Хората са различни...Ама най - различни.Всеки с неговият си вътрешен свят и мотиви да прави или не прави нещо.Та поради това, аз мога единствено да изложа своята гледна точка по един от многото въпроси, отнасящи отношенията между мъжете и жените.
Изборът да бъдеш сам.
Има страшно много самотни хора.Стари моми и ергени, разведени, вдовци и вдовици.То да не дава Господ да съм в тяхното положение.Но пък си мисля, че ако недай Боже, все пак се окажа в това положение бързо, бързо ще изляза от него.
" За всеки влак си има пътник ", казваше баба ми - мъдра жена, и си е точно така и според мен.
Защо всъщност, някой хора така и не се събират в семейство.Ако питам тях - получавам отговор: "Не съм я/го срещнал още".Разбирай, голямата любов не е дошла.Под голяма любов се разбира идеала за мъж/жена, който тези хора имат в главите си и който търсят.Някой го търсят цял живот.Какво представлява този идеал - някаква представа за другия.Напълно субективна и измислена.Най - често се ражда от силно чувство към някой в миналото и стремежа да го срещнеш пак.Но него го няма, нали?По едни или други причини не си с него.Значи мисията се е оказала невъзможна...Защо се продължава тогава самомъчението?Няма логика в такова поведение.Падаш, ставаш, продължаваш.Животът не чака.А когато си сам, животът, поне според мен е по - труден отколкото, ако сте двама.
Мъжете дирят, жените и те търсят.Ами срещнете се бе хора!Срещнете се и се съберете.Няма да сте идеални един за друг - най-вероятно, но няма да сте сами.
Та, мислейки си аз по темата, логично стигам до извода, че тези хора всъщност нямат желание да бъдат наистина с друг човек.По ги устройва да прелитат от цвят на цвят, от кафе на кафе, от креват на креват.Жените да си намерят богат спонсор.То пък аз ако съм един мъж що ли си мисля, че няма да стана спонсор на никоя?!Ама казват - бъкало от такива случаи.
Или пък вечната причина е в любовта към свободата, към купона на необвързаните, които могат да са с когото им хрумне, когато им хрумне?
Самотата самота ли е всъщност или егоистична любов към свобода?