Това е една наистина много интерестна тема. Доста неща могат да се напишат по нея. И така нека започна. В целия свят, както и в България хората правят аборти, било то по собствено желание или не.
За или против абортите?! Всеки би отговорил различно в зависимост от неговата възраст, зрялост и пол. Ако питате мен обаче абортите трябва да се правят в краен случай. Сега нека да развием тази тема, за да видим дали изобщо има нужда от тях.
Нека започнем с това как мисли по този въпрос едно 15-годишно момче като мен. В днешните доста трудни времена има много случаи на бременни момичета, които все още не са пълнолетни. Откъде идва цялата тази бърхотия, обаче?! Е, това вече го знам. Всичко идва от това, че някакви си, дечица са решили, че сексът е за всички, независимо от тяхната възраст. То няма нищо лошо в това да се прави секс, но не и без предпазни средства. Все пак за какво са измислени всички тези видови презарвативи, противозачатъчни и т.н. Може би, ако научаваме по-късно, какво е това секс ще бъде по-добре, а?!
Сега ще разгледаме един доста срещан случай на забременяване на непълнолетна. Нека вземем момиче и момче, които са гаджета и са започнали да водят полов живот. Но един ден решават да го направят без предпазни средства и става белята. Тогава, ако не се вземат някакви мерки, било то медикаменти става едно доста нежелано нещо – момичето забременява. След това решението има два изхода – да го задържи или да направи аборт, ако не е достатъчно късно за това. В повечето случай обаче се взима решението да се направи аборт. Но това правилно ли е?! Да убиеш едно човешко същество все още неразвило се и плод на едно безумно решение. Ако двойката задържи детето, то целият им живот се прецаква, поради неразумните им действия. Но има и вариянт, в който момичето изчаква да се роди детето и го изоставя. Според мен това да се изостави едно беззащитно съсдание не е правилно. В какъв свят то ще израстне?! Само мисълта, че е изоставено ще го побърка. Е, вярно, че има и деца, които биват изоставени и преуспяват в живота, но това е много рядко срещано. А има и трети вариант, в който момичето трябва да абортира. Но трябва ли да се унищожава този невинен живот?! Аз мисля, че тази двойка ще трябва да задържи детето, колкото и трудно да им е.Въпреки, че всеки трябва да понася последствията от действията си, най-добре ще е те сами да си решат дали трябва да се направи аборт или да запазят детето.
Но нека го погледнем и от страната на възрастните. Доста от жените неискат да запазят децата си, а да направят аборт, понеже немогат да им осигурят бъдещето, което заслужават. В този случай мисля, че решението си е изцяло тяхно.А някой жени правят нежелани аборти, което е доста трудно да се преодолее, ако наистина това дете е плод на една чистта и невинна любов. Не съм нито за, нито против абортите при зрелите жени.
Въпреки, че се унищожават невинни човешки животи чрез абортите, те понякога са нужни. Но мисля, че абортите в света трябва да се намалят до минимум и това да се прави само в краен случай. Защото все по-малко хора искат деца, а по този начин цялото население бавно ще изчезне.