.
Отговор в тема
Страница 6 от 9 ПървиПърви ... 23456789 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 208
    Град
    Варна
    vmap, не разбрах много-много мнението ти, но си мисля, че някой твой близък е бил в болница от нещо опасно и се е оправил. Ако е така просто и аз да ти кажа, и аз съм бил по болници и гробища. И аз съм се молил, когато съм се почуствал безпомощен. И аз съм се надявал на най-доброто. Но то не стана. Ти ще ми кажеш, че в края на краищата всеки човек умира. А дванадесетгодишно момиче? А всички тези деца и юноши, които всеки ден умират? Всички тези хора, пред които има живот, повече откокото са изминали? Какво ще кажеш за тях и близките им? И те трябва да вярват в Бог. Те трябва да вярват, че "просто времето им е дошло". Че "може би са направили нещо грешно". И че аз "трябва да продължа живота си"?! Да вярвам в Бог, след като толкова ужасни неща се случват всеки ден?

Разбира се, че на тези, на които им се е случило нещо лошо, ще вярват по-малко или въобще няма да вярват в Него, а щастливците ще си мислят, че те са избраните, и че "Бог е добър".

Жалкото е, че тези, на които им се е случило нещо лошо, или на техните близки, са повече.

Както споменах по-горе, всеки ден виждам гадости. И се случват, които не виждам. Замислям се над тази помия, и се сещам, че може би има Бог. Замислям се, че "Бог ни поставя изпитания", но не виждам логика в тези изпитания да загиват и страдат хора. Човешки същества.
    Не мога да се примиря, че АКО има Бог, той не може да направи положението малко по-хубаво. По-щастливо. По-лесно.

Идва и това, че хората се учат от грешките си. Причинени също от хора. Да не се огледаш, а някой да кара несъобразено? Това е изпитанието, грешката ти? От това трябва да се научиш? А ако умреш след това? Къде е поуката?!

Битие 1-20.произведе водата ВЛЕЧУГИ. 1-21 -всякакъв вид животни- ВЛЕЧУГИ. 27. И сътвори Бог ЧОВЕКА по Свой образ? 2-7 И създаде Господ Бог ЧОВЕКА от земна пръст???
    Може ли някой да обясни защо господ създава човека 2 пъти???????

Град
    тук таме
    Щот първия път не го е сътворил като хората,а между другото ей това че бил създал човека от пръстта е крадено от друга религия и трябва да си доста зле,за да вярваш че човека наистина е създаден от пръст.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    В думите на хората ;)
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Щот първия път не го е сътворил като хората,а между другото ей това че бил създал човека от пръстта е крадено от друга религия и трябва да си доста зле,за да вярваш че човека наистина е създаден от пръст.
    То не само тва е крадено има супер мн неща в христянството крадени от други религии за да се направи по лесна за възприемане и също за да може по късно да се превърне в велика сила...

Цитирай Първоначално написано от got2Bthe1
    То не само тва е крадено има супер мн неща в христянството крадени от други религии за да се направи по лесна за възприемане и също за да може по късно да се превърне в велика сила...
    Pic, or it didn't happen.

Град
    тук таме
    Всъщност преди време,немога да се сетя точно къде,но четох че тя работа с десете заповеди е крадена от египетските вярвания,само дето докато в християнството са заповедни,в египетските вярвания за като декларации и са 42,като например...не съм убивал,не съм лъгал и т.н.

Цитирай Първоначално написано от Bimmer
    Идва и това, че хората се учат от грешките си. Причинени също от хора. Да не се огледаш, а някой да кара несъобразено? Това е изпитанието, грешката ти? От това трябва да се научиш? А ако умреш след това? Къде е поуката?!
    Поуката е за този зад волана...Самият инцидент е поука за още много хора.Ако след смъртта няма нищо,потърпевшиа едва ли ще се притеснява,ако душата е вечна,какво са 50 години живот на земята...
    Относно т.н. гадости...Хората ги правят сами на себе си,те трябва да ги изкоренят от съзнанието изобщо.

Град
    Търново.... Велико Търново
    незнам ко се оплаквате, християнството е доста либерална религия ( поне православното ) дори да не вярвам пак го удобрявам, религията крепи по слабите

Град
    тук таме
    религията крепи по слабите
    Крепи най-слабите и кара силните станат слаби....религията е подтискане на храбростта,смелостта,борбе ността....силните характери.Според религиозните принципи ти трябва да се молиш за прошка,да обръщаш другата буза,да си смирен,да си подвластен и да не се противиш...
    Казваш че православните били най-мирни...а защо искат постоянно да се намърдат в образованието,в управлението на държатвата,науката и т.н...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Религията няма нищо общо с църквата...
    Сложи си го в подписа най-после, че да те подсеща като отново напишеш някоя глупост.

Град
    тук таме
    Я първо се обоснови!

Църквата е гадна, корумпирана секта. Всяко хлапе го знае.

Град
    тук таме
    Имах на предвид да се обосновиш за това: "Религията няма нищо общо с църквата... "

Това твойто е все едно да искаш да махнеш парите, понеже някои хора злоупотребяват с тях...не оръжието е виновно, а хората
    Религията работи за щастието на хората, а църквата - за своето собствено...коренно различно е ^

Град
    тук таме
    В голяма грешка си....ако религията ти забранява да ядеш някво месо то значи кво...виновна ти е примерно църквата или джамията ли!?
    Виновна ти е религията защото според нея трябва да убиваш неверниците с камъни,не трябва да ядеш еди си кво и т.н.....не го пише в устава на църквата,а в БИБЛИЯТА която е основа на РЕЛИГИЯТА!

Ако цял живот съжаляваш,страдаш в името на вярата си,лишаваш се и си хабиш нервите няма да ти е виновна църквата за дето си умрял от сърдечен инфракт или нервна криза,а религията....понеже това са принципи на самата религия!

Град
    в света на приключенията ..
    според мен Бог не съществува

Бог е loser
    Раят и адът са единствено в ума ни !

Цитирай Първоначално написано от Kman
    В голяма грешка си....ако религията ти забранява да ядеш някво месо то значи кво...виновна ти е примерно църквата или джамията ли!?
    Виновна ти е религията защото според нея трябва да убиваш неверниците с камъни,не трябва да ядеш еди си кво и т.н.....не го пише в устава на църквата,а в БИБЛИЯТА която е основа на РЕЛИГИЯТА!

Ако цял живот съжаляваш,страдаш в името на вярата си,лишаваш се и си хабиш нервите няма да ти е виновна църквата за дето си умрял от сърдечен инфракт или нервна криза,а религията....понеже това са принципи на самата религия!
    Затова никой не те кара да вярваш насилствено, ако искаш - вярваш, ако не те кефи кво пише - не...не е е особено сложно, нали ?

Църквата е принуждавала хората да вярват, а не религията...

Ако вярваш в Бог, той за теб съществува..
    Не знам защо хората са останали с впечатление, че Господ е длъжен да им помага, да ги праи щастливи и т.н.
    Нз, ама лично аз си имам друго разбиране за Господ, не това, в което повечето вярват.
    ала бала

Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Цитирай Първоначално написано от Joro951
    Ако вярваш в Бог, той за теб съществува..
    А ако не вярваш в него не съществува. Желязна логика, само дето едно нещо или го има или го няма.
    Не, не, не се изразих правилно..
    Хм..честно казано и аз не знам какво искам да кажа..сложно е..
    Абе лично аз си имам различни разбирания относно Бог и ... вселената и всичко останало.Сложно е
    ала бала

Град
    тук таме
    Пф.....според религията ако не вярваш ще се пържеш в ада и ще страдаш вовеки веков,така че религията е еднакво виновна колкото е виновна и църквата!

Според атеизма ако няма Бог умираш и изчезваш завинаги...не е много различно..

Повече от фен Аватара на Samoten89
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Според атеизма ако няма Бог умираш и изчезваш завинаги...не е много различно..
    Да но поне не страдаш в друг задгробен живот, а това е голяма разлика. Все едно най-големите ти кошмари се сбъдват! И то за винаги. Е не знам за теб ама по-добре да не живееш в страх, че ще идеш в Ада =). Религиозните казват, че ада е под земята в земните недра където е горещо! КАДЕ? КАДЕ точно се намира този Ад искам да знам =). Друг проблем ми е, каде на небето се намира РАЯ?! Там трябва да има поне 1-2 милиарда ангелчета/души ама нещо не ги виждаме. Как се побират, ако са на едно скрито място?!

Кой идиот ти е казал че ада е в земните недра?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си