.
Отговор в тема
Страница 2 от 16 ПървиПърви 12345612 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 380
    Град
    ForSaken city (:
    На баба ти хвърчилото.

Re: Ах Тези СЕЛЯНИ

Цитирай Първоначално написано от dani2s
    Вече имам чувството,че София се превръща в едно голямо селце
    не случайно я наричат Голямо село
    София от много време си е село.. като всеки български град
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Така е в столиците и по-големите градове...

Париж, Брюксел, Берлин... там не само от села, ами и от други държави - Алжир, Мароко, Казахстан..

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Град
    Страстно село. :D
    Ало, автора, все едно баба ти и дядо ти не са дошли от провинцията в София. Че са тук си ми седнал да ми рИвеш.

Град
    София
    Както момичето каза, има мн свестни и кадърни хора от провинцията ,но за жалост те са наистина мн малко.И ако хората ,които не живеят в софия си мислят ,че през почивните дни софиянци си хвърлят боклука..... е не е права щото тва са ви тъпите съселяндури(тези които не знаят какво е кофа за боклук) И според мен е мн одачен примера "ИзвинетИ, шЪ нЪ снимате ли?"Такаче ако някои си мисли че в София вс са селяндури не е прав ,защото селяндурите от провинцията вече са повече от софиянци!!!
    http://prizebg.net/dani2s -E tva 6te vi zeme akyla! Come On In

Цитирай Първоначално написано от Bimmer
    1. Kой е казал къде е провинцията?

2.Грешно е всичко, което е извън София да е провинция, още по-грешно е, всички хора, които не са от София да бъдат наричани селяни... На мен най-тъпо ми става като видя някой "софиянец" с такова самочувствие, ама то това Варна къде е, еми ела и ще ти покажа с големия... Направооо избухвам... Лошото е, че всички по-големи градове (Пловдив, Варна, Бургас) почват да се пълнят с хора от околните селца, даже и ГРАДОВЕ, които не могат да стигнат до София...И градовете ги очаква същото...
    На мен най-много ми харесват хората от (без Варна, то се подразбира ) Бургас, Стара Загора, Плевен и Пловдив. Нивото на култура в по-централните части на тези градове е много по-висока от...някъде другаде... Пак има "мутри в анцузи", "турбогъзари", ама се чувствам по-добре...
    1. Провинция е всичко извън столицата във всяка нормална държава.
    2. Може да не ти харесва но това е горчивата истина.
    Провинция не значи "място, пълно с малоумници", а означава територия, което не е столица. Това е - "селенията" е манталитет по-често на хората извън столицата (поради мястото им на живеене, някое село или мчалък град, насайждайки им някакви комплекси, за което не са виновни те).

Както момичето каза, има мн свестни и кадърни хора от провинцията ,но за жалост те са наистина мн малко.И ако хората ,които не живеят в софия си мислят ,че през почивните дни софиянци си хвърлят боклука..... е не е права щото тва са ви тъпите съселяндури(тези които не знаят какво е кофа за боклук) И според мен е мн одачен примера "ИзвинетИ, шЪ нЪ снимате ли?"Такаче ако някои си мисли че в София вс са селяндури не е прав ,защото селяндурите от провинцията вече са повече от софиянци!!!
    ти пък на 14 кво толкова си видял от живота и кви наблюдения толкова може да имаш върху хората, че ми развиваш некви теории. ти верно ли мислиш, че хората, които не са от София ' не знаят какво е кофа за боклук '? има хора от провинцията, които като седнете да говорите ше ти скрият шапката барабар с цялото ти софийско семейство. примера за мекото говорене не виждам кво ми го давате постоянно - докато в едни части се говори по 1 начин, в други това не е така. по същата логика изрази и фрази като ' бате пика ми се ' и разни подобни на мен може да ми звучат супер смешно, не съм седнал да рева по форуми за тва. 'СЕЛЯНДУР', да ти разясня, това опира до човека. няма значение в кой град или село си роден и от къде идваш. със селяндури е пълно и в моя град, пълно е и в твоя. хората не идват в София защото града им харесва супер много и е нещо уникално, идват с надеждата да намерят по-добър живот. София е столица, огромен град е за мащабите на България, заплатите са по-високи. тва е един безсмислен спор, тъй като цялата ни държава е в кофти положение, не са само селата или градовете покрай столицата.

Град
    София
    Всъщност обективно погледнато правилен говор има само в официалната реч и разни други подобни, в останалите случаи всички говориме на разни нарачия, дали е западно или източно няма значение, просто никойне говори правилно. Софиянци и останалите от западна българия МЛЕКАМЕ, а другите МЯКАТ, а правилния говор е някъде по средата, един път Я, друг път Е, просто ис има правила, така че за тях ние сме селяните, а за нас са те.

Субективнопогледнато обаче си прав, защото в повчето случаи, даже според известни филолози западното наречие може да се счита за граматически правилно, а според други е трънското, тъй като в него все още има падежна система и е най-близко до старобългарския/старославянския.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Ти какви глупости говориш?! Разликата между източното и западното говорене е тази, която си казал. Само дето хората от запада могат и да се научат да приказват правилно, защото шопският диалект отдавна е замрял и не е такъв, какъвто е чувала да се приказва моята баба. Докато мЯкането си е мякане от Търново наизток. Това не е правилно, но не можем да съдим никого, защото съм чувал преподавател по български език в Бургас как говори по-неправилно от учениците си... Изобшщо не ми се измъквайте с "всеки говори неправилно/никой не говори правилно", защото не говори правилно този, който не иска да го прави. Тва няма нищо общо със селенията и начина на мислене на много от хората в България.

Мега фен
    Град
    София
    ^ Много правилно! На твърдо говорещите им е много по- лесно да се научат да говорят правилно. А тези с мекото дали не искат, или не могат, това ми е много интересно. Майка ми има колежка от Сливен, която живее в София вече 3-4 години и още говоре супер меко, а и слага много интересни ударения(болнИчно, пАлтото...).

А мнението на Bimmer ме провокира да ви разкажа как миналата година като бяхме в Банско на ски, моят приятел го пребиха от бой само защото е софиянец. Цяла вечер в дискотеката бяхме заедно, но бой не стана, защото все пак имаше охрана, но когато излезохме навън да се прибираме и коментирахме как града е застроен и като погледнеш върха все едно виждаш Витоша, едни младежи се приближиха към нас, питаха ни от къде сме и.. в 3 часа сутринта виках линейка.

Та темата София си е комплекс явно на хората извън нея. Няма да казвам провинцията, защото явно ги обижда( макар че това не е само в България)

Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    Та темата София си е комплекс явно на хората извън нея. Няма да казвам провинцията, защото явно ги обижда( макар че това не е само в България)
    първо идиотите, на които сте случили и са пребили приятеля ти ги има в повече в София, защото града е много голям. не са само в провинцията спокойно. второ, няма лошо да имате самочувствие, тва е много хубаво, ама кво ми парадирате с тва? от София сте, И КВО? с кво си повече от мен или от съседа ми? с НИЩО.

Мега фен
    Град
    София
    Честно казано, всеки петък или събота излизам и ходя по клубове, в които пускат най- различна музика. Тук такова нещо не съм виждала. Освен в Студентски град, но там е особено положението и мисля, че е излишно да го коментирам.

С кое парадирам, че съм от софия и, че съм си го написала в профила ли? Или с отношението ми към хората? Нито ме познаваш, нито можеш да ме съдиш. Казах вече какво ме дразни и какво ми е отношението като цяло. Нямам нищо против хората, а против манталитета им. Хора има всякакви, но да плюят върху града, да го замърсяват и да демонстрират някаква омраза, въпреки че работят тук, ето това е селянията. Има хора, които идват тук, за да получат образование, което не могат в своя град- това не ми пречи. В по- малките градове е висока безработицата- идват да работят тук- това също не ми пречи.

Нямам нищо против хората, а против манталитета им.
    тва е цялата идея. селяни има навсякъде, независимо къде са родени. всичко опира до самия човек.

Има хора, които идват тук, за да получат образование, което не могат в своя град- това не ми пречи. В по- малките градове е висока безработицата- идват да работят тук- това също не ми пречи.
    тва е много хубаво. има хора, които плюят всички, които не са от София заедно със цялата си рода, за тях това са по-нисши хора.. за тия говорих основно и това ме подразни.

Град
    Paradise
    Оф, бе я по-леко! Кви са тия простотии?? Само псувате столицата! София била гадна, била мръсна, била не знам си каква... А тогава защо половината от вас идват в София и карат по 5 работни дена всяка седмица тук!!? Като не ви харесва София стойте си в градовете или селата? Някой да ви е притиснал да идвате тук? Ама нееее... ние МРАЗИМ София, но все пак всички тук се стичаме!
    Мръсна била, имало много задръствания... Е, чудно защо ли?! София не е толкова голяма, че да побере всички от провинцията и е нормално да е по-мръсна и претъпкана! В Събота и Неделя е рай тук: нито има задръствания, нито чакаш 40 минути минимум за рейс...
    Не псувам провинциалистите. Познавам такива и много от тях са страхотни хора, много свестни и работливи, ама вас не мога да ви разбера: Псувате я, ама все насам ви дърпа.

Град
    София
    Проблемът на София не е нито боклука, нито непочистените улици. Проблемът на София, е че е заобиколена от България ... И за тея, които си мислят, че този град е най-голямото село, да си режат вените

Град
    Е там...
    та то Софиянци (като мене) отидоха да живеят извън БГ и селяците се засилиха с цялата си покъщниност към София...

Ох,Боже.. .чакайте и аз малко да се изкажа! Как може такива мнения да стават повод на скандали.... Абе,изобщо каква и тази с извинение тъпичка тема,където само ще се караме. ...1. Относно тези,които са ви обиждали,че живеете на определени места-мълчете си ,то ще им си върне на тези ,които са ви ги говорили и 2. ...В крайна сметка важното е: не от къде идваш,а на къде ще отидеш , така че живейте си живота без да ви пука какво ви говорят!
    ...JuSt Be YoUrSeLf...

Град
    Paradise
    Цитирай Първоначално написано от b0nb0ns
    Ох,Боже.. .чакайте и аз малко да се изкажа! Как може такива мнения да стават повод на скандали.... Абе,изобщо каква и тази с извинение тъпичка тема,където само ще се караме. ...1. Относно тези,които са ви обиждали,че живеете на определени места-мълчете си ,то ще им си върне на тези ,които са ви ги говорили и 2. ...В крайна сметка важното е: не от къде идваш,а на къде ще отидеш , така че живейте си живота без да ви пука какво ви говорят!
    Аз не мисля, че само софиянците обиждат селяните. Като гледам повече селяните обясняват какви надути пуяци сме били столичаните и колко ни бил гаден градът.

Град
    `In Hell`
    Има такива теми - ТЪРСАЧКА
    Аз съм от София но в момента ми се налага да живея във друг град.Още първия ден забелязах разликата,София си е София и е най-добрия град.

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Защо смяташ , че свестните хора от провинцията са много малко ? Какво ни прави по-нищожни от вас ? Защо мислиш , че ние не можем да бъдем свестни ? А това , че не знаем какво е кофа за боклук , Зависи три пъти повече от човека от това къде е израстнал . Давам за пример Велико Търново , провинциален град , аз друг толкова чист град не мисля , че съм виждала . И там ли хората не знаят какво е кофа за боклук ? "ИзвинетИ, шЪ нЪ снимате ли?" никога не съм говорила така , такова нещо аз не съм използвала . Така че айде не всички под общ знаменател . И какво пречи и на един човек от столицата да говори така , ако мислите че няма такива Колкото и да не искам да споря , обиждате ни по отвратителен начин . И определено не ме е срам , че съм от провинцията , няма от какво да ме е срам

Добре бe Веси,Ок,разбрахме как сe чувстваш :В крайна сметка важното е: не от къде идваш,а на къде ще отидеш , така че живейте си живота без да ви пука какво ви говорят!
    ...JuSt Be YoUrSeLf...

Град
    София
    Ok vesito13, не говоря конкретно за теб! Наистина има и мн свесни хора от провинцията но мн хора смятат(също и аз) че простаците и тъпаците са по-вече от тях. И може би ако се заслушаш малко по-внимателно ще чуеш нещо подобно на ИзвинетИ, шЪ нЪ снимате ли? И се обзалагам че няма да го чуеш един или двапъти!
    http://prizebg.net/dani2s -E tva 6te vi zeme akyla! Come On In

Град
    Paradise
    Спокс, vesito13. Имам много приятели от провинцията, които са хипер свястни, забавни и начетени хора. В никакъв случай не искам да обиждам провинциалистите. Но въпросът беше друг и той е: "Защо толкова много хора от други градове и села се стекоха в София?" Проблемът е по-скоро в това, че столицата стана препълнена и оттам идват задръствания, повече боклук, замърсяване, безработица и тн и тн... Въпросът изобщо не е в това кой какво мисли за селяните или обитателите на други градове.

=====
    ...JuSt Be YoUrSeLf...

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    Майка ви деба селяци!
    Като толкова мразите София ,ще си стоите по родните села и няма да идвате тука бе мишоци.
    Е заради такива селяндурчета пътувам по 2 часа за даскало.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си