.
Отговор в тема
Страница 8 от 9 ПървиПърви ... 456789 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 208
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от backiss
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Принципите на комунизма и религията са едни и същи..."подчинявай се или ще страдаш" и двете водят до насилствен мир чрез заплахи и насилие."Мир" който да могат лесно да моделират според техните си прищявки!

пич какво знаеш за комунизма
    кога се ражда кой са парвите хора които говорят за него и т.н.
    какво знаеш за религията
    каде в християнската религия е казано да се подчиняваш на бог
    та дори и бог никаде не казва че е единствен макар че исляма казва подчини се
    християнството казва избирай
    така че религията не е да се подчиняваш
    Очевидно не си чел Библията..

напротив прочел съм я затова казвам че не струва защото самата тя си противоречи

Мега фен Аватара на ZipFail
    Избора в Библията е "подчини се или се мъчи за вечни времена в огньове", голям избор, няма що..
    Християнството казва че Бог е едиствен.
    Прочети я пак..

Голям фен Аватара на Xitap
    Град
    Vav fitnes zalata
    Не е идеята да се подчиняваш, а да следваш. Има разлика. Комунизма пък тук няма нищо общо. То комунизъм дори никъде не е имало! Това е идеал, който много народ е искал да стигне. Равноправие за всички и изобилие без пари. Няма такъв филм.

Избора в Библията е "подчини се или се мъчи за вечни времена в огньове", голям избор, няма що..
    Прочети я пак..

в десетте божи заповеди се казва
    да нямаш други богове освен мен
    - господ не отрича присъствието на другите богове
    а ти казва да следваш него а не останалите

Цитатче ?
    мисля че не е нужно
    но ето това са началните заповеди
    изход
    [20:2] Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от Египетската земя, от дома на робството; [20:3] да нямаш други богове, освен Мене. [20:4] Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; [20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Прочети я пак..
    Избора винаги е един - доброто или злото. Като вършиш злини, има и възмездие. Това е ада и Божия гняв - възмездието и наказанието. Престъпление и наказание. Така е навсякъде. Така че, не виждам друг избор, нито може да съществува друг. Ти просто го интерпретираш по такъв начин, за да изкараш християнството в лоша светлина. Библията просто ти казва факти.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Прочети я пак..
    Избора винаги е един - доброто или злото. Като вършиш злини, има и възмездие. Това е ада и Божия гняв - възмездието и наказанието. Престъпление и наказание. Така е навсякъде. Така че, не виждам друг избор, нито може да съществува друг. Ти просто го интерпретираш по такъв начин, за да изкараш християнството в лоша светлина. Библията просто ти казва факти.
    това отново ме кара да повтарям че смисъла на религията християнство и библията като един вид неин кодекс и формулировка на нейната същност под формата на разкази не е нищо повече от примери и правила които да следваме за да живеем донякъде спокойно...и които можем спокойно да прилагаме без никаква връзка с която и да е религия и без да ни пука ни най-малко за никакви Иисус-овци и ангелчета и господ 'n' stuff...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от blader
    Прочети я пак..
    това отново ме кара да повтарям че смисъла на религията християнство и библията като един вид неин кодекс и формулировка на нейната същност под формата на разкази не е нищо повече от примери и правила които да следваме за да живеем донякъде спокойно...и които можем спокойно да прилагаме без никаква връзка с която и да е религия и без да ни пука ни най-малко за никакви Иисус-овци и ангелчета и господ 'n' stuff...
    Живей си с измислените теории, спасението е чрез Исус Христос.

Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от blader
    Прочети я пак..
    Живей си с измислените теории, спасението е чрез Исус Христос.

както и да е...
    отново опряхме до сляпата вяра...'спасението е чрез Исус Христос' колко по-неадекватно може да го каже човек?...
    ти си прав а другото е неправоверно и измислено и спасението било 'чрез Иисус(забелязваш ли двойното 'и' о вярващи?...не мисля че е канонично да го пропускаш...)...ок...щом си казал...
    добре е беше Иисус да ме спасява цял живот...и душата ми сигурно цяла вечност ще се пържи в пламъците на ада а?...ок...щом се налага...с всичко се свиква за цяла вечост...неоспоримо е...

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Твърдиш, че си чел библията, но май нищо не си прочел или разбрал, иначе нямаше да говориш така.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Аз пък съм напълно(!) убеден, че не е прочел цялата Библия. 'В нета знаеш всичко', човек написал, че се свиквало с всичко и при това неоспоримо граничи само с празноглавие и липса на каквато и да е твърда повърхност под краката. Със здраве.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    Нова Загора
    нима една вечност не стига за да свикнеш с каквото и да е?...имайте впредвид че вечността е респективно и безсмъртие...а смъртта е отколешен най-голям страх за човека..инстинктивно е...инстинкта за самосъхранение е създаден не да предотвратява главоболие а смърт...
    в тази връзка във вечноста на каквото и да е подлаган човек ще свикне неминуемо...няма как просто...
    отделно...ами..четох библията когато бях малък...преди около 9-10 години...и както казах не ми беше интересно(нормално...) но беше голям отпечатък върху моео съзнание...тогава още се водех вярващ и християнин и там какво ли не...но това беше просто защото съзнанието ми бше заето с мисли за 'по-важни' неща като например кога ще изляза да играя и така нататък...
    в последните години обаче установих че просто нямам нужда от тези формални ограничения в мисленето си и тези християнски религиозни глупости без които живота ми е много по-безгрижен и лек...и смятам че не съм навредил на никого...защото спазвам много правила за добро поведение...толерантен съм до степен която граничи с глупост...и нямам нищо против никого...и не съм християнин...някакси...смята м че човек може да едобър и без да е вярващ...точно това ме убеди че религията няма никакъв смисълл...нужно е просто да вярваш в нещо кото ти дава надежда и воля за живот...за мен това е любовта...човека който да придава смисъл на всеки твой ден и секунда...това е моя бог...моята вяра...и го казвам не защото съм влюбен в момента и си нямам друга работа...нито съм влюбен нито съм лишен от ангажименти...просто...с течение на последните няколко години установих че а мен това е най-хубавото и смислено нещо...нещото за което си заслужава човек да живее...дори и понякога(ако е по-сбъркан...или поставен в ситуация на ултиматум...) да умре...
    за друг това би било нещо друго..ето това имах впредвид като казах че вярата е нещо строго индивидуално...религията не позволява да се съсредоточиш върху нещо свое така както би могъл ако не си вярващ...затова я отричам...религията би ми пречила...

echii <3

Град
    село Пловдив
    Спокойно те слагам в листата с хора, които говорят много, а не казват нищо . И не ме интересува, че не те интересува.

Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Спокойно те слагам в листата с хора, които говорят много, а не казват нищо . И не ме интересува, че не те интересува.
    предполагам така и трябва...
    така де...
    аз съм на същия принцип...замислял съм се и ъм установявал че не ми пука почти за нищо...това прави живота толкова лесен...много е яко...
    а колкото до това дали казвам нещо...амиии...въпроса е ти доколко си склонен да поразчупиш конвенционалното си мислене и да си позволиш да използваш интелигентноста която несъмнено природата ти е дала и да разбереш думите ми...тогава вероятно ако не приемеш моята гледна точка като 'правилната'(което ако направиш също било тъпо тъй като в случая няма правилна...)то поне като 'една от възможните'...

echii <3

Град
    село Пловдив
    Изведнъж доста добре ме опозна, че да смееш да твърдиш какво е мисленето ми . Както казах, приел съм своята истина и се чувствам добре с нея, и не си ти този, който да ми казва къде му е цаката. Толкова пъти съм го казвал из темите и толкова пъти съм заявявал, че смислена тема в този раздел, няма. Просто не съществува атеист, който да тръгне да ти обяснява, че просто няма как да е според теб. Както и няма християнин, който да налага мнението си на който и да било.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Както и няма християнин, който да налага мнението си на който и да било.
    Това е проповядване

Град
    Нова Загора
    ето защо приравнявам и теизма(във всичките му форми официално изразени с религия...) и атеизма към 0...
    просто...човек има своята вяра и своите убеждения независимо коло хиляди или милиони други ги имат същите или пък напълно противоположни...
    в крайна сметка всичко опира до това да си добър човек зачитащ правилата на обществото в което живееш(доколкото това не противоречи на индивидуалната свобода на изборра и начина на живот..) и да обичаш ближния си...и далечния(не е лошо като идея...)

echii <3

Град
    село Пловдив
    Ближният, е човека, независимо къде се намира . Така или инак, радвам се, че изяснихме нещата.

Град
    Нова Загора
    да...и аз...отпускащо е( то бива писане ама...какво да се прави...такъв съм си...страшно обстоятелствен...и казвам всичко което имам да казвам...не съм търпелив човек...извинявам се за което..просто особеност на характера и изказа...)
    а сега се праждосвам оттука че се схванах...малко ще мръдна и после се връщам...до довечера се н надявам на нови и забавни мнения...

моля...
    и чао...

echii <3

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Реалност!

Град
    Burgas
    Никой не може да докаже че има...
    At this moment there are 6,470,818,671 people in the world. Some are running scared. Some are coming home; others are just now facing the truth.Six billion people in the world, six billion souls. And sometimes...all you need is one.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от Psawyer
    Никой не може да докаже че има...
    ...или че няма.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Е то като повтаряш една лъжа хиляди пъти накрая става истина.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Za6to ima spor po vaprosa dali sa6testvuva ne6to koeto ne moje da bade dokazano? Az viarvam 4e ima mnogo ne6ta koito ne znam. Moje da ima bog, a moje i da niama moje toi da e allah, moje da e iehova ili po osavremenenata mu hristianska proekcia, moje i da e jkshdfkjhds ot ostrova ksssssha vse pak. Az li4no sam 100% uveren 4e bog ima ama ne i takav kakavto vie si go predstaviate tapi teisti takiva AKO TOLKOVA MNOGO VERVATE V NEGO 6TO GO PRAVITE NA GAZ A!??! bog e perfekten-v prevod ne moje da se razviva, bog e vsevi6en- zna4i e otgovoren za vsi4ki laina tai kato e v prirodata na horata da gi praviat, bog e tva bog e onova, ako mu proglu6im u6ite s "molia te izlekuvai pepi, molia te iskam ferari, molia te pena da mi lapa, molia te napravi me gangsta" to kade e smisala da ima bog izob6to? az viarvam 4e ima bog koito ne moje da bade opisan i koito prosto e tolkova nad nas kolkoto i zavisim ot nas i ne moga da go obiasnia, no me pravi 6tastliv kakvoto i da mi se slu4va! no ako 6ibanite teisti viarvat v svoia bog to togava napravo mi stava ma4no za nego! are nevedomi pati6ta, rai i tn. oba4e ima mnog ne6ta koito sa boja rabota i prosto ne mogat da badat opravdani!!!
    PRIMER-rajda se malko i sladko beb4e, takmo se nau4ava da se smee i se okazva 4e ima rak na debeloto 4ervo i 6te umre v bolka skoro. kade e opravdanieto a ? 4e 6te otide v raia li-a za6to trebe d se rodi i da umre v bolka za tva? za6to ima takiva izvergi koito si qdat hora, koito otvli4at iznasilvat, izma4vat i posle variat s kartofi jertvite si? tova ne e po vinata na VSEVI6NIA LI ili e 4ast ot plana? za6to 6ibania bogoizbran narod vmesto da si vzeme partake6ite i da se omete ot egipet taino trebe da 4aka da gi pusnat izma4eni ot 4uma skakalci cirei i mor tapaci I ZA6TO TOVA NE STANE NA TEZI KOITO GO ZASLUJAVAT? IMA HORA KOITO PRAVIAT GREHOVE KOITO SA UJASNI SPORED VSEKI NO SE IZMAKVAT, IMA NE6TASTIA IMA BOLKA STRADANIE IMA TOLKOVA MNOGO LAINA I TE SA ZA KAKVO? DA MI SE TESTVA VIARATA LI? I KVO KATO SE TESTVA 6TE MI PI6E NEKOI 6ESTICA ILI 6TE OTIDA V RAIA? AZ MOGA DA SI VERVAM, AKO BOG E vseznae6t nema da mu se nalaga da mi ubivat i iznasilvat post mortem maikata za da vidi dali pak 6te sam izpalnen s liubov!!!!!! Ako iskate da pravite dobro pravete ,ako iskate da pravite lo6o 6te se nameri niakakva forma na sad no ako iskate da si imate bradat 4i4ka na nebeto koito da vi bar6e zadnicite i da se griji za vas ako ste stoiali v nekva sgrada i ste si misleli za hubavi ne6ta to sorry ama ne stava taka dobroto! a vse pak moje i da gre6a de vse pk nevedomi sa pati6tata gospodni zatva ke se "molia" na onia biznesmeni ot carkvata koito s parite si mogat da nahraniat i izlekuvat polovina afrika ama nemat polza he he he. pikam vi na jalkite me4ti da si imate golem bradur na nebeto koito da vi gleda i da mu puka i da se griji za vas kogato se okajete nekompetenti ili onepravdani 6tom mu se pomolite kato nekvi jalki de4ica koito nemat realno vlast! "molia"-ebati jalkoto vse pak ne mislite li, moli6 se i polu4ava6 nagrada ne se moli6 i te nakazvat PONEJE ME OBI4AT???? E PA BLAGODARIM NA IISUS I KOMPANIA NA ALLAH NA JKHGKJHDSF OT KHHHHS I NA CELII PANTEON DETO 6TE ME SLOJAT V NEKVO MESTO NA KOETO 6TE SI BIA 4EKII DO KRAIA NA VREMETO V ZAMIANA NA POVEDENIETO MI TIP OVCA, pone 6te moga da pokazvam sreden prast na drugite obi4ni bojii savar6enni tvorenia koito se parjat v ada za tova 4e kato sa se rodili na buni6te prodali sa gi za detska pornografia iznasilil gi e bik prebili sa gi 4engeta i sa umirali ot ujasna bolest sa se samoubili za da sprat stradanieto si sa zaslujili ve4no zatvariane v ada za koeto sami sa si vinovni!!! are obi4aite se obi4aite koito si bog iskate molete se i po4iteite darjavnicite si koito s edinstvenite s nekva oblaga v cialata rabota-vse pak na koi sa mu pritriabvali hora koito sa obrazovani(vkusili nekav lo6 plod demek), silni i se opovavat na sebe si vmesto nekvi tapi ovci koito praviat kvoto i se kaje i kato gi mlati6 se kefat i ti podavat drugata dupk i kato imat ne6to gadno v jivota si misliat 4e to ne e tolkova vajno 6toto posle 6te otidat v nekva mnogo po dobra vselena kadeto 6te jiveiat kato konsumatori SLED KATO UMRAT(!?!?) nema lo6o vse pak to kato ti kazva baba 4e bog ima zna4i ima tva 4e ima suma ti fakti v podkrepa na protivnoto nema zna4enie vajno e 4e nie vevame i na6ata viara ke izdarji IZPITANIETO i ke stanem po dobri ot "drugite" koito 6te otidat v lo6oto mesto da im e gadno 6toto sa ni upravliavali ili bili ili ne6to takova-tova izob6to ne e filosofiata na nekva raia v nai istinskia smisal na dumata tova e na4in da postigne6 savar6enstvo i duhovno prevazhodstvo-ni6to 4e var6i rabota kato umre6 4ak to ima mnoo hora koito sa se varnali i sa kazali nie zatva vervame ne ponejeni e kef da si postim i da se molim i da stoime na kolene i d ne otvra6tame kogato ni biat, a poneje sme sigurni 4e taka stavame po-silni i dobri. nabliagam na dobri, dobria 4ovek ne stava umen za da se nau4i kak da pomaga na drugite(tova e protiv bog niakaksi) toi ne e silen 6toto silata ne moje da se izpolzva da stane6 po-prigoden da se spravia6 s lo6otii (tova ozna4ava 4e toi 6te stane lo6???) toi E poslu6en i raboti i ne se oplakva i hodi na voina kogato mu kajat poneje taka e pravilno!!!! to4no kakto si misli kravata na koiato i doiat cicite predi da i tegliat noja i da q napraviat na burger...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си