Цитирай Първоначално написано от sadsad
Знаеш ли..май твоето мислене е ограничено.
Напълно възможно. Понякога се хващам че си наливам Пепси по един и същ начин.

Ти даваш примери окей и аз ще дам, за да те оборя. Приятелят ми тренира футбол от маса време и е на 17 ще става на 18. Общата му култура да ти кажа не е никак зле. Има време за училището да си учи, но да си учи като хората, има време да седи на компютъра, има няколко часа за мен на ден плюс тренировките му..Решавала съм кръстословица с него...кое му е смешното ?!? Знае си момчето.
Ама хубавото е че примера е безпристрастен Сега каквото и да кажа, едва ли ще ти повлияе по какъвто и да е начин, затова смятам да се опра на простата математика и логика.

Тренировките по футбол(тези които съм виждал аз не веднъж) са 3-4 часа. Да ги сложим 3 часа.
Ходенето на училище е около 6 часа дневно(при шест-седем учебни часа).
Подготовката за училище отнема от 2 до 4 часа. Нека бъде средно 3.
Приятелят ти има "няколко часа за теб" - нека бъдат 2.
Човек има нужда от 8 часа сън(трениращите повече, но нищо).
Да кажем че времето му за "стоене на компютъра" е един час.

Дотук имаме 23 часова заетост Това му оставя един час, в който той трябва да се изкъпе, да се обръсне, да се преоблича, да пътува между различните си ангажименти, да яде, да си мие зъбите и още куп неща.

Тъй като телепортацията и спирането на времето все още не са влезли в широка употреба, това означава че или ти си написала "нещо в повече", или той не се занимава с някое от всичките неща на "средно ниво". Естествено, може да не ходи на половината часове в училище и да се подготвя за училище в срок от пет минути - тогава явно имаме разлика в концепциите за "да си учи като хората".

А това за колата..ми и на мен да ми дадеш кола да карам да не мислиш, че ще я подкарам веднага ?
В примера ми беше човек, който кара от "маса време", само "бегачки"(по негови думи). Да обеснявам ли че се паникьосваше когато бордовият компютър му блесне насреща с надпис като ABS Active или Traction Control?

Другото, което е на терена не сме от най - добрите не значи, че на терена са такива като горе споменатите от теб Гошко/Иванчо/Петърчо. Това, че не сме най - добрите не значи, че не ставаме.
Сега ще ти го обесня простичко. Понеже почнахме с пристрастните примери - ще ползвам себе си Аз играя билярд. Играя до толкова, че да мога да победя почти всичките си познати(всъщност като се замисля само 4-ма не мога, но те пък ходят по разни първенства). Но пък реално оценявам шансовете си срещу наистина добри играчи. Затова и не парадирам с който и да от любимите ми спортове за разпускане.

Всъщност те са именно за това - за разпускане, а не им да подчиняваш живота си. Добрите са подчинили живота си на спорта, но да подчиниш живота си на някой спорт не те прави автоматично един от добрите.

Това, че Бербатов бил казвал "ъъъъ", ми може да се притеснява бе. И на мен ми се случва и какво значи съм тъпа и неука ли ?
Той бил много притеснителен човека Всъщност притеснението се преодолява, нали? Особенно това ако минеш през толкова интервюта колкото конкретният ми пример. Първите петдесет пъти да се е притеснявал. Айде и вторите петдесет. После какво правим? Неговото не е притеснение

За "ъъъъъ"-кането. Най-общо това е показател че не можеш да намериш точните думи за момента, но показваш че имаш какво да кажеш. Аз мисля че ако имаш какво да кажеш и не можеш да го кажеш по начина който искаш(т.е. да се изразиш по начин по който да бъдеш разбран правилно) е слаба езикова култура. Според теб непознаването на родният ти език прави ли те тъп и неук?

Дай ми пример с други футболисти, за да ми докажеш, това което мислиш. Да ми го докажеш с нещо, с което да ме обориш.
За съжаление последното нещо от което някога ще се интересувам е футбол. Затова и гамата ми от примери е леко ограничена до познатите ми плюс по-известните родни футболисти.

Всъщност нямам намерение да те оборвам Ти си имаш мнението, личните пристрастия и явно си щастлива. На един човек колкото и да му тикаш примери, сочещи противоположното на личните му предпочитания, толкова пъти той ще намира как да ги игнорира или омаловажи. Мнението се променя най-вече чрез личният опит.

Ще ти го илюстрирам с пример: Колкото и да убеджваш един пушач(като мен например), че цигарите са вредни - полза никаква. Може по някое време да почна да ти викам: "Да, добре" и да кимам докато си паля следващата цигара, само и само да не слушам повече по темата. Ако случайно аз или някой близък се разболее тежко от нещо което е предизвикано от тютюнопушенето обаче? Предполагам можеш да се досетиш.

Има го и варианта да си умра пушач, без да ми се е променило мнението - да речем утре ме блъска "Икарус", който превозва футболният отбор на "Малка Северна Копаница".

Та затова не се опитвам да ти налагам мнението което имам...(надявам се - разбра ).

Грешиш, че човек като може да прави едно, другите неща не му се отдават.
Логично е когато си "забил" в едно, да го правиш за сметка на друго. Примери - мога да те залея, но вместо това ще ти разкажа как го открих.

Бях малка тапичка - на 6 годинки. Пускаха ме да "разглабям" компютри - машини които са морално остарели и извадени от употреба, чакайки някой да изкорми от тях каквото може да се ползва, а останалото да отиде на боклука. Помещаваха се в двадесет и две стаи, с всяка с размери около двайсет и пет метра на петдесет. Гордото производство на "Правец" във всичките му вариации. На купчини. До девет годишна възраст успях да опукам три стаи. Изнемогнах. Другото сигурно още е там - непокътнато...

"Чичо Краси" беше човекът който ми обесняваше как да разглабям компютрите, коя част за какво е, как точно да я извадя(без да я унищожа), как да разпознавам отделните модели и така нататък... "Чичо Краси" с две думи беше системният администратор - човекът който се грижи всичко по-сложно от четка за зъби на територията на предприятието да функцинира(само администрацията на предприятеието се помещава в три сгради по 4-5 етажа). Човекът има три висши, дългогодишен стаж в работата си, а другите го наричаха "Инж. Момчилов". Естествено, тъй като той ме е учил, аз винаги съм очаквал да има отговор на всеки един мой въпрос. Но какво се случва?

Мисля че бях на 11 или 12, и имах разбира се сравнително прост въпрос относно адресирането на 386 процесорите за XMS/EMS памет и "странното" ново адресиране на 486 процесорите. Човекът ме изслуша, после помига малко. После пак помига. Накрая обясни че това не му е много във квалификацията(! о.О това още не си го обеснявам О.о !), започна да говори общи приказки за XMS/EMS адресиране, след което смотолеви някаква глупост за 486. Такава глупост, че аз - келеш на 12 - разбрах че е глупост. Няколко години по-късно получих отговор на въпроса който бях задал тогава. Отговорът се мъдреше спокойно в сайт, записан на един единствен ред, като даже не го изпълваше до края. А на 1024х768 редовете не бяха дълги... Тогава ми умря заблудата за всезнаението, дори и в неща които са толкова близки до това което разбираш. В тях може да знаеш доста, но...

Абе с оглед на това, което въобще си написала грешиш в доста неща.
Да, вярно. Чакай сега да го обясним по народному:

Футбола/Баксетбола/Волейбола е за да забавлява масите. В древен Рим масите са ходели да гледат как десетина роба се бият срещу други десетина роба за забавление. С времето обаче се приело че да караш хора да се убиват един друг за забвление не е нещо хубаво. Та затова се наложили другите игри за забавление - футбол/баскетбол и т.н.

Друго забавление за народонаселението са жонгльорите, ходещите по въже, гълтчите на огън и клоуновете в цирковете. Те забавляват народа.

Обобщено - за мен да си "футболист" те нарежда до това да си клоун или жонгльор. Това което правиш, го правиш защото забавлява народонаселението. Което НЕ ИЗКЛЮЧВА да има интелигентни футболисти, клоуни и тем подобни. Просто вероятността да срещнеш някой подобен явно е по-малка

Играта на футбол не е изкуство(справка - балет), не се изисква висока степен на интелигентност(справка - шах), нито естетически и артистични качества на участващите(например театър). Това я прави достъпна за масите. Де факто всичко което ти трябва е топка за "уеф и пидисе" от магазинчетата "Всичко за лев и петдесет", умението да координираш двата си долни крайника в режим "тичам като хахав" и да запомниш няколко елементарни правила.

Затова балета, шаха и театъра(и доста други) винаги ще са приемани като "нещо повече" от футбола, или поне от интелигентните хора. Същото важи и за хорат които участват във съответните дейности. Разбира се в света винаги ще има място за футболистите, гълтачите на огън и прочие...

Всъщност, я сравнете Топалов и Бербатов? Топалов накара Влади Крамник да клечи в тоалетната и да не осъзнава откъде му идва. Когато Бербатов(или който и да е футболист) успее да вкара за над четири часа който и да е свой опонент в тоалетната използвайки единствено умствените си възможности - мисля че тогава ще се разбие стереотипа за "интелекта" на футболистите.

ПП. Ех, откога не съм ходил на цирк! Ходи ми се...

ППП. Да отбележа като интересен факт, за Крамник - той има поддръжката както на Русия, така и на САЩ. Тоест Топалов е излязъл и е пратил представителя на две световни сили в тоалетната наведнъж. Другите световни сили - по отделно.

Поздрави, "човека с ограничено мислене".