- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Най-лошото падане с колело
Здравейте!
Реших да напиша тази тема, защото тези дни много карам колело, а и ми хрумна как паднах миналата година.
Тогава карахме с най-добрия ми приятел.Имаше склон и след това равно ,а на равното-дъска с камъни под нея, където можеш да правиш скокчета.Много често скачахме от
там, но един ден скокчето не беше стабилно и приятелят ми сложи още един камък, за да го оправи.Накара ме да скоча а аз се засилих и буквално излетях във въздуха.Беше много забавно ,докато не се приземих.
Паднах доста злобно и счупих предната спирачка на колелото.Едни хора се приближиха до мен и ме питаха дали съм добре, а аз се пуках от смях!
![]()
Вие сте!![]()
Падала съм с колело в река .
Падала съм и с колело в коприва .
Второто беше далеч по-неприятно .![]()
На 6-7 си ожулих лицето от едната страна - буквално нямах буза.
На 14-15 паднаох отново на чакъл - имах над 20 рани - брада, лакти, колена, предмишници, плюс едно камъче ми беше разрязало палеца на десния крак до нокътя.
Тъкмо се бях възстановил от това последното и при едно друго падане кормилото ми се заби в корема и ми скъса лошо няколко мускулни влакна от ректус абдоминус. Затова и сега една "плочка" липсва....
Другите по-леки не ги броя.
Grumpy old madman
Доста съм падала от колело. Последният път беше миналата пролет. Карах на витоша и се пречуках на един клон(поднесе ми колелото) - изкълчих си лошо ръката.
Май не съм имал зловещи падания. Само с обелени длани, колене и лакти съм минавал. Летял съм не малко пъти с колелото, просто не съм се пребивал.
И аз нямам кой знае какви пребивания, но пък претърпях едно бая унизително.
Казвам си аз, че ще слизам по едни стълби с колелотоооооо... ама незнайно как, докато траках надолу, седалката на колелото се бе разхлабила там, където се регулира хоризонталната й позиция.
След като стълбите свършиха, тракането спря и аз отново бях на гладка повърхност, реших че ще е добре да седна, понеже по време на спускането бях изправен. Сядайки обаче, седалката се кривна назад и гъза ми се озова върху задната гума на колелото. Докато се усетя, шибания грайфер така хубаво ми беше ожулил гъза, че после 2-3 едвам седях на него, както се казва.
На всичкото отгоре, имаше някакви хорица, които се подхилкваха гледайки ме, докато аз се държах отзад и виках: "Сссссс, оу, оу, оу..." или нещо от сорта...
![]()
![]()
Аз се научих много късно да карам колело. Сигурно съм била чак 5 - 6 клас, да не е било и по - късно. Да не казвам голяма дума, ама досега не съм страдала, дано и да не страдам сериозно от колелото. Помня, че нашите не ми даваха да караме по асфалта и карахме по прашните улици където няма коли. Същевременно не трябваше и да се отдалечаваме много и си имахме наши си маршрути. И все пак трябваше да има нещо екстремно. И минавахме през една река. Понеже е плитичко нямаше мост, а само някакви камънаци, по които минавахме. Тъкмо се бяхме засилили, тъкмо минах последния камънак и стъпих със задната гума на отсрещния брях и кормилото ми остана в ръцете и се пльоснах на една страна. Супер смешната гледка! На връщане към нас с едната ръка нося кормилото, другата съм я свила, че ме боли, рева от болка и се хиля 'щото беше сууупер смешно. Пък приятелката ми с едната ръка си тика нейното колело, а с другата хванала остатъците от моето и го тътрази към нас. Голяма скица!
Тва беше преди 10 години г/д. Трябва да мина през подлеза след Плиска в посока орлов. Хубаво ма нали съм уж гъзарка ше мина отстрани където е равния вход за колелета колички и т.н. И тръгвам аз такава ам гледам че много взех да набирам скорост надолу и тръгвам да цъкам контрата(мойто колело беше от тия с контра, някой ше се сетят за кво става въпрос) обаче за късмет ест контрата не проработва а аз вече летя надолу към стената с няква мега скорост. В последния момент се окопах отстрани на парапета. Единственото ми поражение беше че като се фанах и колелото както полетя надолу с една от частите си ме съдра от задната страна на коляното, ам не беше много дълбоко![]()
Със колело съм падал супер много пъти.Обаче най лошото ми падане.....Бе карам си аз,не помня къде бях тръгнал.Та карам си аз,но задната ми гума май нещо много мека.Обръщам се и я гледам а тя почти спаднала докрай.И тъкмо се обръщам аз напрееееед и един камион "Газка" на пътя ми
.Право в него се ударих и като се прибрах се едно се връщах от война
.
Като бях малка бяхме завързали моето колело за колетото на едно момиче . И целта беше да ме дърпа по един баир ,малко след тръгването аз заедно с колето се преобръщаме и се влачя след момичето по такъв жесток начин .После краката ми ръцете ми даже част от лицето ми бяха разранени .След това цялата треперих и не можех да се сдържам на краката си .
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
падал съм в река...
блъскал съм се в движещ се москвич (или по-точно той в мен...)![]()
Едно забавно падане беше до една рекичка, тесничка таква и от единия й 'бряг' до другия имаше поставена някаква желязна плоскост 5на5 метра и аз отсреща на хълмчето се спукам с колелото, ама тот ая плоскост явно била леко високо, та предната гума ми се удари в нея и прехвърчах и паднах върху тва железо, ама то лето.. горещо лето.. взела, че се нагряла, тупвам се аз и около 2-3 секунди ми трябваше да асимилирам какво е станало, та се поизпекох върху тва парещо железо.
Другото падане беше, дето си избих сите зъби и горната джука ми е закърпена, лекарите викали на мама "добре, че не си е загубила парчето месото"![]()
![]()
![]()
![]()
не знам, бе, муци![]()
нали бех амнезия от последните неколко часа.
Може и той да ме е бутнал, знае ли се
Важното е, че през годините са отишли над 5000лв. и на горе за зъбите ми.![]()
На село веднъж се забих в един тракторТогава карах с братовчед ми и по едно време той почна да ме вика нещо да мръдна и аз като се обърнах да видя какво става и ТРЯС.. той трактора така и не разбрах кога се беше изпречил пред мен
а даже беше и спрял
![]()
![]()
А веднъж по нанадолнище... и обърках спирачките и натиснах предната, вместо задната.. После имах чувството, че виждам ангелчета около мен![]()
оо сега се сещам веднъж бях с на баба ми колелото, защото трябваше да ходя до магазина.. и точно пред магазина (бях се засилила) ударих контра и колелото се закова на място, само че аз продължих напред![]()
после панталоните ми бяха целите изподрани и изпокъсани.. голям срам брах тогава..
![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Хора..наистина много лошо сте се пребивали...![]()
Това моето е нищо в сравнение с историите, които вие разказвате...![]()
В локва.
Обаче бруталното ми пребиване и аз не помня на колко бях...бях се засилила по един наклон в едно училище с балканчето и гледам дърво.А до дървото ограда.И си избирам в кое да се блъсна.И си мисля че ако се блъсна в дървото след това ще "отскоча" в оградата, затова реших да се блъсна направо в оградата.И през цялото това време не ми хрумна че мога да спраужасно беше.
имам белези от тва колело. веднъж се бях засилила и искам да спра, но тогава нещо й имаше на спирачката и се забих суупер гадно в тротоара и после много кръв имаше.
от суупер стръмния хълм съм слизала и после в едни храсти (докато слизах някакви кучета тичаха по мене).
веднъж бяхме 4 човека на колело. 1 кара, 2ри на гърба му, аз на рамката и една на кормилото.
странното е, че съм падала в някви ситуации, в които е могло да се избегне. а в други, като 4 човека на колело не съм.![]()
и око без малко да нямах,ама.. се отървах.Първоначално написано от Canis_Dirus
ужасно беше
Такам...........Една приятелка трябваше да иде бързо до дядо си,който работи на един обект,за да му каже нещо.Аз най-добронамерено си предложих услугите на возач ......та качи се тя на рамката на колелото и тръгнахме.Добре ,ама пътят беше само на надолнища, а ние караме бързо и се кефихме(поне отначало). Наближихме обекта и тъкмо преди да направим завоя,при който свършваше надолнището и почваше равното,аз не можах да го взема тоя завой и се забихме в стената на една къща(бтв -къщата е на класната ми). Естествено и двете " полетяхме " от колелото-едната в едната посока,дугата - в другата. Важното е,че не направихме драма от това,а изпаднахме в някакъв истеричен смях, е поне докато не минаха някакви момчета и ни казаха: " Много хубаво падане, приятно летене "![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
мн карах колело преди.. но живеех в друг кв сега няма къде просто,но
мн падах
така съм си удряк горките топки... добре че нищо им няма...
най-бруталното ми падане беше когато се спускахме по една стръмна улица и забих предната губа в една отворена шахта... напрао обърсах асфалта
с челото напреде
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Леле, ужас... аз сега като се замисля, сериозни падания съм нямала, само ожулвания и ранички.
Спомням си, като се учех да карам колело, винаги развалях веригата.И един път, докато карах съм се засилила, но минава някакъв човек пред мен и аз си викам " яя да завия! " и завивам. Но така рязко завих, че веригата ми се закачи за панталона и аз паднах заедно с колетото.
Лошото беше, че се надрах цялата и не можех да стана 10 - 15 мин от земята... ноо беше весело поне сега като си го спомня.![]()
Аз имах едно ужасно.. Вече се бях научила да карам без помощни и отидохме в парка. Там има едно такова като езерце и до него кафе, ама в езерцето няма вода и бяха сложили пясъчник. И аз по нанадолното в езерото с колелото.. и се превъртях и се пльоснах на земята и колелото върху мене.![]()
Stay up all night with the stars *