- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Бог - измислица или реалност
Такамтаман се записах в сайта и БУМ любимата ми тема
![]()
Такам не знам дали няма да повторя нечие мнение но ме домързя да изчета всички мнения затова прощавайте колеги ако се повтарям!!!
Таканека да разсъждаваме логически!Какво е Бог - най-голямата илюзия или нищо от което да се страхуваме и на което да се кланиме!?!?Виждалили сме го и имали научни доказателства, че той е някъде там и бди над нас?
За да си отговорим на тези въпросчета ще се наложи и да сасегнем част от древността.Според библията Господ Бог наказва неверниците като ги изпраща в ада -- Добре де ами хората от античността???Те какво не са вярвали в нашия Бог какво ще рече това тогава???Че те се пекат автоматично в ада само за това че са били "невежи" относно Бог? -- Дам наиснина интересен въпрос върху който може доста да се порасъждава но нека сега да се замислим. Дам хората през това време не са били и много образовани и всичко са си обяснявали чрез боговете нали говорим за гърците - Зевс - повилителя на мълнийте и т.н. Добре нека да си кажем не са знаели не са се покръстили айде живи здрави простено ви е гърциЕто и още едно интересно твърдение от библията- Бог има много лица???WTF???Значи отново съ връщаме в отправната си точка коета ще рече -- Ми че то те са си вярвали в бог само че са го почитали по различен начин.--- Ок ама защо тогава е имало такиза жестоки походи за покръстване на неверниците-езичниците???
Нима те не вярват в идно поне от многото лица на Бог!?!? Интересно ако питате мене.
Но стига разсъждения нека си кажа и мнението - БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА - поне не по начина по който си представяме! Ние всички сме БОГ ние правим Бог реалност!Нашата вяра го прави РЕАЛЕН и неизменна част от ежедневието ни, но все пак лично аз вярвам, че има по-висша сила някъде там или ние сме тази висша сила (говоря за чудесата) А религията - това вече си е чиста пропоганда!!!
Йоан 20:29
Исус му казва: Понеже Ме видя, ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали.
Амин, братко, амин.Първоначално написано от vuryss
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.
В началото на Средновековието религията започва да се използва за консолидиране на властта. Тя е харесвана, понеже всички владетели по онова време, както и българските имат централизаторски амбиции. Тя също означавала и равноправие с другите държави (арогантните вярвания в невидим мъж водели до нетърпимост - християни срещу езичници). Религията прави законно експлоатирането на селяните в новата феодална система. Тя е просто начин да налагаш властта си над другите - от тогава вече се казва, че "блажен е покорният". Бог е най-лощото нещо, което се е случвало на Човечеството. Отворете си очите... Религията не е нищо повече от голяма ГЛУПОСТ.
Бог е измислица. И не забравяйте, че той обича всички, които варват в него. Затова ще дава на вашите деца мазни хамбургери и всевъзможни забавления, а в Африка ще умира по един вярващ за всеки кюфтак, който натъпчете в грозните си гърла.![]()
![]()
Съгласен съм ,че християнството е вселенска грешка ,но това не означава че няма богове.
Боговете, които съществуват имат смъртно лице - човешко или някакво друго, но не и това, в което ние вярваме сляпо.
АМИН! Затапи ги сичкитеПървоначално написано от Naman07
![]()
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
+5! Който не е чел Библията по добре да не се обажда с подобни тъпи изказванияПървоначално написано от Nam3less3
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16