.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 122
    Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)

Забраняват алкохола O.O

Продажбата на алкохол на малолетни и непълнолетни не само да бъде забранена, но и да се въведе възрастова граница. Концентрати, вино и дори бира да се продава само на хора над 21-годишна възраст.

Това предвижда промяна в Закона за общественото здраве, инициирана от здравния министър Евгений Желев.

Друга промяна предвижда продажбата и консумацията на алкохол да бъде само след 22 часа.

Желев предлага още спиртните напитки да се продават само в специализираните магазини, а от рафтовете на супермаркетите и бакалиите за хранителни стоки да изчезнат дори кутиите с бира.

http://www.dnes.bg/article.php?id=68728

Да ви еба путката майчина да еба !
    Ако го приемат тоя закон отивам в чужбина !
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

^ Все едно в чужбина ги няма тея закони... С едната разлика, че там се спазват.

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Алкохолът /особено ракията и виното/ е част от битовата традиция на българите. Закърмени сме с него. То и сега е забранена продажбата му на лица по 18 години, но практиката показва друго. Пък и дори на семейна вечеринка на малките им наливат поне по пръст алкохол.
    Така че това са бели кахъри
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

^^ Не навсякъде.Аз съм купувала алкохол в чужбина(от различни магазини)и не са ми правили проблеми,а нямам години.
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

Вчера за мача много се ядосах не стига че за него вдигнаха цените ами и по 1 време спряха да продават бира и трябваше да пообиколим извън района на стадиона :С
    I'm not a little pervert..., I'm a big one!

Да е това е невъзможно !

Супер фен
    Град
    в килера
    Съгласна съм да се въведат малко по-строги закони, ако всичко друго е наред. Ако не живеем в бунище, ако не се возим в раздрънкан градски транспорт, ако образованието е на ниво и всичко останало да е като в европейските страни. Но да лишават българите от едно от малкото им удоволствия е абсурд. Пък и в чужбина има подобни закони, там се спазват, както и всички останали закони. Например във Финландия алкохола е безумно скъп, затова в петък вечер финландците потеглят към Русия, за да се напият като свине. В Германия пък няма да ти продадат дори шоколадови бонбони с ликьор, ако си непълнолетен (реален случай).
    Не вярвам да въведат такива закони, защото освен обикновените граждани ще се разбунтуват и производителите, щом приходите им спаднат наполовина

Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    Цитирай Първоначално написано от Bianca
    къде ги има тия закони бе? я се стегни...

никъде го нема тва,освен в Щатите и в Германия (две тотално репресирани нации от управляващите ги,където хората живеят като роботи едва ли не)...

истината е една - искат да ни направят ПОЛИЦЕЙСКА държава... полицаи навсякъде,камери навсякъде,никакви права за хората,терор и затвори за всеки осмелил се да се противопостави...

романа на Джордж Оруел,писан преди толкова много години все повече и повече се превръща в реалност,а почти всички са слепи да видят реалността
    Точно тези две държави имах предвид най-вече. Но бях останала с впечатлението, че и в някои други страни е така.
    Иначе, на мен не ми се вярва тези закони да проработят.

Аз съм пила бира в Унгария (и нищо не са ми казвали)

света не се изчерпва с "Америката",както си мислите в провинцията...

има къде-къде по-хубави и добре устроени държави...
    Това "в провинцията" беше ли необходимо да го пишеш?

света не се изчерпва с "Америката",както си мислите в провинцията...

има къде-къде по-хубави и добре устроени държави...
    напротив, света се изчерпва по вина на Америка.

Град
    Страстно село. :D
    Бирата не е алкохол. Да вземат да забранят натуралните сокове, че не се знае какво има в тях.
    А и закона за пълнолетие на 21 години още не е приет.
    Между другото съм съгласна със закона, защото дИцата вече са яко пропаднали. Ама не съм съгласна, че бирата е алкохол.

Град
    къде ги има тия закони бе? я се стегни...

никъде го нема тва,освен в Щатите и в Германия (две тотално репресирани нации от управляващите ги,където хората живеят като роботи едва ли не)...

истината е една - искат да ни направят ПОЛИЦЕЙСКА държава... полицаи навсякъде,камери навсякъде,никакви права за хората,терор и затвори за всеки осмелил се да се противопостави...

романа на Джордж Оруел,писан преди толкова много години все повече и повече се превръща в реалност,а почти всички са слепи да видят реалността

Параноята не прощава.

да. от голямо значение е.
    Да, де, ясно ми е, че искаш да изтъкнеш факта, че живееш в Столицата, ама невинаги има голяма разлика между софиянци и провинциалисти. Не визирам, не си мисли, че имам някого предвид.
    Ама мразя споровете от типа "столица – провинция". Мисля, че са болезнено безсмислени.

колко хубаво беше,когато те нямаше
    Нали?

да. от голямо значение е.
    Да, де, ясно ми е, че искаш да изтъкнеш факта, че живееш в Столицата, ама невинаги има голяма разлика между софиянци и провинциалисти. Не визирам, не си мисли, че имам някого предвид.
    Ама мразя споровете от типа "столица – провинция". Мисля, че са болезнено безсмислени.
    На същото мнение съм- това е като делението в миналото на седесари и бесепари- изкуствени деления на българската нация заради някакви глупави предразсъдъци. Достатъчно сме разделени от политика, така че още едно подобно деление би било максимално вредно. Всички ме българи и това трябва да се гледа, а не че някой бил софианец, друг старозагорец

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    nqma kak da stane taq maniq
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Дори да направят на 21 да си пълнолетен ми е все едно, само се моля на бог да напраят на 16 да се взима книжка за кола.

Град
    Цитирай Първоначално написано от thegmin
    Дори да направят на 21 да си пълнолетен ми е все едно, само се моля на бог да напраят на 16 да се взима книжка за кола.
    Ама че нахално.

to po dobre da napraqt da se zima knijka po kysno e bate
    I'm a psycho baby

6te ima bunt na alkoholicite i 6te zavzemat dyrjavata
    I'm a psycho baby

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Аааа стига, аз станах на 18 а ся ше ми вдигат границата на 21 .. не мерси
    The Spark

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от 5StaR
    Аааа стига, аз станах на 18 а ся ше ми вдигат границата на 21 .. не мерси

Мега фен Аватара на Pliok0019
    В Автрия например, е позволена продажбата на алкохол на лица над 16.

Мега фен
    Град
    София
    Стига беее, кви са тея глупости? Силно се надявах дата на темата да е от 1 април! Страшно много ще загубят заведенията, както клиенти, така и приходи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си