Цитирай Първоначално написано от Loshotia
vesito13, коя си ти, за да ми викаш миличка?!

много добре знам какво говоря, защото живея вече 19 години в София. Това, което си чула- недочула, не може да се сравни изобщо с преките наблюдения.

София през събота и неделя е истинска благодат, защото хората от провинцията се прибират по родните си места. Тези псевдо- софиянци, които през седмицата плюят града ни, през уикендите се връщат от където са дошли и са голямата работа, защото идват от Софията.

Нагледала съм се на селянии, снимки в мола( извиниети, шъ нъ снимътие ли?) пред колите.

Разбира се има е много кадърни хора от провинцията, които нуждата ги е накарала да дойдат в столицата, но за съжаление са по- малката част.
Въобще не са хора , които са от провинцията . Точно тук идват хора , които нямат нищо общо с провинцията и са софиянци от както се помнят . То просто си личи . Ако имаха някакви познати щяха да са с тях . А те са си само хора от София . На палатки , каравани и такива неща .

Както и да е , не че имам нещо кой знае колко против хората , които живеят в столицата . Но ми е адски обидно , като хората , които живеем в провинцията или по-малките градове ни наричат селяни , тъпанари и ни смятат за нещо много по-малко от вас . Това просто ме възмущава . Един човек от столицата е също толкова човек , колкото и този от провинцията . Не сме по-малко хора от вас .