- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Бог - измислица или реалност
Това че е красиво,не означава че не е клопка и че неможеш да умреш там...
Що да се самоубивам като ми е пофта да ви гледам сеира на такива като теб...
Пак ти казвам осведоми се поне малко отностно теорията на хаоса!!!!
Организма се адаптира към всичко-Еволюция....просто е неизбежно и няма нищо вечно,включае бог.
ПроЗ си кът гъбуни семи....Тая работа с боите осъзнаваш ли че зависи от под какъв ъгъл и наклон ги изливаш и ако се постараеш и помислиш малко над това как да ги излееш ще получиш симетрия.Хайде да погледнем хаоса от най-простата гледна точка:
липса на ред,напълно произволно,а след това ми говорите за естествен отбор.Ето ти пример за хаос:вземи 5 кутий боя и ги излей на едно платно произволно,след това ако получиш симетрия или правилна фигура иди пусни тото защото шанса да излезе нещо смислено е 4*10 на 50 степен пъти по малък от този да хванеш от тотото.
Съвременното изклуство наподобява точно такъв начин който ти описа с тея кутии с бои.
Да бе както има и два цвята.....бял,черен,червен,ка хяв,зелен,син,жълт....Има две възможности и НЕ ПОВЕЧЕ!
Системата на бог наподобява комунистическия начин на управление,а демокрацията....бидейки самоуправляваща се,чрез институции наподобява модерното разбиране за свят,т.е. света е системата от всички системи....живот,планети,гра витация,химични процеси,молекули....той е всичко това....в света всичко е едновременно и индивидуално и взаимозависимо от други неща.....но за жалост религиозните ограничени разбирания немогат да проумеят колко много е обятен света.
За вярващите света е или черен или бял....е за жалост никога няма да проумеете че света е цветен.Религията е консерватизъм!
Свободния избор....ако всички бяхме вярващи,свободния избор нямаше да съществува!
Коя библия....протестантската,к толическата,православната или на разните други секти....оригинала на библията е абсурден и лишен от логика,защото е писан от хора които са си мислели че това на което живеят е няква плоча и че бог живее на небето.А копия и версии на библията има много....има ли нужда да казвам колко са абсурдни тези демо версии...Библията не се променя
+1По въпроса с изкуственото предизвикване на чувства,специално за любовта четох,че учени се занимават точно с това,обаче опасенията са,че организмът свиква да си ги набавя по този начин и губи способността да произвежда хормоните на любовта сам...Така че някои усещания трябва да са породени от нещо естествено...или?
Между другото хормоните които се произвеждат когато си влюбен водят тялото до определена зависимост и точно това е причината хората да се чувстват гадно след раздялата,защото няма какво да стимулира тялото им да изпуска тези хормони.
погребах на тайно мястоА Бог...Бог е мъртъв.Kman го уби CoolВсъщност го пратих там където са и Зевс и Торн и Ра и всичките напърцуцани вирнати носове.
![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/