.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 66 от общо 66
    Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от AFT
    Ако аз мисля, че съществувам напълно без абсолютно никакъв смисъл, животът ми е толкова монотонен, че паметниците ми съчувстват, etc.,то аз бих искала да направя нещо по въпроса и бих опитала да се "съживя", а не да се самоубия. Самоубийството е толкова низша постъпка, нищо смело и смислено няма в нея. Сякаш се предаваш без дори да си опитал.

Иначе има хубави horror филми ;] обаче аз от много малка гледам изродски филми и в момента имам страх от тъмното, та съм ги спряла за известно време ;д
    напълно подкрепям...самоубийството е проява на слабост пред проблемите на живота...сякаш те те побеждават принуждавайки те да сложиш край на всичко...за това много хора се обръщат към алкохола и наркотиците като алтернатива но замисляйки се най-малкото егоистично биха установили че нищо не печелят а само губят защото освен че веществата които ползват ги 'отдалечават от пеоблемите' само временно те им и вредят а и смятам че е супер идиотскоо да харчиш парите си за нещо от което не само че нямаш полза но и ти вреди...
    относно хорърите...не вярвам страха ти от тъмното да е резултат от тях...той обикновено е вид самовнушение че в тъмното се крие нещо страшно и опасно...аз обичам тъмнината...би ме било страх по-скоро от хората които като мен предпочитат тъмнината(едва ли 'като мен' означава че не харесват силно осветени места...по-скоро не искат да ги виждат за да изненадат своите потенциални жертви...)...мен пък ме е страх само от високото...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Град
    40 Miles from the Sun
    Да де, тогава защо
    ако човек смята че не заслужава да съществува но не предприема решаващата стъпка...а именно да сложи край на живота си тогава как би изглеждал в собствените си очи?...не би ли смятал себе си за по-низше същество защото го е страх да сложи край на всичко и не би ли било това повод за едно измъчено и изпълнено със съмнение безплодно и не съвсем пълноценно съществуване
    ?
    Няма логика. Щом знаеш,че самоубийството е жалко, то тогава защо би се почувствал още по-низш, ако не можеш да си го причиниш? Даже трябва да се радваш,че не си стигнал толкова ниско. Както казва Ал Бънди:
    You think I'm a loser? Because I have a stinking job that I hate, a family that doesn't respect me, and a whole city that curses the day I was born? Well, that may mean loser to you, but let me tell you something. Every day when I wake up in the morning, I know it's not going to get any better until I go back to sleep. So I get up. I have my watered-down Tang and my still-frozen Pop Tart. I get in my car with no gas, no upholstery, and six more payments. I fight honking traffic just for the privilege of putting cheap shoes onto the cloven hooves of people like you. I'll never play football like I wanted to. I'll never know the touch of a beautiful woman. And I'll never know the joy of driving through the city without a bag over my head. But I'm not a loser. Because, despite it all, me and every other guy who'll never be what they wanted to be, is out there, being what we don't want to be, forty hours a week, for life. And the fact that I didn't put a gun in my mouth years ago - that little fact makes me a winner, baby.
    Малко прекалих с цитатите, ама ае някой да ми направи проблем,м? ;дд

Иии да, точно в това се състои страхът ми - че има нещо в тъмното. Толкова лоши хора (изключително меко казано, щото лош е ония дето взе последния пакет пуканки!! ) съм гледала по филмите,че сега ги виждам навсякъде. ^^ Ама дай да не почваме тая тема,че ми е леко болна. (;

Град
    Нова Загора
    Да де, тогава защо
    ако човек смята че не заслужава да съществува но не предприема решаващата стъпка...а именно да сложи край на живота си тогава как би изглеждал в собствените си очи?...не би ли смятал себе си за по-низше същество защото го е страх да сложи край на всичко и не би ли било това повод за едно измъчено и изпълнено със съмнение безплодно и не съвсем пълноценно съществуване
    ?
    Няма логика. Щом знаеш,че самоубийството е жалко, то тогава защо би се почувствал още по-низш, ако не можеш да си го причиниш? Даже трябва да се радваш,че не си стигнал толкова ниско. Както казва Ал Бънди:
    You think I'm a loser? Because I have a stinking job that I hate, a family that doesn't respect me, and a whole city that curses the day I was born? Well, that may mean loser to you, but let me tell you something. Every day when I wake up in the morning, I know it's not going to get any better until I go back to sleep. So I get up. I have my watered-down Tang and my still-frozen Pop Tart. I get in my car with no gas, no upholstery, and six more payments. I fight honking traffic just for the privilege of putting cheap shoes onto the cloven hooves of people like you. I'll never play football like I wanted to. I'll never know the touch of a beautiful woman. And I'll never know the joy of driving through the city without a bag over my head. But I'm not a loser. Because, despite it all, me and every other guy who'll never be what they wanted to be, is out there, being what we don't want to be, forty hours a week, for life. And the fact that I didn't put a gun in my mouth years ago - that little fact makes me a winner, baby.
    Малко прекалих с цитатите, ама ае някой да ми направи проблем,м? ;дд

Иии да, точно в това се състои страхът ми - че има нещо в тъмното. Толкова лоши хора (изключително меко казано, щото лош е ония дето взе последния пакет пуканки!! ) съм гледала по филмите,че сега ги виждам навсякъде. ^^ Ама дай да не почваме тая тема,че ми е леко болна. (;
    мисълта ми е че човек казвайки че живота му не струва и същевременно не правейки единствената логична според повечето хора стъпка един вид си противоречи и това става подсъзнателно...и се превръщз в голяям емоционален и въобще психически товар...просто един вид не правиш това което трябва...което си казал...не бквално естествено а просто според логиката като не те кефи живота ти прекъсваш го и толкова...или се бориш и не казваш че не те кефи...
    и AFT...много извинявай...не знаех...
    аз съм гаден и което е по-лошото гаден съм без да искам...

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Град
    40 Miles from the Sun
    За какво се извиняваш? За тъмното? Казах леко болна тема, не съм изпаднала в криза - имам си светещи лампи около мен ;д
    Пък по темата не съм сигурна,че сме на едно мнение, щото или хич не можеш да се изказваш, или съм супер недосетлива, ама все тая. ^^

Град
    Sofia
    ДА има,защото дарявам любов и гледам да дам добро на себе си и околните.А и защото се опитвам да науча хората на нещо.
    Свободен тръгнал по своят път никой не може да ме изпревари.

TANAJUTSU

смятам, че всички заслужават

Супер фен Аватара на myNameIsImmortal
    Когато стигнете нивото на Витгенщайн, Декарт, Аристотел, Диоген, Конфуций, Ганди или Сенека, за да се впускате в разтълкуването на смисъла на живота и да оценявате чий живот има и няма смисъл..
    И тези които са 17- да изчакат часовете по философия след което вече могат да развиват "философски" отговори на такива въпроси..

Град
    Нова Загора
    на 16 съм и нямам претенции да съм определящ фактор дали моя или чийто и да е живот има смисъл...отделно не смятам че нивото на хората споменати в по-горния пост е по-високо от това на другите че да трябва да се достига...
    отделно никой...освен няколко заблудени индивида не е твърдял че той или тя заслужава да определя кой заслужава да живее и кой не и ако да дали го прави пълноценно...

echii <3

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    Цитирай Първоначално написано от pavelvasilev
    Цитирай Първоначално написано от plmn
    кво общо има тва с любовта
    Света се върти около любовта и секса!
    тотален дебил!

Аз заслужавам съществуването си и го доказвам всеки ден с това че се боря за него.

[quote="blader"]
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    [color=red][b]Поглеждам в огледалото и виждам едно нормално момиче ... Пускам си winamp-а и тръгва Fly Project - Raisa.mp3 ... Поглеждам през прозореца - слънце,цветя ... времето е прекрасно ... В главата ми се появява следната мисъл "Живота е прекрасен" ... Лелеее супер!Не съм се превърнала в някое заблудено ЕМО
    Не съм ЕМО - Заслужавам да съществувам???

Не, ти определено не заслужаваш

Град
    Paradise
    AFT? Цитатът на Ал Бънди ли беше?

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там

Re: Смятате ли, че заслужавате да съществувате и ...

Цитирай Първоначално написано от pavelvasilev
    Смятате ли че заслужавате да съществувате и какво правите за да оправдаете съществуването си?
    И тоя въпрос го пускаш в тийн форум, браво...

Животът е адът описан в Библията!

Град
    40 Miles from the Sun
    Цитирай Първоначално написано от Bellatrix
    Че на кой друг може да е ;д

Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от Bellatrix
    Че на кой друг може да е ;д
    твърде оптимистично звучи...не е в негов стил...изненадан съм...
    както и да е...днес реших че не оправдавам съществуването си...поне според критерийте на много хора...и знаете ли какво...никой нищо не може и няма да направи по въпроса...ето това е отговора който бих ддал на въпроса в заглавието на темата:'не оправдавам съществуването си...и к'во?...'
    не...бъзикам се...честно казано на кой му пука дали оправдава съществуването си...всмисъл...така или иначе няма критерий за това дали човек оправдава съществуването си така че няма какво толкова да си блъскате главите за да мислите оригинални и смислени отговори...
    btw...автора какво мисли по твъпроса си?...

echii <3

Голям фен
    Всяка бълха и всеки жив организъм на този свят заслужава да съществува, щом е създаден и го има. Не смятам, че съм по-малко достойна от един плосък червей примерно. Друг е въпросът, че между живот и съществуване разлика определено има, но да не се впускаме в банални размишления.
    Don't worry, be happy!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си