[ur=http://felicity.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/04/05/piper.318488l]линк[/url]
Искаш да си направя анализ на стиха ли?
Първоначално написано от Blab
Не цял анализ ... но 3 думи, които да ми дадат представа за замисъла ...
като тъп и ограничен имам нужда от помощ
Сълзи. Изплакване. Река. Изтича. Време. Плач. Безмислен?
Гледам се. Виждам те. В себе си. Трайно настанил си се.
Първоначално написано от Blab
Мерси многоПрестара се ^^ .
Ако вмъкнеш и някой от тези думи в самото стихче ще го направиш много по-прозрачно ... Има нужда от доза прозрачност (мое мнение). Но тъй като съм тъп и ограничен няма смисъл да следваш съвета ми ^^.
Моят анализ стигна до : Сълзи, причина, безразличие, носталгия, ...
Поезията не е с информативни функции, а пряка експресия и импресия.
Аз проза не мога да пиша сухарски, камо ли мерена реч.
Не редактирам, също така.
Някой неща няма нужда да бъдат разбрани, те просто се чувстват.
Всеки търси смисъла, защо бе?
Тц
ПП: Блаб-и аз ти казах по скайп, че ми допада, хах. Повтарям !
ахам ... сухарски ... хубаво дума ... анализирай яПървоначално написано от Blab
Хмм, харесва ми.
П.С.:анализииииииииииирай.![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
уф човече, започвате да поприличвате на стадо на моменти, кротко я дайте )
става, употребява ли нещо преди туй?
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
разбира се![]()
Голям си лигльо:Д
Пишеш хубаво, впрочем, ако не съм казвала досега)
Мерси. Лигльо съм :/, но ще се променя след 15-20 годиниПървоначално написано от Blab
.
Не бързай!:Д
Летя с колата .. лада е, но лети като М-16 ;/ Няма време за нищо ...Първоначално написано от Blab
Абе, стига бе, дай помогни с анализа, че ми се опрЕ:Д
Не го пиши ... аз си го направих отдавна .. с твоя помощ... имах някой неточности ... но онази вечер просто бях озлобен малко ^.^ и реагирах като тъпак
Стихчето си рулка ... ще се уча и аз да пиша разчупено
. ^^ трябва да има и творчески спорове хаха
прочети)
Този човек ми вдъхна смелост, макар и да не знае:Д
мен смелост ми вдъхва музиката ^.^ ... прочетох повечето му творби О.о не ги възприемам някак си ;/ в мен ли е проблема или в тях ? или е въпрос на вкус![]()
Според мен е въпрос на настроение и състояние.
Период един вид.
Спорим с един приятел, всъщност не спорим, а всеки си говори своето, без да е способен да убеди другия в правотата си. Та, той харесва всичко да му е написано точно и ясно, едва ли не смляно, предъвкано, а пък аз искам да се налага да вникна, да препрочета, и пак, и пак, да си потърся трошичката смисъл и в самото търсене да намирам по нещо за себе си.
В това отношение литературата, в частност поезията, си е платно, в/у което се изливаш, а не е тетрадка с история, разказана по редовете. Един момент, в който туптиш, и просто трябва да го пуснеш да излезе, там, тогава, после отминава.
И много други неща мога да кажа, ама хайде, няма да хабя думите.)
Аз предпочитам да е мелодично ... структурирано ... просто от хартията да се влее директно в съзнанието ... без да се налага да се вглъбяваш във всеки стих ... и т.н ... Харесва ми, когато се разказва история, картина или
ситуация. Следваш една сюжетна линия, и проследяваш нейното развитие
..с надеждата да е нещо истинско и неочаквано. Не обичам това, което чета да се превръща в главоблъсканица ... Затова съм малко скептичен относно твоите произведения.
Предпочитам яснотата ... след като прочетеш даденото стихче да си кажеш "Ах, супер е !", а не "Опа, чакай .. тоя какво иска да каже с космати звукови вълни (примерно)".
Яснота, оригиналност и въздействие ... това са 3те ръководни елементи за мен ... другото само разнообразява палитрата ...Това е моето виждане относно поезията ... Елементарен съм си ^.^
Ам', не мисля(за елементарността).
В този случай залагам на първичното, думите си не обмислям, за разлика от друг път. Както ви се харесва...)
И аз не обмислям думите си ... но понякога се налага да променя някоя, за да запазя ритъма, който търся ... мисля че доза редакция никога не е излишна![]()