"Аз обичам...."-есе

Животът и изпълнен с много изненади, с много препятствия, срещи с различни по характер хора. Така както преди няколко дена мой познат, който аз действително не познавах много добре, ме попита: ,,Какво обичаш най- много?’’ В този момент аз се замислих доста. Какво ли обичам аз? Не си бях задавала този въпрос до сега и май вече беше време да го разгадая...
Да обичаш! Това означава много- да се чувстваш добре, да се радваш, да жертваш себе си в името на нещо друго. Обич може да се изрази към различни неща- обич към материалното, обич към близък човек. Обичта може да се изрази и по много различни неща.
Аз обичам да обичам и да бъда обичана. На някои им звучи странно, но това ме прави наистина щастлива. Да! Да съм заобиколена от хора, които ме обичат и да мога и аз да ги обичам. В такъв случай има повече разбирателство, повече хармония и най- вече щастие.
Колко е неприятно, и тъжно, когато около всеки един от нас има омраза или пък завист, когато не може да се покажат добрите чувства, а именно любовта.
...И така, като казах на моя познат, че обичам да обичам и да бъда обичана, той доста се учуди.
Освен че обичта е толкова красива и освен че дарява много щастие, тя носи и болка. Много тежка болка, която в някои случаи кара хората да се ,,затворят’’ в себе си. Аз също съм изпадала в подобни моменти, но все пак такъв е животат- да се учим да се справяме с трудностите, да оценяваме това, което получаваме и все пак да бъдем добри.
Обич! Обичта към родителя, обичта към приятел, кум най- любимия човек- всяка една е значително важна за мен. Но най- важното нещо е да се научиш да обичаш безрезервно, защото само тогава, когато дариш любов, ще получиш любов в замяна, и само тогава ще намериш истинското щастие.
И както са казали хората: ,,Всичко с времето си.’’ Да, така е! Защото само времето ,,знае’’- колко е велика любовта!!!

ето два вариянта , дано съм помогнала...