.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Супер фен Аватара на ubuntureload

Ами сега кондом или хапче???

Оралните контрацептиви повишават риска от рак на гърдата

Употребата на орални контрацептиви е свързана с повишен риск от рак на гърдата, сочи статия, публикувана в American Journal of Epidemiology.

Досега всички докладвани проучвания, изследващи тази връзка, са базирани на изследвания преди 1990 г. Използвайки данни от Case-Control Surveillance Study, лекари от САЩ решили да проверят дали употребата на орални контрацептиви е свързана с повишен риск от рак на гърдата при жени, диагностицирани между 1993 и 2007 г., и дали връзката се повлиява от расата и статуса на хормоналните рецептори.

Проучването включвало 907 жени с рак на гърдата и 1711 контролни участници. Употребата на орални контрацептиви в продължение на 1 година или повече била свързана с 50% повишен риск от рак на гърдата.

Рискът бил по-висок при жени с по-продължителна контрацептивна употреба, най-вече в рамките на предходните 10 години, и принадлежащи към черната раса. Връзката между оралните контрацептиви и риска от рак на гърдата не се различавала в зависимост от хормон-рецепторния статус на тумора.

Имайки предвид широката употреба на орални контрацептиви, техните ефекти върху здравето трябва да бъдат широко изследвани, обобщават американските лекари, автори на проучването.

MY NEW LOVE S55 AMG + чипче++=600+hp!

Мега фен Аватара на Rofl4e
    не пия хапчета.. използваме или презервативи или писари.. а понякога нищо но не и хапчета..

Град
    София
    Имаше десетки изследвания за обратното - да се чудиш н акакво да вярваш. Моята приятелка ползваше хапчета, може би около година. Предписа й ги лекар. И бяхме и двамата доволни.

Град
    Свищов
    Оралната контрацепция намалява риска от развитието на рак

Оралната контрацепция намалява риска от развитието на рак
    Приемането на орални противозачатъчни средства намалява заплахата от възникването на рак, показват резултатите от изследването на британски специалисти. Групата изследователи от Университета на Абърдийн са обобщили данните, постъпили от 1400 лекуващи лекари, чиито пациентки са приемали противозачатъчни, а след това са го сравнили с показателите на над 46 000 жени (на средна възраст 29 години с постоянен партньор). Резултатите и анализът към тях е публикуван в British Medical Journal.

“Този извод може да успокои милиони жени, които са приемали такива средства преди 30-40 години и сега са на възраст, когато рискът от рак е твърде висок”, твърдят учените. Изследването показва, че за жените, приемали противозачатъчни таблетки в продължение на 8 години или по-малко, рискът да развият някаква разновидност на рак е с 12% по-малък от средното по статистика. Но при тези, които са ги приемали повече от 8 години, заплахата от неизлечимото заболяване е с 22% по-голяма.

Оралните противозачатъчни средства най-силно намаляват риска от заболяване от рак на червата, правото черво, матката и яйчниците, показва изследването. Не е установено влиянието на кратковременното приемане на препаратите върху рака на гърдата.

Мария Лидбитър от британската организацията за превенция на рака на гърдата смята, че резултатите от това изследване ще зарадват хиляди жени във Великобритания, които са използвали или използват в настоящия момент орални контрацептиви.

Всяка година около 100 милиона жени по целия свят приемат противозачатъчни средства. От 1961 г., когато те са се появили, от тях са се възползвали повече от 300 милиона жени.

sanus.bg

аз пък намерих това...

Аз в момента съм на противозачатъчни,но след този месец ги спирам.Не искам да се тъпча с хормони,че после доста странични ефекти има.Предпочитам презервативите.
    Това си е лично мое мнение
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

Град
    София
    Зависи от това дали са предписани след консултация с лекар и съответно направени изследвания или просто мацката е минала през най-близката аптека и е купила някви хапове ...

Супер фен
    Град
    България
    Презарватив много ясно!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

И двете статии си противоречат малко но презерватив винаги е по-добре

Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    не пия хапчета.. използваме или презервативи или писари.. а понякога нищо но не и хапчета..
    Абе ти на колко си ?
    МУЭИКАТА Е ЖИВОТ!

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Аз предпочитам презеравтиви.Хапчетата може и да имат негативни ефекти,но инфото епротиворечиво.Поне от кондома със сигурност няма риск от рак на гърдата.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Мега фен Аватара на Rofl4e
    Цитирай Първоначално написано от lovelyone
    Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    Абе ти на колко си ?
    16

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си