.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 102

Град
    Club Old Number One / RPU 24h
    тъпо е да се мисли за тва, не ми се умира още.

Град
    У нас Си (=
    Идеята за рай и безкраен живот ме плаши, така че се надявам да не е Рай.
    Бях чела, че духовете остават на земята и тук бъка от тях, дори и да не ги виждаме.
    Иска ми се да вярвам, че се прераждаме. Имаше един симптом за отделяне на душата от тялото при операции и подобни, което ми вдъхва доверие, че след смъртта не е нищото.
    Обаче ако мисля логично всичко свършва и ние не сме нищо повече от еволюирали едноклетъчни, които се раждат и умират, нямат душа. Пък и Космосът не ми изглежда като място, в което има нещо Божествено.
    Обаче пък от друга страна има и теория за паралелни светове...така че - кой знае..

Супер фен Аватара на Dumb
    Цитирай Първоначално написано от zloto
    В рая и ада не вярвам. Плътта ни става на тор, храна за червеите, но душата не умира. Вярвам в прераждането. Но не смятам, че човек може да се прероди в животно.
    Струва ми се безсмислено да живеем просто така. Малко като подобрена версия на животните, но с допълнителни екстри - разум и чувства, които понякога пречат. Аз лично се смятам за нещо повече от купчина карантия с мозък, за другите не знам
    Мисля точно като теб!
    ПП: Уау за пръв път виждам човек, който да има моята гледна точка по този въпрос

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Цитирай Първоначално написано от DimovB
    Цитирай Първоначално написано от HexGirl
    съгласна съм ,че не може душите ни да изчезват имам си моя теориика че нашия свят е съпроводен от безброй други светове разделени само на части от секундата от нашия ...Така ,че душите ни които всъштност сме ние самите отиват там като нови хора . Така ,че напрактика не може да се повториш в същия свят никога
    Къв е смисъла, като в един момент ще се пренапълни с души?
    Паралелни светове, квантова физика, ала-бала..
    А душата съществува, просто някои хора я нямат..
    Ако приемем теорията на HexGirl, тогава може ли да ми обясни откъде са дошли душите на първите хора. Просто са се носили в нищото и са решили да се заселят в телата им?

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    Душата е измислица на вярващите, слабохарактерни копелета.
    Всичко, което вършим, се ражда от сивото вещество в главите ни.
    Всичко е материя, която преминава от една форма в друга.
    душа и мозък са две различни неща...

неслучайно беше доказано,че душата си има собствено тегло и когато човек заспи или умре олеква с някви грамове. мозъка и све си е още у него,защо ще олеква,ако няма душа,която напуска тялото?

явно тука сте много елементарни - "щом умреш - умираш"... и как умираш,освен физически? абсолютно ми изглежда нелепо и невъзможно да няма нищо след това.

ако вие се чувствате просто 1 тяло и нищо повече и сте такива жалки материалисти,това си е ваш проблем.

убеден съм,че има живот след смъртта. има и други измерения,а вселената е необятна. щяло да се пренасели,хаха... искрено ви съжалявам,ако верно всичко ви се опира до материалните неща. те са толкова преходни и безсмислени... само душата е вечна.
    Ти може да се чувстваш каквото си искаш, но фактите са си факти. Това, че отказваш да приемеш, че си просто една телесна маса, способна да се придвижда и да върши разни неща под влияние на мисловните си процеси, не означава че не си.

И как така се самоубеди, след като няма доказателства за живот след смъртта и няма и да има? Прекалено глупаво и наивно, не мислиш ли?

Голям фен Аватара на sword
    Всичко е като един кръг.
    Няма нито начало, нито край.
    Все си мисля, че това е някаква злоупотреба с експеримент. ( образно казано )

Град
    Непостоянно
    Бее ако трябва да бъда сериозна ..
    според мен рая е измислица за да не ги е бъзе хората от смъртта
    пък ада е точно за да ги хваща шубето и да бъдат добрички
    също така тва за душите .. може и да отиват някъде ама не е на нито едно от тия места
    излитат иии отиват в друго тяло без да помнят какви са били преди ..
    нещо такова си мисля аз

По най - простичък начин всичко е изразено в " Библията ".
    Инак хората не биха го разбрали.

Град
    Стара Загора
    Бих си избърсал гъза с библията. Една от най-големите човешки глупости, изписвани на хартия.
    Всички теистични религии са глупост, защото възпитават стадното мислене у хората. Освен това не се позовават на реални събития и лица.

И аз така си мислех, но възгледите ми се промениха.
    Ако не реално, то поне изразено по някакъв начин.

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    съгласна съм ,че не може душите ни да изчезват имам си моя теориика че нашия свят е съпроводен от безброй други светове разделени само на части от секундата от нашия ...Така ,че душите ни които всъштност сме ние самите отиват там като нови хора . Така ,че напрактика не може да се повториш в същия свят никога
    Къв е смисъла, като в един момент ще се пренапълни с души?
    Паралелни светове, квантова физика, ала-бала..
    А душата съществува, просто някои хора я нямат..
    Ако приемем теорията на HexGirl, тогава може ли да ми обясни откъде са дошли душите на първите хора. Просто са се носили в нищото и са решили да се заселят в телата им?
    приеми ,че няма начало нали за това е безкраиност .Щом няма край следователно няма начало ....
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Град
    Стара Загора
    Значи за хората има начало, за останалите неща няма начало

^ Останалите неща ?

Град
    Стара Загора
    Човешките душите са съществували винаги, защото са знаели че преди няколко милиона години са щели да се появят първите хора, за да се заселят в тях.. Интересно

Човекът е нещо материално. ;д

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от sword
    Човекът е нещо материално. ;д
    Ами именно, аз закво се пеня дося?

Град
    Непостоянно
    Ехооо ..
    само да вметна че душите на хората май не си витаят ей така ..
    щото като чета май така ми се струва че излиза

Град
    niderlandia
    Човешките душите са съществували винаги, защото са знаели че преди няколко милиона години са щели да се появят първите хора, за да се заселят в тях.. Интересно
    разсъждаваш много странно душите са чакали хората господи хората това са душите тялото е само материя която не винаги е наи важна .......
    Представи си ,че времето което ти наричаш живот е само част от много животи на една душа която се прехвърля от живот в живот тогава не е важен човека а информацията която се предава в пространството.Времето е абстрактно понятие измислено от хората за да усмислят живота си . В природата важен е кръговрата на информация а не начина на изпълнение така , че спокойно мога да повярвам в съществуването на еднакви паралелни светове през които ние просто сме носители на информация . Нещо като експеримент на природата
    Шапкарю .....

Да сте чували за Път към духовното израстване ?

Град
    Стара Загора
    разсъждаваш много странно душите са чакали хората господи хората това са душите тялото е само материя която не винаги е наи важна .......
    Представи си ,че времето което ти наричаш живот е само част от много животи на една душа която се прехвърля от живот в живот тогава не е важен човека а информацията която се предава в пространството.Времето е абстрактно понятие измислено от хората за да усмислят живота си . В природата важен е кръговрата на информация а не начина на изпълнение така , че спокойно мога да повярвам в съществуването на еднакви паралелни светове през които ние просто сме носители на информация . Нещо като експеримент на природата
    Нали се сещаш, че съвременният човек, хомо сапиенс, се е появил преди около 200 000 години? Ако разсъждаваме логически, няма как преди неговото появяване да са съществували каквито и да било човешки души, защото просто е нямало хора. Тогава следва, че с първите човеци са се появили и първите човешки души.. След като душите могат да се самозараждат, за какво им е да се преселват от едно тяло в друго?

Учените само си измислят теорийки и вие им вярвате..

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от woshata
    Ехооо ..
    само да вметна че душите на хората май не си витаят ей така ..
    щото като чета май така ми се струва че излиза
    Що бе като пукне някой пенсионер, горката му изстрадала душица не пропътува ли пеша разстоянието до някое новородено, за да му вдъхне живот?

Град
    Стара Загора
    А вие, "умните глави" нима правите нещо по-различно от учените. Седите си пред компа и проповядвате фанатичните си теории, повлияни от прочита на последния фантастичен роман или филм..
    Дори е по-зле, защото учените си служат с факти, а вие си служите със свободни съчинения.

Винаги ще има хора, уповаващи се на логиката си.

Град
    niderlandia
    А вие, "умните глави" нима правите нещо по-различно от учените. Седите си пред компа и проповядвате фанатичните си теории, повлияни от прочита на последния фантастичен роман или книга..
    Дори е по-зле, защото учените си служат с факти, а вие си служите със свободни съчинения.
    поне имаме собсвено мнение и търсим отговори а не просто до си живуркаме
    Шапкарю .....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си