Така..
Тази година заминах за друга държава, не знаех езика..
Първия месец нищо не правех. Втория месец тръгнах и в друго училище. И така 3 дена в седмицата половината ми ден беше зает да уча езика, а следобед си бях в нормално училище с физика, немски и т.н. Да, обаче... имам един час седмично география и история. Нищо не схващам. Дори понякога се случва точно в този час да имам контролно. И учителят ме пита "Учила ли си?" . И как по-точно. Всичко се пише в тетрадката. Въпреки, че имам проблеми с езика мога да науча урока поне за някаква оценка. Математиката също...това е един от малкото предмети, които ми се отдава. Но нали знаете като пропсунеш малко и всичко ти е ново. За немския да не говорим.
Предния месец говорих с директора да ме спре да ходя там. Обясних му, че вече имам някакво ниво на езика и ще ми е много по-лесно. Но отговорът беше не. Говорих с една жена за ориентация. Тя ми обясни, че в никакъв случай не трябва да повтарям. Но имахме втора среща и тогава тя каза, че всъщност не е убедена. Учителката ми по френски пък в това другото училище също каза, че НЕ трябва да повтарям. Там съм най-добрата. Тя ми каза, че ако майка ми отиде да каже, че не е съгласна повтарям ще ме пуснат.
Но кое е правилно. Другата година ще съм в гимназия. Там е по-трудно. Но..аз не искам. Искам да си вървя напред, не искам да се връщам назад. Все пак повтарянето ще ми повлияе доста зле психически, но... как бихте постъпили вие?