.
Отговор в тема
Страница 9 от 9 ПървиПърви ... 56789
Резултати от 201 до 208 от общо 208
    Такам таман се записах в сайта и БУМ любимата ми тема

Такам не знам дали няма да повторя нечие мнение но ме домързя да изчета всички мнения затова прощавайте колеги ако се повтарям!!!
    Така нека да разсъждаваме логически!Какво е Бог - най-голямата илюзия или нищо от което да се страхуваме и на което да се кланиме!?!?Виждалили сме го и имали научни доказателства, че той е някъде там и бди над нас?
    За да си отговорим на тези въпросчета ще се наложи и да сасегнем част от древността.Според библията Господ Бог наказва неверниците като ги изпраща в ада -- Добре де ами хората от античността???Те какво не са вярвали в нашия Бог какво ще рече това тогава???Че те се пекат автоматично в ада само за това че са били "невежи" относно Бог? -- Дам наиснина интересен въпрос върху който може доста да се порасъждава но нека сега да се замислим. Дам хората през това време не са били и много образовани и всичко са си обяснявали чрез боговете нали говорим за гърците - Зевс - повилителя на мълнийте и т.н. Добре нека да си кажем не са знаели не са се покръстили айде живи здрави простено ви е гърци Ето и още едно интересно твърдение от библията- Бог има много лица???WTF???Значи отново съ връщаме в отправната си точка коета ще рече -- Ми че то те са си вярвали в бог само че са го почитали по различен начин.--- Ок ама защо тогава е имало такиза жестоки походи за покръстване на неверниците-езичниците??? Нима те не вярват в идно поне от многото лица на Бог!?!? Интересно ако питате мене.

Но стига разсъждения нека си кажа и мнението - БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА - поне не по начина по който си представяме! Ние всички сме БОГ ние правим Бог реалност!Нашата вяра го прави РЕАЛЕН и неизменна част от ежедневието ни, но все пак лично аз вярвам, че има по-висша сила някъде там или ние сме тази висша сила (говоря за чудесата) А религията - това вече си е чиста пропоганда!!!

Град
    World Wide Web
    Йоан 20:29
    Исус му казва: Понеже Ме видя, ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от vuryss
    Исус му казва: Понеже Ме видя, ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали.
    Амин, братко, амин.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

В началото на Средновековието религията започва да се използва за консолидиране на властта. Тя е харесвана, понеже всички владетели по онова време, както и българските имат централизаторски амбиции. Тя също означавала и равноправие с другите държави (арогантните вярвания в невидим мъж водели до нетърпимост - християни срещу езичници). Религията прави законно експлоатирането на селяните в новата феодална система. Тя е просто начин да налагаш властта си над другите - от тогава вече се казва, че "блажен е покорният". Бог е най-лощото нещо, което се е случвало на Човечеството. Отворете си очите... Религията не е нищо повече от голяма ГЛУПОСТ.

Бог е измислица. И не забравяйте, че той обича всички, които варват в него. Затова ще дава на вашите деца мазни хамбургери и всевъзможни забавления, а в Африка ще умира по един вярващ за всеки кюфтак, който натъпчете в грозните си гърла.

Съгласен съм ,че християнството е вселенска грешка ,но това не означава че няма богове.

Боговете, които съществуват имат смъртно лице - човешко или някакво друго, но не и това, в което ние вярваме сляпо.

Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Цитирай Първоначално написано от vuryss
    Амин, братко, амин.
    АМИН! Затапи ги сичките
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Не вярвам в простотията, че някой друг решава как да ме накаже, как да ми подреди живота и в това, че трябва да му се кланявам и през живота си да страдам, само и само да чакам някакво възнаграждение.За мен това е богохулство всъщност.
    Не някой друг решава. Бог е направил така, че който върши зло и безпричинно вреди на другите, да бъде наказан. По-точно справедливост е това. Възнаграждението е в това, че като вършиш добро, и на теб ще ти вършат. Не трябва да се кланяш, а да обичаш Бог. Прочети Новият Завет и ще разбереш за какво ти говоря, не говори наизуст.
    +5! Който не е чел Библията по добре да не се обажда с подобни тъпи изказвания
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си