- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Забраняват алкохола O.O
Продажбата на алкохол на малолетни и непълнолетни не само да бъде забранена, но и да се въведе възрастова граница. Концентрати, вино и дори бира да се продава само на хора над 21-годишна възраст.
Това предвижда промяна в Закона за общественото здраве, инициирана от здравния министър Евгений Желев.
Друга промяна предвижда продажбата и консумацията на алкохол да бъде само след 22 часа.
Желев предлага още спиртните напитки да се продават само в специализираните магазини, а от рафтовете на супермаркетите и бакалиите за хранителни стоки да изчезнат дори кутиите с бира.
http://www.dnes.bg/article.php?id=68728
Да ви еба путката майчина да еба !
Ако го приемат тоя закон отивам в чужбина !
Първоначално написано от AnincetoSexy
^ Все едно в чужбина ги няма тея закони... С едната разлика, че там се спазват.![]()
Алкохолът /особено ракията и виното/ е част от битовата традиция на българите. Закърмени сме с него. То и сега е забранена продажбата му на лица по 18 години, но практиката показва друго. Пък и дори на семейна вечеринка на малките им наливат поне по пръст алкохол.
Така че това са бели кахъри![]()
^^ Не навсякъде.Аз съм купувала алкохол в чужбина(от различни магазини)и не са ми правили проблеми,а нямам години.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Вчера за мача много се ядосах не стига че за него вдигнаха цените ами и по 1 време спряха да продават бира и трябваше да пообиколим извън района на стадиона :С
I'm not a little pervert..., I'm a big one!
Съгласна съм да се въведат малко по-строги закони, ако всичко друго е наред. Ако не живеем в бунище, ако не се возим в раздрънкан градски транспорт, ако образованието е на ниво и всичко останало да е като в европейските страни. Но да лишават българите от едно от малкото им удоволствия е абсурд. Пък и в чужбина има подобни закони, там се спазват, както и всички останали закони. Например във Финландия алкохола е безумно скъп, затова в петък вечер финландците потеглят към Русия, за да се напият като свине. В Германия пък няма да ти продадат дори шоколадови бонбони с ликьор, ако си непълнолетен (реален случай).
Не вярвам да въведат такива закони, защото освен обикновените граждани ще се разбунтуват и производителите, щом приходите им спаднат наполовина![]()
Точно тези две държави имах предвид най-вече. Но бях останала с впечатлението, че и в някои други страни е така.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Иначе, на мен не ми се вярва тези закони да проработят.
Аз съм пила бира в Унгария(и нищо не са ми казвали)
Това "в провинцията" беше ли необходимо да го пишеш?Първоначално написано от SofiaRegularCunt
напротив, света се изчерпва по вина на Америка.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Бирата не е алкохол. Да вземат да забранят натуралните сокове, че не се знае какво има в тях.![]()
А и закона за пълнолетие на 21 години още не е приет.
Между другото съм съгласна със закона, защото дИцата вече са яко пропаднали. Ама не съм съгласна, че бирата е алкохол.![]()
Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Параноята не прощава.![]()
Да, де, ясно ми е, че искаш да изтъкнеш факта, че живееш в Столицата, ама невинаги има голяма разлика между софиянци и провинциалисти. Не визирам, не си мисли, че имам някого предвид.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Ама мразя споровете от типа "столица – провинция".Мисля, че са болезнено безсмислени.
На същото мнение съм- това е като делението в миналото на седесари и бесепари- изкуствени деления на българската нация заради някакви глупави предразсъдъци. Достатъчно сме разделени от политика, така че още едно подобно деление би било максимално вредно. Всички ме българи и това трябва да се гледа, а не че някой бил софианец, друг старозагорецПървоначално написано от Bianca
![]()
nqma kak da stane taq maniq
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Дори да направят на 21 да си пълнолетен ми е все едно, само се моля на бог да напраят на 16 да се взима книжка за кола.![]()
Ама че нахално.Първоначално написано от thegmin
![]()
to po dobre da napraqt da se zima knijka po kysno e bate
I'm a psycho baby
6te ima bunt na alkoholicite i 6te zavzemat dyrjavata
I'm a psycho baby
Аааа стига, аз станах на 18 а ся ше ми вдигат границата на 21 .. не мерси![]()
The Spark
Първоначално написано от 5StaR
![]()
В Автрия например, е позволена продажбата на алкохол на лица над 16.Първоначално написано от Bianca
Стига беее, кви са тея глупости? Силно се надявах дата на темата да е от 1 април! Страшно много ще загубят заведенията, както клиенти, така и приходи.