.
Отговор в тема
Страница 4 от 9 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 208
    Град
    В думите на хората ;)
    Предполагам че ще мисля много но на прима виста бих избрал този живот.Тъка ми харесва така да се каже

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Колкото пъти се престрашавам да погледна в този раздел, толкова пъти се убеждавам, че е безнадежден. И аз все така ще си задам вечния въпрос - какво се опитвате да постигнете с подобни теми? Напълно безсмислени са. Доказателство, че има или че няма Бог, не съществува. Може би пишите подобни четки за езика за да постигнете удовлетворение, че сте накарали някой да замълчи, о каква каква наслада!?...може би поредната "химична реакция" на безмозъчната глава на кманчо. Проблемът ви е, че приемате Бог като норма, ако Бог е норма то и аз се отричам от нея....кой не би?!
    На няколко места споменавате реалнос, и разбира се професора на този раздел, годподин "чел съм много литература" ( не ставай смешен) отново се изказа емблематично тъпо. Реалността е разтегливо понятие и ако наистина си чел "много" литература, то би трябвало да го знаеш.
    tqnko...сърказмът ти е на плачевно ниво и е съвсем ненужен, то е ясно, че не можеш да сформираш едно хубаво коментарче, поне не натрапвай олигофреничното си присъствие след всеки пост.
    Споменава се и Айнщайн, надявам се знаете, че той е бил крайно набожен. И въпреки това е много глупаво, според мен, да се крепиш единствено и само на "факти" след като живеем в свят препълнен с парадокси и тайни.

Стига сте дъфкали гравитацията, химичните реакции и следователно математиките, физики, химии, биологии, Бог и прочие. Това, че учените са наименовали нещо и са си го "обяснили", непременно означава, че то е така? От 1-2 месеца не съм влизал във форума и не прочетох нищо ново, освен заглавията на темите и как Кман се плюнчи с гравитацията и да изтъква как е прочел "многото" си литература ( отново), онзи другия да задава малоумния си въпрос за Бог и камъка, третия да се мярка през 2 поста с противоречащата си, комична личност...kids today . Ако искате да научите що е това Бог, какво всъщност е реалността, в какво се състой смисъла на живота...еми излесте навън, вземете си една разхлаждаща напитка по избор (ако времето е горещо), седнете някъде в приятна обстановка и се замислете над всичката помия, която изляхте и продалжавате да изливате.
    Пак споменавам, че абсолютно нищо не постигате и няма да постигнете тук освен да си подхранвате комплексираните, дребни личности...оо, не, не отричайте . Весели празници и останете със здраве.

П.П. радвайте се на живота бе кретеняци, не съществуват проблеми има само възможности!
    http://www.book.store.bg/c/p-p/m-639...hon-kehou.html не е никак трудна, чете се за един следобед и една малка част от истината, която не е никак грозна и която не се крие зад красива завеса...(наистина кманчо, престани със баналните си фрази и когато цитираш някой, поне имай доблеста да слагаш кавички. Всякаш сме сляпи и не можем да видим, че твойте разсъждения и идеи се състоят само в това да натискаш клавишите.)
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    Варна
    Tи на мен няма да ми казваш какъв съм. Кретеняк ще викаш на... някой друг. И, замислих се над помията, и пак не намирам отговор. Сигурно щото съм кретеняк. Много хубава дума, между другото. За първи път я чувам. Но, явно, ти си най-умния тук и аз спирам.

Град
    тук таме
    @got2Bthe1 Твоето се нарича агностицизъм

Наманчо ти пак ли се завръщаш....и да ти огроворя на въпроса.Защото си упражнявам умението да споря и защото истината се крие в спора!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    Видин
    Истината не съществува ^
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    тук таме
    Истината не съществува ^
    Докажи го...

Супер фен Аватара на Riot
    Според мен всичко е измислено по онова време
    за да накара глупавия, неграмотен човек
    да повярва в нещо, да бъде обединена голяма група от хора в едно
    все пак главно се е воювало...
    Моля ?!

Естествено, че Бог е реалност! Както се вижда в лицето на Спасителя Христос той приема и човешко тяло, за да може да се изпълни мечтата на всеки един човек- да го видим. А освен това има множество- и библейски(християнски) и небиблейски(нехристиянски) доказателства за историческата личност Исус Христос, за учението му, делата му, Възкресението му!

Така че радвайте се, Той наистина е с нас, Той Възкръсна и до края на света, а и след това, винаги ще бъде с нас

Имайте вярата, защото в нея е Бог- Той е най-висшата степен на вярата!

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Истината не съществува ^
    Докажи го...
    Нещата не са такива каквито са, а каквито ги виждаме ние.
    Например - днес всичко е взаимодействие на атоми, утре - съвсем друго, квантовата физика се развива постоянно и са почнали да правят доста любопитни разкрития
    Един човек може да бъде дявол за едните и спасител за другите, двете не се изключват.
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Естествено, че Бог е реалност! Както се вижда в лицето на Спасителя Христос той приема и човешко тяло, за да може да се изпълни мечтата на всеки един човек- да го видим. А освен това има множество- и библейски(християнски) и небиблейски(нехристиянски) доказателства за историческата личност Исус Христос, за учението му, делата му, Възкресението му!

Така че радвайте се, Той наистина е с нас, Той Възкръсна и до края на света, а и след това, винаги ще бъде с нас

Имайте вярата, защото в нея е Бог- Той е най-висшата степен на вярата!
    Кристо, ясно, че Исус Христос е съществувал, но как е възможно той да е жив? Първо, как е възможно да е възкръснал, второ, как е възможно да живее 2009 години? А Христос е спасител от какво? Между другото, аз него не съм го виждал. За делата му се съмнявам, че са реалност...

А според теб какво е правил Христос? Въртял е едър бизнес ли?

Има огромен брой исторически документи от 1-2 век, които показват ясно и точно делата му и учението му, свидетелстват и категорично, че е Възкръснал. Ако всички в Християнството беше едно фалшиво учение или мит, то със сигурност днеска нямаше да има и един християнин.

А иначе казваш не си виждал Христос. Ами аз не съм виждал Гай Юлий Цезар, значи ли да се съмнявам, че той е съществувал

Разбирам защо не можеш да разбереш защо и как Христос е възкръснал, все пак си атеист. Каквито и факти да се излагат ти ще се съмняваш и няма да ги приемаш, защото няма да искаш. Ще казваш "няма логика" и оттам нататък няма да им обърнеш внимание дори да са най-категорични

ПП. да те питам за Свещения огън, който вчера за поредна година дойде в Йерусалим, гледа ли прякото излъчване? Според теб и тука ли има някакви "трикове" или "шмекерии" на християните-фанатици, които "лъжат" народа... защото в храма не се внесе никакъв запалителен материал, вратата пък беше запечатана. А и ако забеляза самият огън не изгаряше- хората спокойно го пипаха, докосваха го до себе си и нищо!

Град
    Варна
    Еми не знам дали е въртял бизнес, всичко е възможно

Не съм чел достатъчно, явно.

Казвам, че не съм виждал Христос, защото ти написа, че е създаден, за да го видят хората и аз затова.

Еми не съм точно атеист, просто не вярвам в Бог, и не одобрявам целите, с които се използва религията. Всяка.

Е да, ама не съм ти казал ти си е*аси т**ака дето вярваш в Бог, или НЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТООО!! Просто явно съм глупав и не мога да проумея истината, която явно е толкова очевидна.

Не съм гледал това за свещенния огън.

Цитирай Първоначално написано от Bimmer
    Еми не знам дали е въртял бизнес, всичко е възможно

Не съм чел достатъчно, явно.

Казвам, че не съм виждал Христос, защото ти написа, че е създаден, за да го видят хората и аз затова.

Еми не съм точно атеист, просто не вярвам в Бог, и не одобрявам целите, с които се използва религията. Всяка.

Е да, ама не съм ти казал ти си е*аси т**ака дето вярваш в Бог, или НЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТООО!! Просто явно съм глупав и не мога да проумея истината, която явно е толкова очевидна.

Не съм гледал това за свещенния огън.
    Приятелю много навътре приемаш нещата и всякаш се обиждаш, а аз изобщо нямам намерение да обиждам когото и да било, още по-малко интелигентен и умерен човек като теб. Не виждам защо да те смятам за "глупав", напротив. Просто за мен си предубеден по отношение на вярата в Бога и затова някакси не искаш да се поразровиш и да прочетеш това-онова, защото ще се натъкнеш на много факти, които не могат да си ги обясниш по друг начин, освен като чудеса. Като например за Свещения огън.

По други теми, особено в раздел Политика оставам с впечатлението, че си доста навътре в нещата и затова никога няма да те нарека "глупав", пак ти го повтарям. А и както ти казах е приятно да се спори с опонент като теб

А за вярата в Бога не са ни нужни висше образование и научни степени, защото има както високо образовани, така и изцяло необразовани вярващи. Не образованието е важно в случая, друго е по-важното

Град
    Варна
    Не, Кристо, нямам предвид, че си ми казал, че съм глупав, просто понякога избухвам и приказвам глупости

А според теб Бог какво прави?

Ок ясно, и аз понякога съм избухлив

В какъв смисъл какво прави Бог ?

Град
    Варна
    В смисъл, какво мислиш ти, че Той прави. Защото според теб съществува... Каква е ролята Му? Какви са плановете Му? Какво прави с хората?

Град
    В думите на хората ;)
    Кристо знаеш ли че първото евангелие е написано 40 години след смъртта на Исус Христос.По груби сметки тогава човекът който го е писал или е асистирал при писането му за да бъде съвременник на Христос трябва да е бил на повече от 60 години мислиш ли че по онова време някой от учениците му е бил жив?А знаеш ли че освен официалните 4 евангелиета има още много които го описват като човек?Знаеш ли че е било решено Исус Христос да се обяви за бог след приемането на Христянството като официална религия след Никейски Събор където това е било разисквано?

Като ми дадеш неуспорими доказателства в подкрепа на тезата ти ше я приема но на вяра при мене не става.!

Цитирай Първоначално написано от got2Bthe1
    Кристо знаеш ли че първото евангелие е написано 40 години след смъртта на Исус Христос.По груби сметки тогава човекът който го е писал или е асистирал при писането му за да бъде съвременник на Христос трябва да е бил на повече от 60 години мислиш ли че по онова време някой от учениците му е бил жив?А знаеш ли че освен официалните 4 евангелиета има още много които го описват като човек?Знаеш ли че е било решено Исус Христос да се обяви за бог след приемането на Христянството като официална религия след Никейски Събор където това е било разисквано?

Като ми дадеш неуспорими доказателства в подкрепа на тезата ти ше я приема но на вяра при мене не става.!
    Айде бе, а учениците му и останалите негови последователи са го смятали за млекар, нали?

Ще намеря да ти цитирам точно кога са написани Евангелията, за да не кажеш, че си измислям. Чел съм доста литература по въпроса- първите Евангелия са написани около 20-тина години след смъртта и Възкресението на Христос. Първото е на Матей, то е най-ранното, другите са написани в промеждутък от 10-20 години след него. Последно е писанието на Йоан Богослов, то е най-късно, около 80-та година. Така че знам много добре кога са написани Евангелията, още повече, че това са единствените исторически материали, които имат десетки, ако не и стотици преписи, което доказва популярността им. А тези апокрифни псевдоисторични апокрифни "евангелия" на Тома и незнам си кой не ми ги пробутвай. Чел съм откъси от тях и знам за какви щуротии става дума. Нямат нищо общо с историческата действителност и факти. Ето това са вече митологични и легендарни материали, докато четирите Евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан са нещо коренно различно- в тях има пълен синхрон на исторически факти, на събития, споменават се само исторически лица, засвидетелствани в редица други исторически свидетелства.

А самите свидетелства за Христос извън Евангелията са също много- прочети темата, която съм пуснал за историческите свидетелства за Христос и сам се убеди. Там има свидетелства на очевидци-нехристияни за делата Му и учението Му, както и за всичко, свързано с делото Му!
    В смисъл, какво мислиш ти, че Той прави. Защото според теб съществува... Каква е ролята Му? Какви са плановете Му? Какво прави с хората?
    Защо съществува? За да имаме шанс да съществуваме и ние. Иначе следва въпроса защо съществуваме ние и какъв е смисъла в това след като всичко се е получило "от нищото" и е "безсмислено" ако се следва богоотрицателната логика

Ролята Му е ясна- на Творец на всичко живо и неживо, на всичко съществуващо.

Плановете Му- с две думи дългосрочни

Какво прави с нас хората- създал ни е, вдъхнал ни е живот, дал ни е свобода да избираме своя път по който да живеем и да се развиваме. Помага ни винаги когато се обърнем към него с Вяра. Дава ни възможност да осъзнаем колко силни можем да бъдем ако се изпълним истински с нея и как можем да преодоляваме всички трудности в този живот чрез нея, защото Бог е най-висшето въплъщение на вярата

Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Bimmer
    Tи на мен няма да ми казваш какъв съм. Кретеняк ще викаш на... някой друг. И, замислих се над помията, и пак не намирам отговор. Сигурно щото съм кретеняк. Много хубава дума, между другото. За първи път я чувам. Но, явно, ти си най-умния тук и аз спирам.
    Че кой говори за теб конкретно, бе готин, ако се чувстваш като кретеняк...ми нямам нищо против.

Дали има или няма Бог за мен или за който и да било, не би трябвало да ви интересува (след като се вземате за ненадминати философи и майстори на спора). Аз съм приел една истина и се чувствам щастлив с нея и не изпитвам никакво желание, някой да ми казва "ей там му е майката!". Напълно безсмислено, и най-вече непосилно е за вас да убедите някого, че мирогледът му е скапан и не струва, и че ако не приеме вашия то тогава той е непоправим глупец. От всичката помия която изчетох до момента оставам с впечатлението, че именно целите само, и единствено да си начешете крастата. 15 теми се събраха на тази тема, само че с различен словоред на заглавията и едни и същи хора лаят и скимтят кое как стояло в този живот...жалко е. Жалко е също да четеш небивалици и да си напълно наясно, че безмозъчният червей отсреща действително си вярва. В крайна сметка за вашият "кеф" ли ще живеем?

Не се хабете, е моят съвет. Тези неща които пишете и се мислите за много хитри мога, и съм ги гледал по дискавъри, джеографика, хисторито...половината "аргументи" на кманчо са изкопирани от youtube, учебника или чичо гоогле (и както казах, лично неговата дейност се свежда до това да го препише тук, както и повечето от вас).

Все едно, както казах аз лично се чувствам много добре по пътя, по който съм тръгнал и не изпитвам никакво желание някой да ми казва на къде да тръгна, че да не изглеждам като глупак сред група тъпаци.

За повече терзания - ЛС.

Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    @got2Bthe1 Твоето се нарича агностицизъм

Наманчо ти пак ли се завръщаш....и да ти огроворя на въпроса.Защото си упражнявам умението да споря и защото истината се крие в спора!
    Аз не се завръщам, друже, мисли за мен като за фантом . Истината в спор няма да намериш, гарантирам ти с цялото си същество, а колкото до умението ти да водиш спор...нека този път да ти го спестя . Остани със здраве.

бог е сатворение на дедите ни с цел да вярваме в нещо което не съществува .аз не вярвам че съществува

Град
    Sofia
    Бог е плод на глупостта,незнанието и алчността

Град
    Hate City
    Бог е непознаваем и изобщо не ми дреме дали го има или не.
    We won't take any shit and we're not about to leave
    Just cause you don't like who and what we want to be
    Who are you to say what's wrong what's right
    If it's what it takes, we're ready to fight!

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Защо съществува? За да имаме шанс да съществуваме и ние. Иначе следва въпроса защо съществуваме ние и какъв е смисъла в това след като всичко се е получило "от нищото" и е "безсмислено" ако се следва богоотрицателната логика

Ролята Му е ясна- на Творец на всичко живо и неживо, на всичко съществуващо.

Плановете Му- с две думи дългосрочни

Какво прави с нас хората- създал ни е, вдъхнал ни е живот, дал ни е свобода да избираме своя път по който да живеем и да се развиваме. Помага ни винаги когато се обърнем към него с Вяра. Дава ни възможност да осъзнаем колко силни можем да бъдем ако се изпълним истински с нея и как можем да преодоляваме всички трудности в този живот чрез нея, защото Бог е най-висшето въплъщение на вярата
    Ами според мен пък, метеорит, с живот на него,е ударил Земята. И оттам е тръгнал живота. Не мога да си обясня (както ти спомена, че ще кажа), че просто някой ни е създал...

Обръщал съм се към Него в много случаи, но само един, ЕДИН важен случай, и...познай... Няма да казвам какво е станало, просто не мисля, че нещо или Някой отговаря на молитвите.

Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Че кой говори за теб конкретно, бе готин, ако се чувстваш като кретеняк...ми нямам нищо против.

Дали има или няма Бог за мен или за който и да било, не би трябвало да ви интересува (след като се вземате за ненадминати философи и майстори на спора). Аз съм приел една истина и се чувствам щастлив с нея и не изпитвам никакво желание, някой да ми казва "ей там му е майката!". Напълно безсмислено, и най-вече непосилно е за вас да убедите някого, че мирогледът му е скапан и не струва, и че ако не приеме вашия то тогава той е непоправим глупец. От всичката помия която изчетох до момента оставам с впечатлението, че именно целите само, и единствено да си начешете крастата. 15 теми се събраха на тази тема, само че с различен словоред на заглавията и едни и същи хора лаят и скимтят кое как стояло в този живот...жалко е. Жалко е също да четеш небивалици и да си напълно наясно, че безмозъчният червей отсреща действително си вярва. В крайна сметка за вашият "кеф" ли ще живеем?

Не се хабете, е моят съвет. Тези неща които пишете и се мислите за много хитри мога, и съм ги гледал по дискавъри, джеографика, хисторито...половината "аргументи" на кманчо са изкопирани от youtube, учебника или чичо гоогле (и както казах, лично неговата дейност се свежда до това да го препише тук, както и повечето от вас).

Все едно, както казах аз лично се чувствам много добре по пътя, по който съм тръгнал и не изпитвам никакво желание някой да ми казва на къде да тръгна, че да не изглеждам като глупак сред група тъпаци.

За повече терзания - ЛС.
    Приех го лично, защото според мен ти писа за всички, които "си чешат крастата" като говорят за това как Бог не съществува. Сега приемам лично и това, което написа, затова аз ще отговоря. Не знам колко теми е имало, аз заговорих за това с Кристо в раздел политика и впоследствие се направи тема. Не съм участвал в никои други относто Бог и отричането му. Не се мисля за "големия философ", просто си изразявам мнението и провеждаме лек спор тук . Аз още мисля на 3та страница написах, че нямам намерение да пиша "Бог НЕ СЪЩЕСТВУВА!" или "ХРИСТИЯНСТВОТО Е ТЪПОТИЯ", а просто писах каквото си мисля. Аргументите на kman няма да ги коментирам, защото не ме засяга. Нямам намерение да казвам на някого, че "мирогледът му е скапан и не струва". Това е от мен

Град
    тук таме
    Нещата не са такива каквито са, а каквито ги виждаме ние.
    "Нищо не е такова каквото излежда че е"

Исус е бил истнска реална личност....една от многото разпънати на кръст заради богохулства,заради проповядване на друга религия и редица други провинения...ЕДИН ОТ МНОГОТО!По онова време е имало стотици религии и секти,чиито последователи са проповядвали по улиците!

Имало било доказателства че бил възкръснал......аз на писаници на оглупели старчоци от преди близо 2 хил години не вярвам!!!!!!!

....задава се поредния промит мозък,който да се опита да защити религията,чиито край е неизбежен.

Значи вярваш на приказките на един оглупял народ от преди около 2 хил години...тоя народ ако сега видят как ние живеем веднага ще приемат всеки един от нас за бог.Всичко ще мислят за магия и ще обожествяват всичко,което не разбират как "става"....един фокус им покажи и веднага си техен бог и навскъде из драсканиците им ще те има като безпорен бог и сега няма да спорим за безименния християнски бог,а за теб.....ТИ СИ НЯМАШ И НА ИДЕЯ как са мислели тогава хората и колко е лесно е било да се манипулират и заблудят!!!!!
    Дори филмите не представят добре психологията им......колкоото по малко е информиран човек,колкото по малко знания има,толкова по лесно ще се контролира....това е едно от първите закони на манипулацията!!!!!!

Айде бе, а учениците му и останалите негови последователи са го смятали за млекар, нали?
    Те са го смятали за месия,а по онова време е било бъкано от месии!!!!!

А и между другото какво мислиш за евангелието на Юда!?!?!?!?!?
    ...и за многото други които не са приети...нали са евангелия!!!!

Защо съществува? За да имаме шанс да съществуваме и ние.
    Нито съм му искал шансовете нито нищо!

Ролята Му е ясна- на Творец
    А него кой го е сътворил или той от нищото...или той вечно си е съществувал....опа ама то тогава той не е бил създал още времето и няма как да има вечност.И какво е правил цяла вечност без да създаде нищо и защо чак сега му хрумва да създава и защо изобщо ни създава...за да не му е скучно докато просъществува из вечността ли!?!?!?!

"Всички мислещи хора са атеисти"Хемингуей!!!

Дългосрочни....а какво мисли да прави след като ни унищожи и защо изобщо е сътворил нещо като е знаел че ще трябва да го унищожи...егати и твореца,един човек неможе да създаде като хората!!!!

дал ни е свобода да избираме своя път по който да живеем и да се развиваме.
    А божествения му план....той ни е дал илюзия за свобода,защото той вече ни е предопределил какъв избор да направим и когато следващия път направиш нещо лошо обвинявай бог,защото той така е искал и така е написал в божествения си план.
    Бог е виновен че съм атеист,все пак той така ми е предопределил съдбата в неговия си божествен план...него обвинявайте че съм атеист,а не сатаната,защото сатаната няма такъв план и такава книга,той дества първосигнално...

Трудно ще намериш границата между сарказъма и сериозността ми,но кво да се прави....обвинявай бог за дето ме е създал такъв.

"Децата не принадлежат на родителите им,а на бог" .....как можа такава простотия да се извърти по телевизията....един голям среден пръст имате от мене,всички които твърдите това нещо!

И обвинявайте бог задето ви показва среден пръст,понеже такава е неговата воля и така е написано в божествения му план!

Това че казваш Намане че истината няма да излезе от спора,свидетелства само и единственно за глупост,защото това е казано и потвърдено от много философи,а и самата философия означава съмение.....
    cogito ergo sum(до колкото си спомням как се пише),а вие вярващите просто вярвате,не мислите,защото ако бяхте мислещи щяхте да се отречете от религията!

гарантирам ти с цялото си същество
    Най сега си отнеми живота и си направи харакири,защото гаранцията която ми даде е на вятъра!
    За пореден път засвидетелства за своята неинформираност!
    Ти до преди време не познаваше религията си,а сега си ми тръгнал да ми даваш ганарции,че от спора няма да се роди истината....е историята потвърждава че от спора се ражда истината,проблема си е твои че не си запознат с философията и науката.
    http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=18900
    Наслади се на едно от новите творения на науката...и да знаеш че науката няма да спре да се развива,за разлика от религията!В природата,това което не се развива умира!

Бог е плод на глупостта,незнанието и алчността
    +1
    Забрави и отмъщението и физическата и емоционална слабост.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си