- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как да бъда, и изглеждам?
Както всяко момиче на моята възраст, започвам да обръщам внимание на вида ми, не съм от тези къде се обличат с лъскави дрешки, по последна мода, но държа ДА БЪДА И ДА ИЗГЛЕЖДАМ НА ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНО МОМИЧЕ, и тъй като не съм обедена дали всичко което върша е достатъчно и се забелязва... Желая да чуя вашите съвети и опит по темата.. Вие чрез какви начини го постигате?
Благодаря ви предварително!
Всяка една от нас си има своите тайни, с които се поддържа добре изглеждаща. Нещата са доста, но ще изброя някои от тях.
Задължително винаги съм с чиста коса, дрехи и лъснати обувки.
Не нося едни и същи дрехи през седмицата.
Гримирам се малко, но достатъчно. Не е нужно да прекаляваме, а само да подчертаваме.
Всеки месец ходя на козметик, ако остане време и масаж (това не го смятам много, защото е част от хигиената просто)
Винаги си слагам парфюм, не много натрапчиво, но достатъчно, че да се усети.
Хубаво е да има акцент във видът ти. Примерно някое по-интересно бижу, чанта, обувки или каквото душа иска. С акцентите, като с грима, не бива да се прекалява, че границата е тънка и става кичозно.
Избирам дрехите си според мястото където отивам. Не винаги го спазвам и повечето блузки са ми малко по-разгърдени (не прекалено).
![]()
Старая се да поддържам форма, но си признавам и че съм лакома. Трудно качвам, но кача ли веднага се започва акция
Има още сигурно стотици неща, които правя, но не се сещам. На кратко според мен, за да изглеждаш добре е нужно просто да поддържаш добра хигиена, да изглеждаш винаги чист и спретнат (като баба ми звуча, но е така) и да знаеш малко от малко как да съчетаеш дрехите, с които разполагаш, за да изглеждаш максимално добре
Първоначално написано от Jaffs
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
егати хигиената..
Не става дума за масажа, а за козметика. Като цитираш поне цитирай цялото изречение, а не само тази част, която ти е удобна.Първоначално написано от zaiobaio
![]()
Гледай прическата и ноктите ти да са на 6.
Това не означава всеки ден на фризьор и козметик, но дори да си просто с пусната коса - чиста, сресана, без нацъфтели краища и т.н. Ноктите да са чисти, с подходящ лак (ако позлваш ) и хубава форма.
И не обличай безлични дрехи. Има много красиви момичета, които обаче не се забелязват защото носят дрехи, в които няма нищо интересно. Но както каза Джафс - не прекалявай с акцентите.
Saatana vittu perkele hate crew!
Лично аз обръщам повече внимание на фигурата,косата и ноктите ми.За дрехите не се притеснявам!Имам 2 чифта дънки и около 5-6 блузки дето много ме радват!
![]()
Ти ако си добре поддържано момиче ще изглеждаш и като такова.
Аз най- много се дразня от хора, които СМЪРДЯЯЯТ,ама в буквален смисъл дори и лека неприятна миризма се усеща.
Така че най- важното е да си поддържаш хигиената, на 2-ро място е начина по който изглеждаш ( аз мн. държа на вида си и спортувам всеки ден -2 ч.).
От там нататък всичко си пише по списанията а и от стари знания черпиш информация и т.н
аа и.. имай си отличителен белез: хубавия маниер![]()
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
Най-важното както казаха по-горе е да имаш добра хигиена.Случвало се е в автобуса някои хубави момичета да миришат на пот примерно или пък да имат отвратителен дъх все едно не са си мили зъбите 2 месецаПрическата може да не е кой знае какво,но все пак косата трябва да е чиста и сресана,а не като гнездо...Ако нямаш време да се занимаваш много с ноктите си ги изрежи или си ги остави с малка дължина и им сложи безцветен лак примерно.За дрехите и бижутата всеки сам избира според това с което разполага.
True love stories never have a happy ending,because true love stories never end
Някои неща са си просто задължителни...
-Винаги бъди с чиста коса! Забелязва се , а и ще ти е адски некомфортно ако се е омазнила , има пърхут или тн...не допускай това да става.
-Дори да не си правиш някаква супер яка прическа , старай се да я привеждаш в приличен вид...използвай продукти (гледай да са качествени ) , които са подходящи за твоя тип коса! И също така е добре да имаш под ръка пяна,лак или гел за да оформиш нещо.
-Почиствай лицето си ежедневно! Препоръчвам ти Garnier pure 3 in 1...но аз в момента съм с 1 почистващ гел на Clean and Clear и съм доста доволна.Също така трябва да имаш и тоалетно мляко за почистване на грим.След почистване на лицето е желателно да го намажеш с подхранващ крем за лице подходящ за ТВОЯТ ТИП кожа.
-Поддържай се във форма.Спортувай,избягвай вредните храни като чипсове,газирани напитки и тн.Ако имаш възможност ходи няколко дни в седмицата на фитнес.
-Задължително се обезкосмявай! Адски ми е неприятна гледката на момиче с обрасли вежди , дори мустаци, крака , ръце , подмишници...не забравяй и интимните части! За по - добра хигиена и комфорт!
-Поддържай ноктите си чисти! Ако имаш възможност ходи на маникюрист , ако не - оформай ги , дори да не са дълги нека са хубави! Използвай заздравител и се лакирай подходящо!
-Козметиката ти задължително трябва да включва и продукти против изпотяване ( предлагам ти rexona стикчетата) , както и дезедорант или парфюм за ежедневна употреба!
-Грижи се за кожата на тялото ти! Използвай подхранващи кремчета за тяло след къпане.
-Гримирай се, ако искаш естествено , но внимавай! Подчертай красивите ти черти! За да не е натрапчиво и за да го използваш всекидневно подчертавай очите си с черен молив и по желание спирала.Ако имаш петна по лицето си , белези , неравен тен или някакви несъвършенства използвай качествени пудра или фон дю тен. Ще дадеш 10-15 лева отгоре най-много , но няма да съсипеш лицето си! За устните особено в студеното време използвай балсами за устни , предлагам nivea. По желание червило или гланц, какъвто отива на кожата и косата ти.
-Обличай се стилно. Както ти харесва , разбира се , но бъди със собствен стил , отличавай се от другите и подбирай сладки дрешки , аксесоари и бижута , които ти подхождат , както и според случая.
Това е общо взето , ако се сетя нещо ще допълвам.![]()
![]()
DO I LOOK LIKE I GIVE A FUCK???
http://www.vbox7.com/play:569e7ff7
http://www.vbox7.com/play:69923c9d
мИ ДАОбщо взето това са най-важните неща
да пазиш лична хигиена
да си миеш зъбите редовно
за да нямаш дъх на някоя храна..
да си почистваш лицето
да си с чисти и готини дрешки
винаги дезодорант или парфюмче
бижута.. но не много ... за да не стане накичено-може няколко гривнички и кулиенце
лятото станаха на мода гривничките на крака-можеш да си сложиш 1 за по-интересно
поддържай кожата си чиста
![]()
Аз попринцип не се гримирам;обличам се спорнто...Попринцип имам добре изразени мигли и не се нуждая от спирала![]()
е... това е от мен :P
Успех!
не се правете!
всички ходите като клошари!![]()
![]()
<N>
бъди себе си, носи каквото ти се носи, прави си косата както ти харесва, просто всичко да си е по твой вкус и като се погледнеш да си кажеш: "супер!"
не се прави на някаква, каквато не си само и само да се харесаш на някой, защото колкото и да се мъчиш, ако това не си ти и твоя стил... файда..
Good girl gone bad
еми..аз редовно..примерно събота или неделя...си правя един спа ден..за повдигане на самочувствието..ставам..пия чаи..след това звимам си вана..правя си маски..епилирам се..и освен това..по аналитична химия..защото даскалката ни е мн пекана..ни научи да си правим в лабораториите един душ гел с натурално кисело мляко..и разни есенции..и като се направя с него..и ми е супер яко..и така само си повдигам самочувствието..отделно важно е:
---винаги да си в прилежен вид...
---и наи-важното поне за мен..да не прекаляваш с мазилата за лице..мн ми е гнусно..
---и да се държиш на място...да не викаш като селянка по улицата..виждала съм много красиви и подържани момичета..които се държат като простачки..и убиват всичко останало
---и да носиш малки ежедневни превръски..мн е хугенично и удобно![]()
Аз съъм мързелив човек и не правя нищо особено. (Личи си.) Но е супер-дупер важно за мен да съм чиста и с чисти дрехи. Гримове, прически, маникюри, педикюри – майната им. На диетите също. Тъпча като за последно.
Просто чистотата е най-важното нещо за мен.
П. П. Знам, че не ти помогнах много, ама еба ли го..![]()
Тя темата е май малко старичка.
Иначе винаги гледам косата ми да е добре - чиста, сресана. Дрехите не ги мисля толкова, гледам да ми е удобно, не се ограничавам особено, но гледам да е нещо по-изчистено, мм, важното е да ми харесва. За грима - гледам да подчертая очите. Ноктите винаги са ми чисти, добре оформени и лакирани(или в черно, или червено... рядко в други цветове).
Спортувам. Тренирам баскет. Движа се много. Не си почивам особено много, не спя достатъчно, но ако имам възможност, наваксвам - дълъг сън, киснене във ваната.
С храната изобщо не се ограничавам. Колкото и каквото ми се яде, ям го.
1) Хигиената е задължителна. Трябва да си имаш специален шампоан , маска , балсам за коса , отделно ексфолиант и маски за лице ; Хигиената на зъбите също е едно от най-важните неща. Редовно мии зъбите си / 3 пъти дневно за 3 минути/ с кръгови движения на четката.
2) Използвай правилен крем за лицето си и го нанасяй винаги преди да си сложиш фон дю тен.
3) Кремовете за ръце са задължително не само през зимният период. Кожата на ръцете ни е нежна и лесно се изсушава дори от водата.
4) Лосионите за тяло / задължително малко по-мазнички , за да поддържат еластичността на кожата и да предотвратят евентуалното появяване на стрии.
5) Здравословното хранене , не случайно хората са казали здраво тяло - здрав дух.
6) Използвай само маркова козметика , независимо дали става въпрос за фон дю тен , руж , пудра , спирала , молив , ексфолиан или маски.
7) Задължително спортувай , а ако не можеш , върви повече. Фигурата на една жена е изключително важна.
Винаги си купувай маркови парфюми от известни магазини , те гарантират качество , произход , както и 100% ухание през целият ден. Кожата ти няма да се алергизира и ще се чувстваш добре.
9) Изполазвай течни кристали за коса.
10) Докато се къпеш сменяй водата от топло до студено и така няколко пъти , по този начин се подобрява кръвообръщението и също се подобрява еластичността на кожата.
11) Когато нанасяш крем за тяло , никога не забравяй и гърдите си. Те са важна част от нашето тяло и изискват специално внимание. Масажирай ги и носи сутиен. По този начин те ще останат по-дълго стегнати.
12) Грижи се за ноктите си , както на ръцете , така и на краката.
13) Краката също изискват големи грижи , особено стъпалата ни. Мий ги със специален ексфолиант и ги мажи с крем за мекота.
14) Грижи се за миглите си , като ги амжеш веднъж седмично с бадемовото масло на икаров - стават по-бляскави , сгъстяват се.
15) Избирай естествени материи за дрехи , изкуствените могат да раздразнят кожата ти.
16) Ходи изправена , това допринася за самочувствието ти.
17) Избирай си дрехи според фигурата си , подчертай добрите си страни и скрий недостатъците.
1Винаги си носи мокри кърпичка в чантата и никога не си позволявай да бъдеш с мръсни ръце - това води до много заболявания , както и проблеми.
19) Грижи се за косата си , дори да не изпозлваш преса или маша , винаги бъде сресана и с приличен вид.
Envoi moi ! ;]
Ей защо никой не спомена нещо за веждитеЯко оформени и хубаво почистени...ммм суперрр
Особено ако лицето е открито е още по-добре.Иначе да всичко споменато преди мен е така.Хубава коса,добре поддържано лице,тяло,нокти,хубави дрехи.Чистоплътност!!!Дори и с по-небрежен стил да си тия най-общите неща ги прави и пак ще изглеждаш добре.
![]()
Да ти кажа чесно и аз мисля,че половината,които са написали десетки съвети,изобщо не спазват тея правила.Лесно е да се дават съвети,но е още по-хубаво и да се спазват.Мисля,че сте съгласни с товаПървоначално написано от Neftochimic
важното е да се обяснява като на бавноразвиващ се![]()
що за тъп въпрос?
изглеждай така,както се чувстваш
Най-важнто е винаги да се чувстваш чиста,което разбира се се постига с:
*всяка вечер взимане на душ
*всяка сутрин ползване на дезодорант
*всеки ден сменяне на бельото
*всеки ден или през ден сменяне на дрехите
*винаги избиране на дрехи,които са ти удобни,а не които сега са на мода
*обезкосмяването на подмишниците и краката.
Освен това за типично женската хигиена ти препоръчвам интимния гел на Ейвън...Спортът също е много важен-избери си какъвто и да е,дори и да не трябва да сваляш килограми,просто ей така за тонус!
Ако се чувстваш добре в кожата си винаги ще изглеждаш добре!![]()
Ами...то сигурно всичко ще повторя, но .. Според мен няма начин да полагаш грижи за външния си вид и това да не се забележи.
Аз..винаги изкъпана, с чиста коса, чисти нокти, ухаеща на парфюм. Ефектни дрешки, малко грим (спирала, фондютен, балсам за устни). И съм винаги усмихната. Е, не докато си вървя по улицата да съм ухилена като някоя луда. Но просто се старая винаги да изглеждам свежа.
Нещата,който са изброени по горе аз лично не мога да си отделям по незнам колко часа да си мажа миглите с нещо си там и какво ли не.Добре че са ми дълги.При мен е чистички дрехи добре да мириша ноктите и косата ми да са в добро състояние да поддържам добра хигиена.Това за мен са най-важните може и да съм изпуснала нещо,но има още доста за който се сещам от дъжд на вятър