- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Помощ за решението на една задачка
Здравейте на всички..бих искала да ви помоля някой ако може да реши една задачка по математика за 10 клас..че аз нещо се затруднявам!
Лицето на триъгълника ABC е 21см на квадрат,точка М е медицентърът му, а CN е медиана. Намерете лицата на триъгълниците AMC, BMC , ANM, NMB.
кАто се има в предвид формулите всичките,които може да се използват :
Saob=1/2 ob.am
Saod=1/2 od.am 0t tezi dvete sledwa che.. Saob wyrhu Saod=ob.am wyrhu od. am=ob wyrhu od
Sboc=1/2 ob.cn
Scod=1/2 od.cn i 0t tezi sledwa che .. S boc wyrhu S cod= ob.cn wyrhu od.cn=ob wyrhu od
Taka p0luchawame che Saob wyrhu S aod=Sboc wyrhu S cod, 0tkudet0 sledwa che S aob.S cod=S aod.Sboc
Imaite w predwid che m0je da izp0lzwate wsichki f0rmuli,k0it0 znaete m0lq wi p0m0gnete mi mn0g0 e speshnoo ;(
Otg0w0rite na zadachata sa: 7 sm na kwadrat ; 7 sm na kwadrat ; 3.5 sm na kwadrat ; 3.5 sm na kwadrat..
M0lia wi ak0 nqk0i znae kak se reshawa i kak da p0lucha t0chn0 tezi 0tg0w0ri da mi p0m0gneee... mersi predwaritelno !!
T.1
swords1010
Surcet0 mi.. izr0nen0.. 0tr0wen0 smali se bawn0 den p0 den.. n0 w neg0 wse te imaaa.. Otrichah te ubiwah te,n0 s wremet0 prewyrnah te w chast 0t men-Nai loshaaa.. Nai liubima..