.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 43

Теория...Исус е просто човек

Здравейте да питам чували ли сте,че Исус не е Божия син а просто човек като нас?Ето какво чух аз...Той е нормален човек и някаде в библията пишеше,че му се губят няколко години от живота.Казват,че през тези няколко години той е в идния и изучава будизма който преподава...незнам какво преподава ама е нещо за хармонията за тялото и духа аза любов м\у всички същества...дрън дрън,!И когато се връща от Индия той почва да преподава това което е научил от будизма.Също така това би обеснило как той е "умрял" до колкото знам хората изучаващи будизма имат по голям контрол над функциите на тялото си и могат да намаляват ритъма на сърцето си и бля бля...също така се е научил на медицина от там.Което е обеснява как е карал слепи да проглеждат или сакати да ходят но това няма значение.Искам да чуя какво мислите вие отностно тая теория за Исус богът човек ; )

П.П християнин съм ама на скоро ми се случват само от големите лайна и нещо спрях да вярвам в добрия белобрад дядо...

Re: Теория...Исус е просто човек

Цитирай Първоначално написано от Kocha
    П.П христянин
    Отказа ме.

:Д моя грешка извинявам се ама имам проблем с очите ;(

Град
    столицата
    Е какво да мислим?Че превръщал водата във вино ли? Само не се знае чий сперматозоид е оплодил яйцеклетката на майка му.
    Цитирай Първоначално написано от qsmin
    бях 2 месеца в изпания.
    Ако познавате някого, който не харесва Чък
    Норис, няма да го познавате за дълго.

Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.

някой ми каза,че всъщност е бил брата на баща му който е оплодил дева Мария

Град
    столицата
    Братът на чий баща?
    Цитирай Първоначално написано от qsmin
    бях 2 месеца в изпания.
    Ако познавате някого, който не харесва Чък
    Норис, няма да го познавате за дълго.

Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.

Аха някой ти каза,и той е 100% сигурен какво е стано преди 2000 години.
    Много знае вече тоя народ бе...

Нафарфорий е Иисис, ама се е под прикритие xD

Мега фен Аватара на ZipFail
    Мноо ясно..да вярваме в движението на молекулите и това че сме произлезли от маймуни...яко !

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Мноо ясно..да вярваме в движението на молекулите и това че сме произлезли от маймуни...яко !
    Единственото доказано (за молекулите говоря)
    Useless pain thrusts a brest.
    Don't forget it.
    Then engrave it.

The shout of pain.

Цитирай Първоначално написано от Rikimaru
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Единственото доказано (за молекулите говоря)
    Че защо да не е доказано и за маймуните. Има толкова фосили на маймуноподобни, включително на прачовеци: рамапитек, австралопитек, хомо еректус, хомо хабилис, неандарталец, кроманьонски човек и така нататък.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Супер фен Аватара на SWASTIKA
    Будизма няма нищо с Бог.
    Виж с Дхара Гаутама има, но с Бог...
    ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!

Цитирай Първоначално написано от SWASTIKA
    Будизма няма нищо с Бог.
    Кой е Дхара Гаутама, за Буда Гаутама съм чувал, Буда Шакямуни също, но това наименование не ми е познато
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

ами не съм искал да кажа,че будизма има нещо общо с бог но мисля,че беше нещо с распространяване на обич и т.н не съм им фен а отностно кой баща.Бащата на Иисус е имал брат,че май той опплождал

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Будизма няма нищо с Бог.
    Кой е Дхара Гаутама, за Буда Гаутама съм чувал, Буда Шакямуни също, но това наименование не ми е познато
    Прощавай, изцяло съм се объркал, защото съм мислел и за жена му Яшодхара.

Иначе е "Сидхарта..."

ПС: Явно съм бил яко в транса...

Цитирай Първоначално написано от Kocha
    ами не съм искал да кажа,че будизма има нещо общо с бог но мисля,че беше нещо с распространяване на обич и т.н не съм им фен а отностно кой баща.Бащата на Иисус е имал брат,че май той опплождал
    Няма нищо вярно тук.

Ти го направи сапунен сериал.

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Будизма няма нищо с Бог.
    Прощавай, изцяло съм се объркал, защото съм мислел и за жена му Яшодхара.

Иначе е "Сидхарта..."

ПС: Явно съм бил яко в транса...
    Аа ясно да

Как може да сте толкова ораничени? Не можете да ориемете една гледна точка освен своята. Аз също мисля, че Исус е бил просто човек. Тази теория съм я гледала във филма "Човекът от земята" (много хубав филм, между другото). Само че ти не си го обяснил/а добре. Става дума, че този човек отива в Изтока и се образова. Не съм сигурна дали става дума за Китай или Индия (или и двете), но в крайна сметка този човек се завръща на родното си място и се опитва да предаде на другите хора, това което е научил. Останалото от историята е украса. Аз като цяло не съм от вярващите и поради тази причина тази теория ми звучи правдоподобно. Освен това има друга теория, според която Исус е имал голямо семейство, но тъй като не е било удобно за мъченическия му имидж просто са премахнали тази подробност. Вие решавайте сами дали ще вярвате в добрият старец и мъченикът дошъл да ни опрости греховете или ще разгледате и други теории и хипотези.

Цитирай Първоначално написано от AnnATeo
    Как може да сте толкова ораничени? Не можете да ориемете една гледна точка освен своята. Аз също мисля, че Исус е бил просто човек. Тази теория съм я гледала във филма "Човекът от земята" (много хубав филм, между другото). Само че ти не си го обяснил/а добре. Става дума, че този човек отива в Изтока и се образова. Не съм сигурна дали става дума за Китай или Индия (или и двете), но в крайна сметка този човек се завръща на родното си място и се опитва да предаде на другите хора, това което е научил. Останалото от историята е украса. Аз като цяло не съм от вярващите и поради тази причина тази теория ми звучи правдоподобно. Освен това има друга теория, според която Исус е имал голямо семейство, но тъй като не е било удобно за мъченическия му имидж просто са премахнали тази подробност. Вие решавайте сами дали ще вярвате в добрият старец и мъченикът дошъл да ни опрости греховете или ще разгледате и други теории и хипотези.
    Аз вярвам само в едно, Исус е бил учител на човека и човечеството и това е важното според мен.

Ако сте чели "Шифърът на Леонардо" или сте гледали филма - аз клоня към тази теория. И че всъщност на Иисус му се родило дете - дъщеря. Лицата на Църквата се ядосали, понеже не може начело на Църквата да застане жена. И така... Инквизицията... Но това са теории. Няма една истина. Май няма как да се разбере, освен ако някой има машина на времето Между другото защо не се поработи върху това, а само се създават филми за машините на времето За съжаление явно не можем да я създадем. Би прояснило мн неща. Но примерно само да връща назад във времето. Мисля, че нямаме мн право да гледаме напред.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Шифърът на Леонардо е фантастика.

Да, така се води - че е художествена литература, фантастика. Според мен това е начин, по който хората да погледнат реално на тия неща и да се замислят, т.е. под това издание има друга цел... На мен теорията ми звучи правдоподобна, логична. Но всичко в книгата се базира на факти от действителността. Може да се каже, че е измислица въз основа на съществуващи факти или теория за това какво наистина се е случило въз основа на фактите.

Повече от фен Аватара на Samoten89
    Град
    Варна
    Естествено, че е просто човек! Дори на скоро имаше човек, който твърди, че може да направи чудо да накара инвалидите да проходят пред хиляди хора публика, а какво се оказа, че всичко е подготвено и има хора в тълпата, които ти казват да не отиваш при него. А се мисли за някакъв месия/пратеник от Бог, а е жалък лъжлив пияница дето зима парите на хората, защото му вярват. В вбокс го имаше.

за Иисус теории бол... тази тема скоро не би се изчерпила .. но едно нещо има което не разбирам за вас християните .. уж вярвате в бог а се чудите все как да докажете че в тая работа с бога има нещо гнило. имам един въпрос и искам да ми отговорите ако можете. има ли в света друга такава религиозна група която да тарси толкова много отговори в същността на самата си религия? мисля че да вярваш означава да не се съмняваш в нищо. а в действителност най-много съмнения се пораждат
    в главата на един християнин...

пп: аз съм атеист
    Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си