- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Защо проявявате такова отношение към... ?
Е виж, от волейболисти мога да се оплача....двама ми ******* ******* и такаПървоначално написано от gLypChenCee
относно темата: футболистите са ми безразлични,но държа да кажа, че и сред тях има свестни но са рядкост.Не знам защо, може би е природна даденост
![]()
и аз мисля че са момчета както всичко останали .. аз чесно казано все попадам на такива ...нз защо ама са ми слабост![]()
![]()
![]()
мн точно казано \Първоначално написано от ThisIsMe
/
Можеш да пропилееш минути, часове, дни, седмици или дори месеци на това да анализираш дадена ситуация, опитвайки се да сглобиш парчетата както трябва. Да предполагаш какво е могло да бъде или да не бъде ... Или просто можеш да оставиш парчетата на земята и да продължиш напред !
..щото са малки, като за начало... а това, че играят футбол е просто едно допълнение към безмозъщността им.
Защото колкото и да си тъп, на терена нкой няма да гледа умствените ти способности,а физическите данни и опита, който си изграздил като футболист.
Ето за тва са тъпи.![]()
И тъй като футбола заема голяма част от ежедневието и живота им, не могат да насочат дейността си към друга сфера и за тва си остават тъпи.
Говорим за неизвестните футболист, нали? Не за ония прочулите се и известни личности.
Някой преди мен се изказа хубаво "Няа им нищо на футболистите, момчеа като момчета. Има и тъпи, има и свестни" . Права е
Отделно имам няколко приятелчета, които са тенесисти, и за тях не се носят много добри слухове, един от които, че тоя тенис ги е комплексирал тотално.
Пък и, както казах, винаги може да си тъп. А това какво тренираш, е просто една предпоставка за това..
да а краката - кривиПървоначално написано от BloomF
![]()
ПП. защо говорим така за футболистите? защото вс харесват баскетболисти мн яснолов ви
![]()
Първоначално написано от Riot
волейболистите и баскетболистите са на ВЪРХА![]()
`Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
Много са такива и не само футболистите.Няма нищо лошо да се занимават със спорт.Но на някои им идва ултрамегахипер самочувствие и парадират се едно са Господ,а всъщност не могат и един пас като хората да подадат.
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
че хората не го познават,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
-Sometimes we can't see why normal isn't normal.
Уга бугаПървоначално написано от cherinka
Защо футболистите са тъпи.
Пример номер едно - Бербатов. Не го обиждам човека, просто констатирам:
* В което и да е изречение, в което и да е интервю, винаги има поне пет секунди "ъъъъъъ"(изразява че мозъкът е зает с осмисляне на постъпилата информация и се бави с пращането на отговора към говорният апарат).
* Поне половината му изречения не са построени граматически правилно - в някои липсват глаголи, а други са съставени от два глагола, без съществително.
* Мисълта му не тече гладко. Любимото му е да започне да казва едно изречение, да прекъсне по средата, да помисли малко и да довърши с част от друго изречение(по правило - смисълът на което е обратнопропорционално свързан с дължината).
(има още, съкратено - 16 причини)
Човекът може да е много добър в това което прави, но другото не му се отдава, което за съжаление го поставя в категорията хора противоположна на "ерудит".
Пример номер две - Стоичков. Може да сте малки или да не сте били родени 94-та, ама аз будувах по нощите, че да го гледам. Не познавах човек който да не му е фен, което естествено показва и качествата му на терена. Ама като го изкараме от сферата му?
Учителката ми по български език казваше: "Умният българин може да псува повече от двайсет минути без да се повтори нито веднъж". А тук какво имаме. Крайно ограничени вариации за майката, лелята и дъщерята... Всъщност, ако съберем всичките му псувни не мисля че ще получим и една минута без пауза и без повторение. Да оставим Стоичков и сексуалната му мощ...![]()
Това са два примера за успели футболисти. Сега, като се замислим че неуспелите са малко по-зле... Тъжно.
Ако имаш талант за нещо определено - няма лошо да го развиваш. Ама то какво се получи - всеки втори е талантлив футболист. Да се чудиш тогава как сме толкова зле на които и да е футболни първенства, като можем да избираме измежду такива таланти...
Тук вие си мислите "Вярно, повечето дето се занимават, не стават, ама моят Гошко/Иванчо/Петърчо не е от тях! Той е толкова добър!". Видели сте го да тича с топката в лехата между доматените колчетаи сте в потрес. Та те доматените колчета не успяха да отреагират!А как само профуча покрай охльова. Животинката дори не успя да премигне. Сигурно Гошко/Иванчо/Петърчо си има много добра причина да е в някое място за специализарана подготовка на млади таланти. Честно казано - вие сте се вързали на историята му.
Защо? Защото добрите хора ги забелязват и ги вземат. Това не включва отбор в "петнайсти сектор на югозападната 'Г' група", съжелявам. Вашият Гошко/Иванчо/Петърчо просто си търси извинение за да не учи и да си седи тъп. И какво по-добро извинение от това - футбола? Хем спокойно може да е тъп колкото си иска, хем има жени дето му връзват. И тактиката му действа до 26-27 години. После... Нали сте гледали "Женени с деца"? Стават като Ал Бънди, само че в българският вариант.
А сега - след като доказахме обратната връзка между интелект и футбол, да минем на въпроса защо имам "такова" отношение към футболистите - забавляват ме с опитите си да мислятЧестно. Не им се присмивам. На някои им е забавно да гледат как маймуна чупи кокосов орех, на мен ми е забавно да гледам как "футболисти" се справят със сложни технологични достижения отпреди десет-петнайсет-двайсет години, като например: копирна машина с повече от 2 бутона(copy & on/off), компютър, имобилайзер(петнайсет минути седях и не можех да си поема дъх от смях, а той не спираше да се опитва да запали колата ми... накрая почнах да махам с ръце да спре да върти ключа и му обясних - на третият път ме разбра...) и други подобни(да не ги изброявам всичките
)
ПП. А най-забавното е футболист да решава кръстословица. Мислите си че правописните грешки са най-забавното, ама грешите... Ако не знаете "Едра хищна морска риба" с пет букви - последната "А" - не е "акула", ами е "маска".Веско, изби рибата! Буквално! Че и несъществуващите видове
![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Така значи има и много свестни момчета футболисти,но има и такива който изобщо не понасям и за приятели.Мислят си че като играят футбол са много нещо.Има далеч по хубави спортове от футбола,но това е друга тема.
А за момичетата който си падат само по футболисти и мислят че футболистите са много отворени и имат стегнати дупета крака и така нататъка нямам думи,защото има спортове при който човек може да развие далеч по хубаво тяло от това на всички футболисти![]()
и ти си една от тях до колкото разбирам...?Първоначално написано от gLypChenCee
![]()
по темата: кво значение има какво тренира ... има тъпанари които не тренират нищо има и такива които са свестни ... спорта НЕ е определящ![]()
защото момкоповечето незнаят де са намират..ама..вижте меее аз съм гъзар
играя футбол
I saw this place was open, tonight
And the girls and the boys
They were rocking
And the alcohol was flowing
And I knew right away this was my life
Oh what a night....!!
футблост, баскетболист, волейболист ... тва ли е новия критерии?
Познавам много футболисти и един няма дето да е умен. О, грешка, познавам само един, но той не тренира от доста време. (:
няма връзка в това "Каквото тренираш - такъв си ! " ... имя свястни футболисти има и боклуци .. според мен си зависи от самия човек![]()
[ت] Let the Party begiN [ت]
Винаги имам това което искам, защото знам, че мога !!! {}{}{}
А може би момичетата , трябва да разберат , че футбола е най-голямата страст (извън момичетата и любовта ) на момчетата.Аз лично съм правил някой грешки относно футбола и приятелката ми и се стремя да се поправям , но всеки има нужда от време на време да се отдаде на страста си , ако ще и плетене на вълнени чорапи да е ...
Всичко е много индивидуално за всеки... това какъв спорт тренира едно момче не определя какво е момчето по характер.. и е глупаво да се слагат под общ знаменател всички...![]()
![]()
Знаеш ли..май твоето мислене е ограничено. Ти даваш примери окей и аз ще дам, за да те оборя. Приятелят ми тренира футбол от маса време и е на 17 ще става на 18. Общата му култура да ти кажа не е никак зле. Има време за училището да си учи, но да си учи като хората, има време да седи на компютъра, има няколко часа за мен на ден плюс тренировките му..Решавала съм кръстословица с него...кое му е смешното ?!? Знае си момчето.Първоначално написано от CucAgMuH
А това за колата..ми и на мен да ми дадеш кола да карам да не мислиш, че ще я подкарам веднага ?
Другото, което е на терена не сме от най - добрите не значи, че на терена са такива като горе споменатите от теб Гошко/Иванчо/Петърчо. Това, че не сме най - добрите не значи, че не ставаме.
Това, че Бербатов бил казвал "ъъъъ", ми може да се притеснява бе. И на мен ми се случва и какво значи съм тъпа и неука ли ?
Дай ми пример с други футболисти, за да ми докажеш, това което мислиш. Да ми го докажеш с нещо, с което да ме обориш.
Грешиш, че човек като може да прави едно, другите неща не му се отдават. Абе с оглед на това, което въобще си написала грешиш в доста неща.![]()
A.D.I.D.A.S.
Уха ! УауКакви ли не коментари прочетох и нямаше как да не бъда провокиран поради факта, че и аз тренирам футбол и играя по "професионални" мачове
Но моля ви не се излагайте и не слагайте под общ знаменател ВСИЧКИ успели, неуспели и заблудени
![]()
Аз например играя футбол понеже ми харесва играта, но винаги се старая да намеря време за останалите сфери (както ги наричате) в живота и успявамДори с ръка на сърце мога да пледирам за факта, че общата ми култура e доста по-голяма от тази на някои хора тук. (като знам момчетата и момичетата, които се връткат из даскалото и като виждам колко са заинтересовани от светския живот и че ходят само да пушат цигарки и да висят по кафенета - картинката все повече се кристализира
)
Според мен всичко си е до характера на човекаОт отборът ми има хипер идиоти, които се мислят за големите работи и "обидните" пример дадени по-горе може би се отнасят за тях
(подчертавам обидните с кавички, понеже културата на човека, написал романа е под ? )
Едно ще ви кажа ... това, че човек прави нещо, което харесва, не значи че щом(както е зададена темата) е футболист е тъп или еди какъв си. Това, че правите извод от довода, че щом е футболист,баскетболист и т.н. е тъп - само по себе си показва вашето интелектуално ниво, а между другото интелекта във футбола е най-важното нещо. Разберете, че тъпи футболисти не се взимат никъде, ако щеш и в "Я" група
П.С. Има и професионални футболисти, които са вишисти, след като са учили задочно и ми е много интересно как ще реагират на супер "образованите" хора, които атакувахте така безпочвено хората като мен да речем![]()
skclan, sadsad, проблемът не е в това кой ще се изрази по-добре и ще защити по-добре тезата си. И двамата не успяхте, тъй като не сте бзпристрастни към това, което защитавате. Важна е правотата на фактите.
Вие сте от онези типични хора, които не могат да погледнат по-далеч от своята гледна точка.
Когато се занимаваш с нещо, ти ясно и явно би трябвало да можеш да излагаш както качествата и привилегиите му, така и недостатъците, което вие, изобщо, ама изоооооооообщо, не успяхте да направите. От това вие много добре си знаете какво следва.
...
Особено skclan влиза за 5ти път (сигурно) във форума и много ми хареса този цитат:
Дано схващаш иронията.мога да пледирам за факта, че общата ми култура e доста по-голяма от тази на някои хора тук.![]()
Чудно ми е на базата на какво се сравняваш с над 2000 хиляди души, че си ПО от тях. Приеми, че си глупав с подобни изказвания.
sadsad, миличка, нали знаеш, че момичетата не могат да имат лошо мнение за всеки един тях тъпкач.
Искам некой да ми докаже, че във футбола се изисква интелект, и, че, може би, е най-важното нещо.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Умните хора биха инвестирали знанията си в нещо, в което ще има полза от тях.Първоначално написано от skclan
Ох, че те ми малоумнички.![]()
Поне да показвахте някакво уважение към мнението на другите, ама - не, няма го и това. ...
Жалка гледка...
Преди време имах акаунт, но го изтриха по мое желание, понеже за 3 месечното ми гостуване във форума нямаше нищо ново под слънцето и се тъпчеха едни и същи теми с месеци![]()
Интелекта е най-важното умение на всеки един футболист, а с това, което каза, че не мога да погледна по-надалеч от моята гледна точка показва колко далеч гледаш ТИ от своята(знаеш ли колко такива като Роналдиньо с брилянтна техника и игра са се проваляли до момента в моят и други познати отбори ? Понеже са такива кочове, каквито вие споменавате
)
Уважавам мненията на другите и бих приел нещо, което наистина е вярно, но просто не виждам такова нещо до момента със съвсем малки изключения![]()
И най-важното е, че никъде не съм писал, че съм нещо повече от друг и не бих го казал, след като не познавам човекът лично. Казах за общата култура с оглед на невероятните мнения написани до момента (не говоря само за тази тема), от които просто гледах с отворени очи
А относно моят цитат за пледирането разбрах иронията ти, но не разбрах с какво я заслужих. С литературни и научни термини постоянно работя и употребявам в ежедневието си. Това странно ли ти се вижда ?
И нека да съм наясно с всички. Написах си мнението не поради факта, че мислите, че футболистите задължително са тъпи, а поради факта, че слагате всички под общ знаменател, което леко ме обижда, макар да знам какви хора има по мрежата![]()
И това е де ... сега щом тренирам футбол и съм ТЪП така ли ? Правя нещо, което ми харесва и това ме прави глупав - това е адската логика.
Но с оглед наборите ми и по-големите бих могъл да кажа, че абсолютно ги превъзхождам по "Ай кюто". И такива като теб @черинка, които редят ли недерят силни думи, които не струватПросто логиката ти куца (погледни от 6 мнение надолу- за нея логика).
Е ще се опитам да спазя поговорката "по-умният отстъпва", но май е нелогично да го правя нали ? Но все пак)))
Хайде поздрави и с мир, който иска да пише --> ЛС)
Ами като цяло...искрено и лично повечето футболисти са доста тъпички..
Естествено,има и изключения-никога не може да слагаме всички под общ знаменател : )
Аз 1 път се занимавах със футболист-малко нерешителен беше,не се получиха нещата...но не съжелявам...Останах със хубав спомен..
В общи линии-до човек си е... : )
Напълно възможно. Понякога се хващам че си наливам Пепси по един и същ начин.Първоначално написано от sadsad
Ама хубавото е че примера е безпристрастенПървоначално написано от sadsad
Сега каквото и да кажа, едва ли ще ти повлияе по какъвто и да е начин, затова смятам да се опра на простата математика и логика.
Тренировките по футбол(тези които съм виждал аз не веднъж) са 3-4 часа. Да ги сложим 3 часа.
Ходенето на училище е около 6 часа дневно(при шест-седем учебни часа).
Подготовката за училище отнема от 2 до 4 часа. Нека бъде средно 3.
Приятелят ти има "няколко часа за теб" - нека бъдат 2.
Човек има нужда от 8 часа сън(трениращите повече, но нищо).
Да кажем че времето му за "стоене на компютъра" е един час.
Дотук имаме 23 часова заетостТова му оставя един час, в който той трябва да се изкъпе, да се обръсне, да се преоблича, да пътува между различните си ангажименти, да яде, да си мие зъбите и още куп неща.
Тъй като телепортацията и спирането на времето все още не са влезли в широка употреба, това означава че или ти си написала "нещо в повече", или той не се занимава с някое от всичките неща на "средно ниво". Естествено, може да не ходи на половината часове в училище и да се подготвя за училище в срок от пет минути - тогава явно имаме разлика в концепциите за "да си учи като хората".
В примера ми беше човек, който кара от "маса време", само "бегачки"(по негови думи). Да обеснявам ли че се паникьосваше когато бордовият компютър му блесне насреща с надпис като ABS Active или Traction Control?Първоначално написано от sadsad
Сега ще ти го обесня простичко. Понеже почнахме с пристрастните примери - ще ползвам себе сиПървоначално написано от sadsad
Аз играя билярд. Играя до толкова, че да мога да победя почти всичките си познати(всъщност като се замисля само 4-ма не мога, но те пък ходят по разни първенства). Но пък реално оценявам шансовете си срещу наистина добри играчи. Затова и не парадирам с който и да от любимите ми спортове за разпускане.
Всъщност те са именно за това - за разпускане, а не им да подчиняваш живота си. Добрите са подчинили живота си на спорта, но да подчиниш живота си на някой спорт не те прави автоматично един от добрите.
Той бил много притеснителен човекаПървоначално написано от sadsad
Всъщност притеснението се преодолява, нали? Особенно това ако минеш през толкова интервюта колкото конкретният ми пример. Първите петдесет пъти да се е притеснявал. Айде и вторите петдесет. После какво правим? Неговото не е притеснение
За "ъъъъъ"-кането. Най-общо това е показател че не можеш да намериш точните думи за момента, но показваш че имаш какво да кажеш. Аз мисля че ако имаш какво да кажеш и не можеш да го кажеш по начина който искаш(т.е. да се изразиш по начин по който да бъдеш разбран правилно) е слаба езикова култура. Според теб непознаването на родният ти език прави ли те тъп и неук?
За съжаление последното нещо от което някога ще се интересувам е футбол. Затова и гамата ми от примери е леко ограничена до познатите ми плюс по-известните родни футболисти.Първоначално написано от sadsad
Всъщност нямам намерение да те оборвамТи си имаш мнението, личните пристрастия и явно си щастлива. На един човек колкото и да му тикаш примери, сочещи противоположното на личните му предпочитания, толкова пъти той ще намира как да ги игнорира или омаловажи. Мнението се променя най-вече чрез личният опит.
Ще ти го илюстрирам с пример: Колкото и да убеджваш един пушач(като мен например), че цигарите са вредни - полза никаква. Може по някое време да почна да ти викам: "Да, добре" и да кимам докато си паля следващата цигара, само и само да не слушам повече по темата. Ако случайно аз или някой близък се разболее тежко от нещо което е предизвикано от тютюнопушенето обаче? Предполагам можеш да се досетиш.
Има го и варианта да си умра пушач, без да ми се е променило мнението - да речем утре ме блъска "Икарус", който превозва футболният отбор на "Малка Северна Копаница".
Та затова не се опитвам да ти налагам мнението което имам...(надявам се - разбра).
Логично е когато си "забил" в едно, да го правиш за сметка на друго. Примери - мога да те залея, но вместо това ще ти разкажа как го открих.Първоначално написано от sadsad
Бях малка тапичка - на 6 годинки. Пускаха ме да "разглабям" компютри - машини които са морално остарели и извадени от употреба, чакайки някой да изкорми от тях каквото може да се ползва, а останалото да отиде на боклука. Помещаваха се в двадесет и две стаи, с всяка с размери около двайсет и пет метра на петдесет. Гордото производство на "Правец" във всичките му вариации. На купчини. До девет годишна възраст успях да опукам три стаи. Изнемогнах. Другото сигурно още е там - непокътнато...
"Чичо Краси" беше човекът който ми обесняваше как да разглабям компютрите, коя част за какво е, как точно да я извадя(без да я унищожа), как да разпознавам отделните модели и така нататък... "Чичо Краси" с две думи беше системният администратор - човекът който се грижи всичко по-сложно от четка за зъби на територията на предприятието да функцинира(само администрацията на предприятеието се помещава в три сгради по 4-5 етажа). Човекът има три висши, дългогодишен стаж в работата си, а другите го наричаха "Инж. Момчилов". Естествено, тъй като той ме е учил, аз винаги съм очаквал да има отговор на всеки един мой въпрос. Но какво се случва?
Мисля че бях на 11 или 12, и имах разбира се сравнително прост въпрос относно адресирането на 386 процесорите за XMS/EMS памет и "странното" ново адресиране на 486 процесорите. Човекът ме изслуша, после помига малко. После пак помига. Накрая обясни че това не му е много във квалификацията(! о.О това още не си го обеснявам О.о !), започна да говори общи приказки за XMS/EMS адресиране, след което смотолеви някаква глупост за 486. Такава глупост, че аз - келеш на 12 - разбрах че е глупост. Няколко години по-късно получих отговор на въпроса който бях задал тогава. Отговорът се мъдреше спокойно в сайт, записан на един единствен ред, като даже не го изпълваше до края. А на 1024х768 редовете не бяха дълги... Тогава ми умря заблудата за всезнаението, дори и в неща които са толкова близки до това което разбираш. В тях може да знаеш доста, но...![]()
Първоначално написано от sadsad
Да, вярно. Чакай сега да го обясним по народному:
Футбола/Баксетбола/Волейбола е за да забавлява масите. В древен Рим масите са ходели да гледат как десетина роба се бият срещу други десетина роба за забавление. С времето обаче се приело че да караш хора да се убиват един друг за забвление не е нещо хубаво. Та затова се наложили другите игри за забавление - футбол/баскетбол и т.н.
Друго забавление за народонаселението са жонгльорите, ходещите по въже, гълтчите на огън и клоуновете в цирковете. Те забавляват народа.
Обобщено - за мен да си "футболист" те нарежда до това да си клоун или жонгльор. Това което правиш, го правиш защото забавлява народонаселението. Което НЕ ИЗКЛЮЧВА да има интелигентни футболисти, клоуни и тем подобни. Просто вероятността да срещнеш някой подобен явно е по-малка
Играта на футбол не е изкуство(справка - балет), не се изисква висока степен на интелигентност(справка - шах), нито естетически и артистични качества на участващите(например театър). Това я прави достъпна за масите. Де факто всичко което ти трябва е топка за "уеф и пидисе" от магазинчетата "Всичко за лев и петдесет", умението да координираш двата си долни крайника в режим "тичам като хахав" и да запомниш няколко елементарни правила.
Затова балета, шаха и театъра(и доста други) винаги ще са приемани като "нещо повече" от футбола, или поне от интелигентните хора. Същото важи и за хорат които участват във съответните дейности. Разбира се в света винаги ще има място за футболистите, гълтачите на огън и прочие...
Всъщност, я сравнете Топалов и Бербатов? Топалов накара Влади Крамник да клечи в тоалетната и да не осъзнава откъде му идва. Когато Бербатов(или който и да е футболист) успее да вкара за над четири часа който и да е свой опонент в тоалетната използвайки единствено умствените си възможности - мисля че тогава ще се разбие стереотипа за "интелекта" на футболистите.
ПП. Ех, откога не съм ходил на цирк! Ходи ми се...![]()
ППП. Да отбележа като интересен факт, за Крамник - той има поддръжката както на Русия, така и на САЩ. Тоест Топалов е излязъл и е пратил представителя на две световни сили в тоалетната наведнъж. Другите световни сили - по отделно.
Поздрави, "човека с ограничено мислене".
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Всички трябва да ги харесват ли? В крайна сметка всеки си има вкус и не виждам смисъла в целия спор. Който ги харесва - добре, който не - пак добре.
Stay up all night with the stars *