толкова малко на фона на останалите, вече постоянни жители, че направо е смешно. И след време изобщо няма да се учудя като София стане синоним на България (ако вече не е станало). Сички са комплексари и това изобщо не им прави чест. София е прекрасен град, разкарайте новите софиянци и ще го забележите.
Е да, де, ти и ти сигурно не си оттам.![]()
1. Kой е казал къде е провинцията?
2.Грешно е всичко, което е извън София да е провинция, още по-грешно е, всички хора, които не са от София да бъдат наричани селяни... На мен най-тъпо ми става като видя някой "софиянец" с такова самочувствие, ама то това Варна къде е, еми ела и ще ти покажа с големия... Направоооизбухвам... Лошото е, че всички по-големи градове (Пловдив, Варна, Бургас) почват да се пълнят с хора от околните селца, даже и ГРАДОВЕ, които не могат да стигнат до София...И градовете ги очаква същото...
На мен най-много ми харесват хората от (без Варна, то се подразбира) Бургас, Стара Загора, Плевен и Пловдив.
Нивото на култура в по-централните части на тези градове е много по-висока от...някъде другаде... Пак има "мутри в анцузи", "турбогъзари", ама се чувствам по-добре...
кво се чудиш?! софия си е най-голямото село...Първоначално написано от dani2s
говорите най-неправилно от всички други!
как може да говориш за себе си в множествено число?!
а да не не споменавам и ужасния ви диалект....
<N>
Аз пък да ти кажа на теб "миличка" събота и неделя "новите" софиянци (селяндурите)се прибират по родните си места!Знаеш ли че през почивните дни всички коли с пернишка регистрация или софия-област изчезшат....хм..как ли ще си го обясниш!Първоначално написано от vesito13
А останалите плюете София и както някой каза предпояитате провинцията пред София,ама като дойде време да се работи и всички веднага идвате, нали?![]()
![]()
e_r_d: Местожителство – София.
Loshotia: Местожителство – София.
vesito13: Местожителство – Самоков.
Bimmer: Местожителство – Варна.
Neftochimic: Местожителство – Бургас.
NoHab: Местожителство – Плевен.
Мхмм, сега сравнете мненията на всеки един от тези с местожителството им.Затова считам тези спорове за болезнено тъпи.