.
Отговор в тема
Страница 3 от 16 ПървиПърви 123456713 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 380

Hybrid View

OOOO Я ПО-СПОКОЙНО!
    ...JuSt Be YoUrSeLf...

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Радвам се , че се разбрахме най-после

А колкото до въпроса "Защо толкова много хора от други градове и села се стекоха в София?" , мога да ви кажа , че повечето го правят просто заради работата и по-доброто заплащане , което могат да намерят в столицата . Просто цените на всичко се вдигат , заплатите не мърдат и хората търсят алтернативи . Разбирам , че е гадно за боклука , за задръстванията и всички проблеми в столицата . Просто за размерите на столицата ни в момента има прекалено , но наистина прекалено много хора . Поне според мен де , аз така го виждам

Цитирай Първоначално написано от dani2s
    Ok vesito13, не говоря конкретно за теб! Наистина има и мн свесни хора от провинцията но мн хора смятат(също и аз) че простаците и тъпаците са по-вече от тях. И може би ако се заслушаш малко по-внимателно ще чуеш нещо подобно на ИзвинетИ, шЪ нЪ снимате ли? И се обзалагам че няма да го чуеш един или двапъти!
    е не... добре де, разбрахме, че не искате хората, които идват да живеят/учат/работят в града ви и същевременно да го плюят. аз също бих се подразнил на такива хора в собствения си град. и не ме разбирайте погрешно - абсолютно нищо против самата София нямам, напротив ходил съм 3-4 пъти и ми хареса, въпреки че поводите не бяха много добри... дори един ден може да живея там, но в никакъв случай няма да я плюя, ако нямам основание. ако имам основание бих плюл и собствения си град. гледам от оп-високо на нещата като говорех за ситуацията в държавата като цяло, не в 1 определен град. ставаше въпрос за манталитета на някои хора, които идват от разни села или градчета, но според мен тва за мекото говорене е нещо абсолютно безсмислено, дори не си заслужава да се коментира! приеми, че това са ХОРА, не по-малко от теб и са такива каквито са. все едно да си против инвалидите защото имат недъг и просто не те кефят? съжалявам за гадния пример, но просто не може да се изразява недоволство за нещо, което така или иначе няма да се промени със или без разни спорове. даден човек е израснал в определен град, там се е говорило по един начин.. еми тва е, приеми го.

София е село защото ние сме си я направили такава. И кво като има хора от провинцията? забранено ли е да се преместиш да живееш на друго място? хората от провинцията са с много повече умствен багаж от колкото някои "софиянци". Да има и селяндури сред новодошлите в София.. но кво да се прави. Всеки има право да живее където иска. А вече как ще го прави е друг въпрос. Не можем да обвиняваме хората идващи от други градове и села за кочината която е в момента в София. Все пак всички трябва да се опитваме да не разхвърляме боклуците си по улиците или да ги хвърляме през балконите...
    Всички хора търсят по - добра работа и възможност да преживяват някак. Тук училищата също са по - добри от тези в някой други населени места.
    What would you give to live your life again?
    What would you change with a second chance?
    And could you learn from the mistakes?
    I don't know...
    Crematory

Град
    Paradise
    ^^ Аха, заради тея нещастни хипер умни, амбициозни селяни, ние тънем в мръсотия и човек не може да хване рейса по 2 часа от задръствания. Сори, ама кво да не ги виним като идват хиляди насам? И навсякъде е пълна безработица? София НЕ Е за толкова много народ!!! Не ми пука какви са работните условия в другите градове! Там и цените са по-ниски и човек може по-добре да преживява! Ама, не, дайте да напълним София с кой ли не...
    Признавам провинциалистите, които са дошли, използвайки ума си. Уча в НПМГ и има много не-столичани, които са си приети и си учат и са дошли тук чрез знания. Това го приемам. Ама да идва кой що си няма работа насам ей така да пробва да хване големия късмет... сори, само пълните града.

ОФ НИТО СОФИЯ Е СЕЛО,НИТО СЕЛОТО Е СЕЛО....АРЕ! КРАЙ!
    ...JuSt Be YoUrSeLf...

Град
    Paradise
    Цитирай Първоначално написано от b0nb0ns
    ОФ НИТО СОФИЯ Е СЕЛО,НИТО СЕЛОТО Е СЕЛО....АРЕ! КРАЙ!
    Когато станеш модератор, тогава ще казваш "Край".

Добре София не е за толкова хора, но никой не може да спреш да дойде да живее тука. Вярно повечето идват ей така, но също не можем да им забраним. Вярно и задръстванията са ужасни... но еда ли нещо може да се промени. Така, че колкото и да се нервим на "селяните" нищо не можем да променим...
    What would you give to live your life again?
    What would you change with a second chance?
    And could you learn from the mistakes?
    I don't know...
    Crematory

Град
    На Предника на Географията
    Цитирай Първоначално написано от Bellatrix
    ^^ Аха, заради тея нещастни хипер умни, амбициозни селяни, ние тънем в мръсотия и човек не може да хване рейса по 2 часа от задръствания. Сори, ама кво да не ги виним като идват хиляди насам? И навсякъде е пълна безработица? София НЕ Е за толкова много народ!!! Не ми пука какви са работните условия в другите градове! Там и цените са по-ниски и човек може по-добре да преживява! Ама, не, дайте да напълним София с кой ли не...
    Признавам провинциалистите, които са дошли, използвайки ума си. Уча в НПМГ и има много не-столичани, които са си приети и си учат и са дошли тук чрез знания. Това го приемам. Ама да идва кой що си няма работа насам ей така да пробва да хване големия късмет... сори, само пълните града.
    Евала мило-както чичко Сталин е казвал: "Има човек-има проблем. Няма човек-няма проблем"
    А града е като градския транспорт-според чакащите на спирката винаги има място за още един
    Огромна картинка!

.: machoka :.

Ама картинката даваше много добър съвет-нормално да е голяма

Град
    Paradise
    Цитирай Първоначално написано от safetyMode
    Добре София не е за толкова хора, но никой не може да спреш да дойде да живее тука. Вярно повечето идват ей така, но също не можем да им забраним. Вярно и задръстванията са ужасни... но еда ли нещо може да се промени. Така, че колкото и да се нервим на "селяните" нищо не можем да променим...
    За жалост наистина няма какво да се промени. Аз не се нервя на самите селяни, а на манията им да приидват на групи насам.

'амбициозни селяни' ? тва неква ирония ли трябва да е? хората, които не са от София винаги са 'селяни' и те не могат да притежават подобно нещо като амбиции и желание за развитие явно. и не, не тънете в мръсотия заради хората, които не са от София. по-скоро обвинявай фирмите, които не си вършат работата да чистят града. за транспорта съм съгласен, много коли, големи задръствания, но дефакто е така във всеки един що-годе голям град по целия свят. хем искате в центъра, хем недоволни.
    а и едва ли си ти човека, който да казва кой къде ще ходи, за кой има място и за кой не. последния път като проверих всички пътища бяха отворени и никъде нямаше ограничения. може би трябва да се обърнеш към кмета си, може пък той да направи нещо по въпроса.

Град
    София
    Аз лично пътувам по един час за даскало.БЪркотията е пълна,задръстванията са буквално УБИЙСТВЕНИ и простащината расте със всеки изминал ден!
    http://prizebg.net/dani2s -E tva 6te vi zeme akyla! Come On In

Мега фен Аватара на Rofl4e
    София винаги е била голямо село

Град
    Paradise
    Цитирай Първоначално написано от plmn
    'амбициозни селяни' ? тва неква ирония ли трябва да е? хората, които не са от София винаги са 'селяни' и те не могат да притежават подобно нещо като амбиции и желание за развитие явно. и не, не тънете в мръсотия заради хората, които не са от София. по-скоро обвинявай фирмите, които не си вършат работата да чистят града. за транспорта съм съгласен, много коли, големи задръствания, но дефакто е така във всеки един що-годе голям град по целия свят. хем искате в центъра, хем недоволни.
    а и едва ли си ти човека, който да казва кой къде ще ходи, за кой има място и за кой не. последния път като проверих всички пътища бяха отворени и никъде нямаше ограничения. може би трябва да се обърнеш към кмета си, може пък той да направи нещо по въпроса.
    Не, не е ирония. И както казах много пъти нямам против самите селяни, имам добри приятели от тях, на които много държа. Хубаво, да учиш, да успееш и да стигнеш до елитно училище в София е много добре и напълно го приемам. Възхищавам се на хора, които от селско училище стигат до наистина елитни гимназии.
    НО да идват разни на по средна възраст и да търсят тепърва големия късмет не го разбирам!

Град
    София
    И plmn споко обвиняваме си и фирмите.То и без тва държавата се оправлява от един куп идиоти и некадърници.Но и това не е по темата

НО да идват разни на по средна възраст и да търсят тепърва големия късмет не го разбирам!
    за развитието и ученето съм съгласен. там постигаме консенсус. за хората на средна възраст... какво да ти кажа, пак стигаме до състоянието на държавата като цяло! щом тези хора са тръгнали да скитат наляво-надясно и нямат пари за храна или работа в собствения си град, значи имаме голям проблем. от 1 страна не ги искаш, но това какво значи? тия хора ако бъдат абсолютно отхвърлени са обречени да изгният в мизерия в селото/града си. да, има и такива, които ги мързи да работят и търсят мекото на хляба, тях няма да ги коментирам..

Град
    Paradise
    Цитирай Първоначално написано от plmn
    за развитието и ученето съм съгласен. там постигаме консенсус. за хората на средна възраст... какво да ти кажа, пак стигаме до състоянието на държавата като цяло! щом тези хора са тръгнали да скитат наляво-надясно и нямат пари за храна или работа в собствения си град, значи имаме голям проблем. от 1 страна не ги искаш, но това какво значи? тия хора ако бъдат абсолютно отхвърлени са обречени да изгният в мизерия в селото/града си. да, има и такива, които ги мързи да работят и търсят мекото на хляба, тях няма да ги коментирам..
    Ем не мисля, че чак ще умрът в мизерия. Всъщност в София има много повече безработица А и дори извън столицата зплатите да са по ниски (което си е така), то и цените са по-малки.
    Както и да е... Нищо не може да се направи тъй или иначе.

Абе айде бе, само в София ли има гимназии и университети. Знаете ли кво е като отидете в СУ специално и насякъде започнат да кудкудякат, мен това най-много ме дразни и е проява на простащина - викането и специфичните замени на гласни звукове в едни позиции на думите...
    В София пък има толкова безработица всички знаем защо, и има какво да се направи - трябва да се върне това, което било преди `89 за гражданството за градове. Аз не виждам друг изход.

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от afterforever
    Абе айде бе, само в София ли има гимназии и университети. Знаете ли кво е като отидете в СУ специално и насякъде започнат да кудкудякат, мен това най-много ме дразни и е проява на простащина - викането и специфичните замени на гласни звукове в едни позиции на думите...
    В София пък има толкова безработица всички знаем защо, и има какво да се направи - трябва да се върне това, което било преди `89 за гражданството за градове. Аз не виждам друг изход.
    Ти добре ли си? Знаеш ли как е било преди 89? Точно това пък ще искам да е последното нещо.

Цитирай Първоначално написано от dani2s
    Както момичето каза, има мн свестни и кадърни хора от провинцията ,но за жалост те са наистина мн малко.И ако хората ,които не живеят в софия си мислят ,че през почивните дни софиянци си хвърлят боклука..... е не е права щото тва са ви тъпите съселяндури(тези които не знаят какво е кофа за боклук) И според мен е мн одачен примера "ИзвинетИ, шЪ нЪ снимате ли?"Такаче ако някои си мисли че в София вс са селяндури не е прав ,защото селяндурите от провинцията вече са повече от софиянци!!!
    Съмнявам се, точно ,,селяните'' да не знаят какво е кофа за боклук.
    София била чиста?! Това първоаприлска шега ли е? Разбира се, че ще е чиста като си хвърля боклуците където иска из България.
    Извинявай ти ходил ли си някога през живота си извън София (не ти говоря за море) ? Ходил ли си в Силистра да видиш колко е чист града? Това не зависи колко милиона души живеят в града, зависи от мантилитета на гражданите. Ходил ли си изобщо някъде извън столицата?
    София е мръсна и мизерна. Сети се защо! Народното събрание там се намираше, нали?
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Супер фен Аватара на BladeDancer
    Всеки от софия който говори махай се селянин или къде си дошъл бе селянин същност не е кореняк
    Това е обиждане между братя
    Няма какво да кажа повече освен НАУЧЕТЕ СЕ ДА СЛАГАТЕ УДАРЕНИЯ БЕ СОФИАНЦИ !
    ваУ рокс
    Grell

Град
    Е там...
    не мога да разбера защо за идиоти сте...
    как може да сте такива идиоти бе ????
    вие сте единствените на земята които псуват столицата си!!!
    ЕДИНСТВЕНИТЕ!!!
    няма друг такъв народ, не зависимо колко беден, тъп и какво ли още не....
    вие не разбирате ли че София ВИ ПРЕДСТАВЛЯВА ПРЕД СВЕТА!?!?!?
    ВИЕ СТЕ ИДИОТИ БЕ !!!

Град
    София
    Darkkiss прав си. Е тва са селяните!

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от Darkkiss
    ЕДИНСТВЕНИТЕ!!!
    ВИЕ СТЕ ИДИОТИ БЕ !!!
    Никъде в поста си не съм те псувал или осквернявал достойнството ти, както на теб, така и на другите софиянци, а предентирате, че ние сме селяните.
    Да знаем, че София ни представлява пред Света! Затова Света ни знае като държава от Третия Свят, но да бъдем благодарни поне затова на София, че поне знаят, че има такова нещо като България!
    Танц

Звънците ми глупашки
    Усмивки веселяшки...

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от ANTIHUMAN
    ЕДИНСТВЕНИТЕ!!!
    ВИЕ СТЕ ИДИОТИ БЕ !!!
    Никъде в поста си не съм те псувал или осквернявал достойнството ти, както на теб, така и на другите софиянци, а предентирате, че ние сме селяните.
    Да знаем, че София ни представлява пред Света! Затова Света ни знае като държава от Третия Свят, но да бъдем благодарни поне затова на София, че поне знаят, че има такова нещо като България!
    само не разбрах къде трябваше да се смея...

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от ANTIHUMAN
    ЕДИНСТВЕНИТЕ!!!
    ВИЕ СТЕ ИДИОТИ БЕ !!!
    само не разбрах къде трябваше да се смея...
    Никъде. Просто изразих мнение.
    Танц

Звънците ми глупашки
    Усмивки веселяшки...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си