.
Отговор в тема
Страница 2 от 9 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 208
    Град
    Варна
    Само не се дърви много, че да не почне масовото хранене тук... Мисълта на света каква е? Да вярваш в нещо несъществуващо? Нещо, което е измислено, поради липса на знания, и използвано за различни експлоатационни цели? Ти сам каза за еволюцията. Сега в това, което написа за нея, напиши Бог вместо еволюция и получаваш за какво е спора?!? Той държи ли ти сметка, бе Шумахер? Той казва своето мнение и го подкрепя с факти. За разлика от теб.

Но ти си вярващ и няма нужда да го подкрепяш, така ли? А тези християнски чудеса се случват с течение на обстоятелствата... Организма му или е по-резистентен, или се бори повече от нормалното, в следствие на което - хоп - ХРИСТИЯНСКОТО ЧУДО... Хаххаах... И това може да се нарече еволюция.

Както еволюирането на маймуните в хора. Чарлз Дарвин. До скоро църквата е смятала, че Земята била плоска (или нещо от сорта)... Цялата религия е създадена за контролиране на масите. Това разбра ли го?
    Всичко най-добро.

Момци хареса ми много темата обаче ако ще спорим да спорим както трябва с факти иначе никой няма да може да опровергае другият
    1 Факт и доста сложен е че никой не може да каже как са мислели точно хората преди 2000 години когато се ражда Христос. Аз лично не знам на какво интелектуално ниво са били тогавашните хота и ще се радвам ако се показват факти за да може сами да си изградим теория за този феномен РЕЛИГИЯТА

Град
    Видин
    Оржията не убиват хора, хората убиват хора
    Църквата екплоатира и е създадена за да се възползва хората..религията сама по себе си е била много хубаво нещо..

А еволюцията е доста хубава теория, само че човешката еволюция изобщо не пасва в нея..

Човек болен от месеци от рак без надежда за оздравяване се възтановява напълно за 2 седмици..може и да не е Бог ама от науката не може да се обясни..
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Никога не съм подкрепял църквата.
    Дарвин се отрича от теорията си на смъртно легло,пък и все още няма неупровержими доказатлства за еволюция.
    На мен са се случвали чудеса така че не се опитвай да ги иронизираш

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от 53downfall
    Кви ? :>
    А и не иронизирах
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Цитирай Първоначално написано от 53downfall
    Кви ? :>
    А и не иронизирах
    Това го знаят само най-близките ми приятели,така че просто ще кажа че на няколко пъти съм бил на косъм от смъртта.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Тази тема съответства с интересите ми.

Град
    Варна
    Даунфал, не иронизирам твоите случки, а това, че ги наричаш християнски.

Град
    Някъде по широкия свят...
    ПРинципно това определено не е първата тема пускана тук и за жалост едва ли ще е последната .

Факт е ,че има хора ,които вярват в това хмм... нещо ,но има и хора ,които не вярват ,това е спор на принципи и вярвания ,може да го има ,може и да го няма. За момента няма 100% сигурно доказателстов,че има Бог или ,че го няма тъй че от подобни теми и спорове няма голям смисъл . Има един комик Джордж Карлин ,който много добре се изказа за религията с простичката дума bullshit ,но както и да е ,това е въпрос на принципи и вярвания ,може и да има,но за мен лично няма .
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Град
    тук таме
    И все пак е красиво!
    И все пак ще умреш,което ще е най-тъпата и идиотска смърт,точно както онова растение на което му забравих името се затваря и изяда някоя друга заблудена мухица,привлечена от красивите му цветове,казнала на него!

Като си го гледаш от вас няма да те нарани нали?
    Е ся ако го съсерцаваш в продължение на часове и дни ще те нарани.

Те уж и рекламите не нараняват,обаче яко поразяват джобовете ни подсъзнателно нали!?!?!?!?!?!

Самоубий се защото заради такива като теб света ще загуби и малкото си смисъл.
    Няма да ти доставя това удоволствие....пукни се от яд!

Няма еволюция
    Ти не си кретен....ти си ПЪЛЕН КРЕТЕН!

"доказателствата за това са напълно недостатъчни и даже не е приета официално,а просто е най-разпространената теория. "

ХахХАХАХА Но доказателствата за еволюцията са доста повече от колкото са тези че бог съществува!

Бог се пише с главна буква
    За мен той не съществува и НЕ ИСКАМ да оказвам абсолютно никакво уважени,пишейки с голяма буква,нещо което ен съществува и нещо заради което за измрели милиони трилиони хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Казах произволно бе дебил
    Дори едно хвърляне,уж произволно може да се изчисли и да се определи трайктория,растояние и т.н. Ти май въобще не си учил физика...."бе дебил"!

Да има 2 възможности,какво общо има това с цветовете?Ти тъп ли си?
    Това е пример бре,ти знаеш ли изобщо как се защитава теза в спор...чрез примери и факти!
    Май като гледам тъпия си ти след като казваш че еволюцията не съществува.
    Не не не не....просто за мен,човек който казва че еволюцията не съществува е или глупак или промит мозък!!!!!!!!!

Никой не те кара да вярваш!
    Е да...само ме заплашват с ад,апокалипсис и тука преди някъв ме заплашваше че щял да прати писмо до папата за да ме съдили....много мразя да ме заплашват,колкото повече ме заплашвате,толкова повече ще критикувам фанатизираните ви илюзии!

А ако вярваш,значи вярваш в Бог и следваш заповедите му.
    А ако вярваш в розовия еднорог....а ако вярваш в него,но не следваш заповедите му,а ако ги следваш,но не вярваш в него!?!?!?!?!?!

Ти знаеш ли какво е насилствен мир,знаеш ли какво е подсъзнателно контролиране,знаеш ли какво е промиване на мозъка....аз съм виждал такива хора и въобще не е приятна картинка и веднъж промит им мозъка с разни религиозни глупости стават кукли на конци.....камикадсета,масови самоубийства,вещици на клади,кръстоносни походи,забраняване на пресервативи и аборти,атентати и т.н......всичко това е защото на хората им промиват мозъците с религия!
    Ти осъзнаваш ли че християнския бог е бог на насилствения мир?Карате чрез заплахи да му се подчиняваш и да го обичаш,не ти дава никакво право на избор и заради него...по точно заради библията са измрели много повече от милиони!
    Но на теб не ти пука че вярваш в същото това нещо,заради което и днес се убиват хора!

Всички библий са едни и същи но за жалост някой институций променят текстовете с куп различни цели.
    Е нали уж еднакви,ама променени... и не само от институций,а от всички!

Това са някои книги от библията и съвпадат с тази която ползваме днес
    Ами той и корана съвпада с библията!

И кой ти го каза това че любовта е хормони
    Факта че любовта е хормони е също толкова вярно,колкото е вярно че има и гравитация....я като съм се сетил сега.....
    Я кажи защо мислиш че няма еволюция....хайде бе отворко дай доказателства,за да ти ги опровергая....всъщност аз вече съм го направил в предишни постове,така че неможеш да дадеш нито един свестно доказателство че не съществува еволюцията!

ИСТИНСКИТЕ християнски среди
    ХАХАХАХАХАХАххахах дай ми пример за една истинска християнска сред и тогава ще ти кажа как стават!!!!

Как сакат прохожда или сляп проглежда?
    Да си чувал за фокуси,да си чувал за неврони,за временни ослепявания....аз съм чувал за човек който до такава степен разбира от наместване на кости,че е разглобявал едно живо пиле и го е разкекерчвал така че да не може да мръдне и после пак го зглобява като коструктор лего и пилето веднага тръгва да бяга!!!!!

Оржията не убиват хора, хората убиват хора
    Хората убиват хора чрез оръжия,а моде и с голи ръце,ако са прота.

религията сама по себе си е била много хубаво нещо
    Но вече пречи на развиващата и напреднала мисъл...пречи на развитието,защото религията е консерватизъм.

само че човешката еволюция изобщо не пасва в нея
    Кооооооооооолко пъти да казвам че еволюцията,тоест адаптацията зависи от заобикалящата среда.
    А подяволите как можеш така ва глупост,хората постоянно еволюират,но еволюцията е бавен процес и трудно се забелязва.
    Ако средата е враждебна,то организма започва да се нагажда и естествения подбор си казва думата....или край на вида или оцеляване,чрез еволюция.Когато организма се е развил достатъчно за да живурка в определена сред,еволюционните процеси започват да намаляват.Преди когато е нямало тези технологии,хората не са можели да си набъкват главите с толкова много информация,а сега има много по голям процент хора с голям коефицент на интелигентност в сравнение с преди.

Човек болен от месеци от рак без надежда за оздравяване се възтановява напълно за 2 седмици..може и да не е Бог ама от науката не може да се обясни..
    Ти гледаш ли д-р Хаус....може диагнозата да е била объркана и въобще да не е било рак.Медицината все още се развива,но с идването на нанотехнологиите и напредналите технологии медицината ще става все по точно и все по точно,така че тея чудеса съвсем ще намалеят.

Дарвин се отрича от теорията си на смъртно легло,пък и все още няма неупровержими доказатлства за еволюция.
    Тцтцтцтцтцт Ако Дарвин е твърдял такова нещо е щял да бъде сигурно обесен от църквата,а той не е!!!!!Единственното което е казал че имаме най-общи белези с маймуните!!!!!!!!!!

феномен РЕЛИГИЯТА
    Религията не е феномен,а оръжие и винаги е била използвана като оръжие и продължава да се използва като оръжие!

Това го знаят само най-близките ми приятели,така че просто ще кажа че на няколко пъти съм бил на косъм от смъртта.
    И аз също и много други хора също....то голямо чудо!

Джордж Карлин е голяма работа определено!

Мдам....тя и червената шапчица неможе да бъде доказана дали съществува или не.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Аз лично не вярвам в религията, но вярвам в Бог. Ясно ми е, че не е белобрад дядо, който ме следи, а по- скоро някаква енергия... Доста забавно е как K'man цитира всички и излага аргументите си... Явно си доста агресивен, но предполагам че си слабичък и избиваш комплекси по форумите, като обиждаш тези, които не са на твоето мнение
    (\__/)
    (='.'=)
    ('')*('') - Това е Хасан. Копирайте го в профила си, за да му помогнем да стане баничар !!!

http://mitaka.mybrute.com <- dosta zaribena igra

Град
    Варна
    Не той започна да обижда.

Не става дума само за тази тема...
    (\__/)
    (='.'=)
    ('')*('') - Това е Хасан. Копирайте го в профила си, за да му помогнем да стане баничар !!!

http://mitaka.mybrute.com <- dosta zaribena igra

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Добре,а Той как се е появил?Наистина се надявам на отговор различен от "него винаги го е имало"...
    Добър въпрос! Тъй като аз определено не спадам към групата на философите, а не съм и историк, че да мога да докажа теорията си по някакъв начин с факти, ще си кажа простичко мнението.

За мен Бог е създаден от хората. Той е нещо като мисъл, от която се нуждаят. Представата за някой "пазител" е била примамлива и ето защо човека в един момент я е създал. След време тя е започнала да се приема на готово и реалната причина се е размила и променила. Твърдението, че Бог избира дали да отидем в рая или ада е реално "въртрешното гласче" в нас, което се опитва да разбере как да живеем живота си - като добър или лош човек. Съдбата на хората също зависи от самите тях. Реално всички функций на Бог са нещо като вътрешни размисли на самите хора. Някои имат нужда да създават предсавите са взевишен, който им казва какво да правят, други просто се доверяват на себе си.

Voila моите размисли

Град
    тук таме
    Доста забавно е как K'man цитира всички и излага аргументите си... Явно си доста агресивен, но предполагам че си слабичък и избиваш комплекси по форумите, като обиждаш тези, които не са на твоето мнение
    темперамента ми е холеричен,не съм виновен че такъв съм роден...
    Слабичък....имам сравнително добре развита мускулатура и структура на тялото за годините си,а и обиждам само когато бъда предизвикан или заплашен или има някаква причина....сори ся ама да се твърди че еволюцията не съществува си е как да ти кажа с по необидни думи.... липса на мозъчни гънки....този въпрос е и доста подходящ и за хората с които споря.

За мен Бог е създаден от хората. Той е нещо като мисъл, от която се нуждаят. Представата за някой "пазител" е била примамлива и ето защо човека в един момент я е създал. След време тя е започнала да се приема на готово и реалната причина се е размила и променила. Твърдението, че Бог избира дали да отидем в рая или ада е реално "въртрешното гласче" в нас, което се опитва да разбере как да живеем живота си - като добър или лош човек. Съдбата на хората също зависи от самите тях. Реално всички функций на Бог са нещо като вътрешни размисли на самите хора. Някой имат нужда да създават предсавите са взевишен, който им казва какво да правят, други просто се доверяват на себе си.
    +1

God created existence.

Град
    тук таме
    existence created God!

Град
    Хората в миналото са искали справедливост,за тях това ,че луд император ги е управлявал ,плаща ли са огромни данъци и са живеели по-зле от кучета е било нечестно ,а какъв по-добър начин да се утешат от това да си измислят "по-висша инстанция" ,а именно добрия ,честен Бог ,който накзва нечестивите и възнаграждава праведните ... дам ,но тук идват и глупавите работи -какъв е бил израза "Бог да пази краля!" .Иронията е ,че "Бог" пази именно този ,заради когото е бил измислен. Да не забравяме и тази "малка " подробност ,в Стария Завет ,колкото и да си обичал Бог ,колкото и да си му служил ,пак е трябвало да се бъхтиш в Ада ,докато не се роди Исус ,за да ти спаси мъченическия задник ,което е странно ,при положение,че Бог на теория обича "творенията" си и се грижи за тях ,ако е толкова всемогъщ ,защо още тогава не е спасил последователите си ? Още един интересен факт , Йехова е единственото божество ,което не се появява пред хората (говоря за стария завет) в другите митологии всички същества са слизали при хората Атина ,Зевс ,Озирис ,Один ,Тор и тнт? Така де ,защо ,щом е безгрешен и всемогъщ е създал Сатаната ,при положение ,че на теория е знаел ,какво ще се случи ? Щом Бог е съдба ,защо не може да променя бъдещето или миналото ? Как може да имаш свободен избор ,при положение ,че Бог знае ,как ще живееш и ти не може да промениш съдбата си(нещо определено не се връзва)? И защо по дяволите Исус е трябвало да бъде заченат ,като Бог със своите безкрайни сили просто е можел да се превъплъти в човешки образ ,без да му се налага да чака 33 години ,за да се "докаже",нещо повече ,ако бях божество и имах грам логика ,не бих създал хора ,та те са слаби ,неверни и глупави същества сравнение с мен ,защо мамка му ми трябват? Защо ,като съм толкова силен ,не унищожа злото и хоп да си имам идеалния план ,защо ако съм свръх силен не мога да създам всичко за 1 ден ,а ми трябват цели 6 и понеже съм безкрайно силен ми се налага да си почина седмия...

Извод- Бог е една недообмислена красива приказка,която за жалост е заблуждавала и продължава да заблуждава твърде много хора и до днес ,красивите истории за справедливост и равенство си остават само в приказките ,крайно време е хората да осъзнаят ,че дори и да има нещо... то едва ли е всесилно ,добро ,а най-вероятно си е просто една красива измислица ,за човекът Бог -който обичаше всички хора...дам определено красиво ,но си остава приказка.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Хората в миналото са искали справедливост,за тях това ,че луд император ги е управлявал ,плаща ли са огромни данъци и са живеели по-зле от кучета е било нечестно ,а какъв по-добър начин да се утешат от това да си измислят "по-висша инстанция" ,а именно добрия ,честен Бог ,който накзва нечестивите и възнаграждава праведните ... дам ,но тук идват и глупавите работи -какъв е бил израза "Бог да пази краля!" .Иронията е ,че "Бог" пази именно този ,заради когото е бил измислен.
    По-глупави редове не бях чел, честно.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от PoPPy
    Хората в миналото са искали справедливост,за тях това ,че луд император ги е управлявал ,плаща ли са огромни данъци и са живеели по-зле от кучета е било нечестно ,а какъв по-добър начин да се утешат от това да си измислят "по-висша инстанция" ,а именно добрия ,честен Бог ,който накзва нечестивите и възнаграждава праведните ... дам ,но тук идват и глупавите работи -какъв е бил израза "Бог да пази краля!" .Иронията е ,че "Бог" пази именно този ,заради когото е бил измислен.
    +1

"Ти осъзнаваш ли че християнския бог е бог на насилствения мир?Карате чрез заплахи да му се подчиняваш и да го обичаш,не ти дава никакво право на избор и заради него...по точно заради библията са измрели много повече от милиони! "

И за тва съм съгласен,може би.

Ама след смъртта какво ли става никой незнае, неможе просто така да изчезнемсе едно ни няма.Все пак има сигурно някакав вид енегрия или кой знае какво иима друг живот или прераждане ддз ??
    Цитирай Първоначално написано от mrKiss
    за секс не се притеснявам да я поканя обаче ще се притесня ако приеме
    Цитирай Първоначално написано от gigiii
    нормално ли е момче да си пипа пениса

Град
    тук таме
    Ама след смъртта какво ли става никой незнае
    Най-вероятно защото то няма какво да става...тялото умира=мозъка спира да бачка=няма мисловна дейност=няма чувства и страхове,а нали точно тях ги наричате душата!

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Ама след смъртта какво ли става никой незнае
    Най-вероятно защото то няма какво да става...тялото умира=мозъка спира да бачка=няма мисловна дейност=няма чувства и страхове,а нали точно тях ги наричате душата!
    Как си обясняваш всичко толкова бързо, немислиш ли,че може да има неща които немогат да се обяснат само с наука и никой неги знае(дори ти )
    П.С.В какво вярваш тогава и какав си записан там християнин,помак,турчин кав си?(нече има значение)
    Цитирай Първоначално написано от mrKiss
    за секс не се притеснявам да я поканя обаче ще се притесня ако приеме
    Цитирай Първоначално написано от gigiii
    нормално ли е момче да си пипа пениса

Град
    Варна
    А сигурно въпроса ти беше интелигентен? Дето коментираш lsd4... Не знам за kman, но аз не мисля, че хората са задължени да вярват в нещо?!
    Комунизма поне открито казва, че е идеология, които другите са длъжни да следват, а не "така между другото" да ти дава заповеди и да ти казва, че ще отидеш на "някакво гадно място", ако не го слушаш...

Град
    Цитирай Първоначално написано от PoPPy
    И защо да са глупави ,страх те е от нещо ,за това трябва да си измислиш ,нещо ,което да плаши страшното-хората му казват логика ,ако някой закача по-малкия ти брат ,ти ще отидеш да се занимаваш с този ,който го тормози ,само че ако няма по-голям брат ,тогава ,за да се защити детето ще си измисли някого ,зад чийто гръб да стои . Грешката е твоя ,ако си разбрал буквално думите "Бог да пази краля" ,иронията е следната ,хората измислят нещо по-висшо от светската власт,тогава тази власт започва да ползва религията ,за да затвърди положението си ,какъв по-добър начин да манипулираш масата хора от това ,да привлечеш собственият им Бог на своя страна ? Ако хората не са се страхували от Бог е нямало да се плашат и от тези ,на които той е дал власт ,тогава всичките папи ,патриарси и тем подобни нямаше да имат грам власт над хората .

Добре...

Бог създава свят. Създава пространство, време, материя, физични закони, и тн.

Бог създава самото съществуване.

От тук:

На Бог трябват ли Му пространство, време и материя, за да съществува?

Ако не, какво е нелогичното?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си