Цитирай Първоначално написано от CucAgMuH
Цитирай Първоначално написано от cherinka
... това, че играят футбол е просто едно допълнение към безмозъщността им...
Уга буга

Защо футболистите са тъпи.

Пример номер едно - Бербатов. Не го обиждам човека, просто констатирам:
* В което и да е изречение, в което и да е интервю, винаги има поне пет секунди "ъъъъъъ"(изразява че мозъкът е зает с осмисляне на постъпилата информация и се бави с пращането на отговора към говорният апарат).
* Поне половината му изречения не са построени граматически правилно - в някои липсват глаголи, а други са съставени от два глагола, без съществително.
* Мисълта му не тече гладко. Любимото му е да започне да казва едно изречение, да прекъсне по средата, да помисли малко и да довърши с част от друго изречение(по правило - смисълът на което е обратнопропорционално свързан с дължината).

(има още, съкратено - 16 причини)

Човекът може да е много добър в това което прави, но другото не му се отдава, което за съжаление го поставя в категорията хора противоположна на "ерудит".

Пример номер две - Стоичков. Може да сте малки или да не сте били родени 94-та, ама аз будувах по нощите, че да го гледам. Не познавах човек който да не му е фен, което естествено показва и качествата му на терена. Ама като го изкараме от сферата му?

Учителката ми по български език казваше: "Умният българин може да псува повече от двайсет минути без да се повтори нито веднъж". А тук какво имаме. Крайно ограничени вариации за майката, лелята и дъщерята... Всъщност, ако съберем всичките му псувни не мисля че ще получим и една минута без пауза и без повторение. Да оставим Стоичков и сексуалната му мощ...

Това са два примера за успели футболисти. Сега, като се замислим че неуспелите са малко по-зле... Тъжно.

Ако имаш талант за нещо определено - няма лошо да го развиваш. Ама то какво се получи - всеки втори е талантлив футболист. Да се чудиш тогава как сме толкова зле на които и да е футболни първенства, като можем да избираме измежду такива таланти...

Тук вие си мислите "Вярно, повечето дето се занимават, не стават, ама моят Гошко/Иванчо/Петърчо не е от тях! Той е толкова добър!". Видели сте го да тича с топката в лехата между доматените колчетаи сте в потрес. Та те доматените колчета не успяха да отреагират! А как само профуча покрай охльова. Животинката дори не успя да премигне. Сигурно Гошко/Иванчо/Петърчо си има много добра причина да е в някое място за специализарана подготовка на млади таланти. Честно казано - вие сте се вързали на историята му.

Защо? Защото добрите хора ги забелязват и ги вземат. Това не включва отбор в "петнайсти сектор на югозападната 'Г' група", съжелявам. Вашият Гошко/Иванчо/Петърчо просто си търси извинение за да не учи и да си седи тъп. И какво по-добро извинение от това - футбола? Хем спокойно може да е тъп колкото си иска, хем има жени дето му връзват. И тактиката му действа до 26-27 години. После... Нали сте гледали "Женени с деца"? Стават като Ал Бънди, само че в българският вариант.

А сега - след като доказахме обратната връзка между интелект и футбол, да минем на въпроса защо имам "такова" отношение към футболистите - забавляват ме с опитите си да мислят Честно. Не им се присмивам. На някои им е забавно да гледат как маймуна чупи кокосов орех, на мен ми е забавно да гледам как "футболисти" се справят със сложни технологични достижения отпреди десет-петнайсет-двайсет години, като например: копирна машина с повече от 2 бутона(copy & on/off), компютър, имобилайзер(петнайсет минути седях и не можех да си поема дъх от смях, а той не спираше да се опитва да запали колата ми... накрая почнах да махам с ръце да спре да върти ключа и му обясних - на третият път ме разбра...) и други подобни(да не ги изброявам всичките )

ПП. А най-забавното е футболист да решава кръстословица. Мислите си че правописните грешки са най-забавното, ама грешите... Ако не знаете "Едра хищна морска риба" с пет букви - последната "А" - не е "акула", ами е "маска". Веско, изби рибата! Буквално! Че и несъществуващите видове
Знаеш ли..май твоето мислене е ограничено. Ти даваш примери окей и аз ще дам, за да те оборя. Приятелят ми тренира футбол от маса време и е на 17 ще става на 18. Общата му култура да ти кажа не е никак зле. Има време за училището да си учи, но да си учи като хората, има време да седи на компютъра, има няколко часа за мен на ден плюс тренировките му..Решавала съм кръстословица с него...кое му е смешното ?!? Знае си момчето.
А това за колата..ми и на мен да ми дадеш кола да карам да не мислиш, че ще я подкарам веднага ?
Другото, което е на терена не сме от най - добрите не значи, че на терена са такива като горе споменатите от теб Гошко/Иванчо/Петърчо. Това, че не сме най - добрите не значи, че не ставаме.
Това, че Бербатов бил казвал "ъъъъ", ми може да се притеснява бе. И на мен ми се случва и какво значи съм тъпа и неука ли ?
Дай ми пример с други футболисти, за да ми докажеш, това което мислиш. Да ми го докажеш с нещо, с което да ме обориш.
Грешиш, че човек като може да прави едно, другите неща не му се отдават. Абе с оглед на това, което въобще си написала грешиш в доста неща.