Цитирай Първоначално написано от Sarge
Като ви гледам компетентността на всичките ме напушва адски смях. Автора си е напълно прав, София се напълни със селяндури(не селяни, защото селянина сам по себе си е човек, който се занимава със земеделие и е незаменим). Та имам предвид върли селяндури, които не само говорят неправилно, но и нямат маниери, присъщи за града. Те наистина са навсякъде. И не, нямам против хората от провинцията дошли в София, стига да се държат прилично. Но комплексари, каквито са 90% от новодошлите просто ми лазят по нервите.
Това, май изчерпа темата...

Цитирай Първоначално написано от safetyMode
забранено ли е да се преместиш да живееш на друго място?
Някога беше.
Цитирай Първоначално написано от afterforever
трябва да се върне това, което било преди `89 за гражданството за градове. Аз не виждам друг изход.
!!!

Цитирай Първоначално написано от ANTIHUMAN
Ти добре ли си? Знаеш ли как е било преди 89? Точно това пък ще искам да е последното нещо.
Четеш между редовете...ставаше въпрос за съвсем друго нещо, но май е по-лесно да "не знаеш" за какво става дума..
другия вариант...айде няма да го казвам

Цитирай Първоначално написано от BladeDancer
Всеки от софия който говори махай се селянин или къде си дошъл бе селянин същност не е кореняк
Това е обиждане между братя
Няма какво да кажа повече освен НАУЧЕТЕ СЕ ДА СЛАГАТЕ УДАРЕНИЯ БЕ СОФИАНЦИ !
Точно ти ли се намери, да ме (ни) поучаваш как да говоря правилно?

Цитирай Първоначално написано от Mihailova
„Всичко, което не е до морето, е провинция." Ърнест Хемингуей.
Всички морски се насрахте с това.
Всъщност Варна ми харесва.

[/quote]Кво викаш за мен?
Хах, аз пък като отида в София, ми се струва, че тия са баси селяндурите ама нищо не казвам, защото като извикам ВЪЙ или някой маняк започне с майна и ахахаха, абе, всички сме селяндури. Тва е истината [/b][/quote]Спирай херата.

Цитирай Първоначално написано от Tempest
там е друго интелектуалното ниво... и столичаните там нямат нищо против тях... докато тука ако не изразят своя смут и протест, не могат
За Париж ли говорим?
Я пак...
Сигурен ли си, че нямат нищо против? хахаха
Или не се информираш, или "не искаш" да се информираш.

Цитирай Първоначално написано от Marrisa
Селянчетааа кой ви показа пътя към София селянчетаа
Селянчета, кой ви научи дънки да носите, селянчета...Култова песничка

ПС- Най-смешното е, когато някой селтак се изцепи, че столичани говорели неправилно (да, има и такива, но кои са тези "столичани"? А?)
Да, пълно е със селяни в София.
Защо е така?

Още по-забавни пък са столичаните емигранти (които до колко са столичани те си знаят разбира се), които хранят провинциалистите, а те всъщност правят същото като тях.