- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Рай, прераждане или тор?
тъпо е да се мисли за тва, не ми се умира още.![]()
Идеята за рай и безкраен живот ме плаши, така че се надявам да не е Рай.
Бях чела, че духовете остават на земята и тук бъка от тях, дори и да не ги виждаме.
Иска ми се да вярвам, че се прераждаме. Имаше един симптом за отделяне на душата от тялото при операции и подобни, което ми вдъхва доверие, че след смъртта не е нищото.
Обаче ако мисля логично всичко свършва и ние не сме нищо повече от еволюирали едноклетъчни, които се раждат и умират, нямат душа. Пък и Космосът не ми изглежда като място, в което има нещо Божествено.
Обаче пък от друга страна има и теория за паралелни светове...така че - кой знае..
Мисля точно като теб!Първоначално написано от zloto
ПП: Уау за пръв път виждам човек, който да има моята гледна точка по този въпрос![]()
Ако приемем теорията на HexGirl, тогава може ли да ми обясни откъде са дошли душите на първите хора. Просто са се носили в нищото и са решили да се заселят в телата им?Първоначално написано от SiegHeil
![]()
Ти може да се чувстваш каквото си искаш, но фактите са си факти. Това, че отказваш да приемеш, че си просто една телесна маса, способна да се придвижда и да върши разни неща под влияние на мисловните си процеси, не означава че не си.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
И как така се самоубеди, след като няма доказателства за живот след смъртта и няма и да има? Прекалено глупаво и наивно, не мислиш ли?
Всичко е като един кръг.
Няма нито начало, нито край.
Все си мисля, че това е някаква злоупотреба с експеримент. ( образно казано )
Бее ако трябва да бъда сериозна ..
според мен рая е измислица за да не ги е бъзе хората от смъртта
пък ада е точно за да ги хваща шубето и да бъдат добрички![]()
също така тва за душите .. може и да отиват някъде ама не е на нито едно от тия места![]()
излитат иии отиват в друго тяло без да помнят какви са били преди ..
нещо такова си мисля аз![]()
По най - простичък начин всичко е изразено в " Библията ".
Инак хората не биха го разбрали.
Бих си избърсал гъза с библията. Една от най-големите човешки глупости, изписвани на хартия.
Всички теистични религии са глупост, защото възпитават стадното мислене у хората. Освен това не се позовават на реални събития и лица.
И аз така си мислех, но възгледите ми се промениха.
Ако не реално, то поне изразено по някакъв начин.
приеми ,че няма начало нали за това е безкраиност .Щом няма край следователно няма начало ....Първоначално написано от DimovB
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Значи за хората има начало, за останалите неща няма начало![]()
Човешките душите са съществували винаги, защото са знаели че преди няколко милиона години са щели да се появят първите хора, за да се заселят в тях.. Интересно![]()
Ами именно, аз закво се пеня дося?Първоначално написано от sword
![]()
Ехооо ..
само да вметна че душите на хората май не си витаят ей така ..
щото като чета май така ми се струва че излиза![]()
разсъждаваш много странно душите са чакали хората господи хората това са душите тялото е само материя която не винаги е наи важна .......Първоначално написано от DimovB
Представи си ,че времето което ти наричаш живот е само част от много животи на една душа която се прехвърля от живот в живот тогава не е важен човека а информацията която се предава в пространството.Времето е абстрактно понятие измислено от хората за да усмислят живота си . В природата важен е кръговрата на информация а не начина на изпълнение така , че спокойно мога да повярвам в съществуването на еднакви паралелни светове през които ние просто сме носители на информация . Нещо като експеримент на природата
Шапкарю .....
Нали се сещаш, че съвременният човек, хомо сапиенс, се е появил преди около 200 000 години? Ако разсъждаваме логически, няма как преди неговото появяване да са съществували каквито и да било човешки души, защото просто е нямало хора. Тогава следва, че с първите човеци са се появили и първите човешки души.. След като душите могат да се самозараждат, за какво им е да се преселват от едно тяло в друго?Първоначално написано от HexGirl
Що бе като пукне някой пенсионер, горката му изстрадала душица не пропътува ли пеша разстоянието до някое новородено, за да му вдъхне живот?Първоначално написано от woshata
![]()
А вие, "умните глави" нима правите нещо по-различно от учените. Седите си пред компа и проповядвате фанатичните си теории, повлияни от прочита на последния фантастичен роман или филм..Първоначално написано от sword
Дори е по-зле, защото учените си служат с факти, а вие си служите със свободни съчинения.![]()
поне имаме собсвено мнение и търсим отговори а не просто до си живуркамеПървоначално написано от DimovB
Шапкарю .....