- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатсване след 7 клас 2008/2009 [vol.2]
Охо,ами и на мен не ми се нрави много,много идеята за вол.3Айде да изчакаме още малко.Тъкмо тия дни се разписахме доста.
![]()
Габи,естествено,че ще има и доста гадни задачи,но не ми се вярва да си се изложила.Дано да си се справила добре и после да ни се похвалиш. :P
DiScOnEcTeD
Какво повече искаш?Анито си го е написала супер ясно.Никой не се прави на интересен.Тука се обеснява на всеки,на който не му е ясно.НО това е говорено и говорено.
първо да кажа че съм в женски родПървоначално написано от YouCantStopMe
![]()
![]()
и явно не съм разбрала като питам ... иначе къф е смисъла .... не аз се правя на интересна ....![]()
Тя не ти говори в м.р., че да уточняваш.![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Добре, ще го кажа за 35647834 път и дано сега и ти ме разбереш.Имаш бал 28.Още едно момиче в България има бал 28.Кандидатствате за едно място.Ти си написала това училище на 3 желание, а тя на 30.Приемат теб, а не нея, защото е видно, че ти го искаш повече.Ако има още места, приемат и нея, ако няма-не я приемат.Толкоз.Можеш да бъдеш приета само в едно училище, за да си правят хората сметката колко долу-горе места им остават след края на първо класиране.Не винаги е сигурно, че ще те приемат в училището, за което ти стига балът.Зависи на кое място са го написали и какъв бал имат кандидатите.И да, знам, че тук-там сега ви лъсват дупчици, еми това е за да могат да се вкарват парашутисти без проблем.Затова ви съветвам да сгъстите списъка до минимум.Защо не сте знаели тези детайли досега?Защо сте си мислили, че влизаш там, закъдето ти стига балът?Ще ви отговоря.Защото се хвърля прах в очите ви и само хора, които имат достъп до вътрешна информация, могат да знаят тези подробности.Надявам се всичко да е ясно.'
П.П.:Балът също е много важен, но ако не са ви достигнали 5 десети и сте написали училището на 10 желание да знаете, че ако го бяхте написали на 1, сте щели да бъдете приети.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
П.П.П.:Защо имало място за много училища ли?Като стана министър () ще мога да ти отговоря със сигурност.Сега само предположения, но съм почти сигурна, че е именно за да могат да бъдат скривани някои неща.Ехх, много вяра имате, разберете, че ако не знаеш някои хитринки, колкото и да си учил, пак можеш да останеш прецакан..
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Сега вече го схванахПървоначално написано от AnIcHkAtA
Както и да е...та аз много се притеснявам, ходя на уроци и все пак продължавам да съм зле по математика. Всмисъл някой задачи ги разбирам перфектно, други не! Е това направо ми ...а и на всичкото отгоре грам не ми се учи. По цял ден мързелувам, та исках да попитам някой дали може помощ? Дайте някакъв съвет как да уча без да е нужно да заспивам над учебника/задачите/тестовете или да ходя през 5 минутки до тоалетна /ту за миене на ръце, за поглед в огледалото или др./ или до хладилника /случайно да не забравя какво е съдържанието му/ ? Незнам какво ми става, но все кат се навия и седна да уча и бам! Нещо ми се доспива...ужас толкова съм отпусната! А остава толкова малко...
По български съм сравнително по-добре от математика. На последния по БГ имах...някъде към 75-76 точки, а оценката не се сещам, а по математика 3.80
Ще се самоубия, помощ???
СЕ ЕДНО ГОВОРИШ ЗА МЕН САМО ЧЕ С БЪЛГАРСКИЯПървоначално написано от trotinetkata121
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
И аз на първите пробни имах по 3.84.Ти обаче нямаш време и моят съвет е да учиш качествено, а не количествено.Тоест хващаш учебника и за 15 дена трябва да го изядеш.После всеки ден по един тест и мисля, че ще можеш да хванеш 4.75
.Пол и училище, за което се бориш?
Айде аз пак да ви досаждам с въпроси, ама искам да съм сигурна.... Госпожата по БГ в началото на годината ни каза , че тази година на изпита щяло да се обръща внимание на биографиите на авторите. Вярно ли е това, защото аз съм много зле с годините, а като погледна колко има в учебника направо....![]()
fen4e123, на друг може и да досаждаш, но на мен ми е приятно да филосовствам и да обяснявам.Съмнявам се.За годините има справочници, абсурдно е да можем да ги научим всичките.Друго може и да питат от биографиите, но едва ли много, в краина сметка това не е история, а литература.Не ми се вярва, може да ви го е казала, за да ви накара да ги научите
![]()
Женски..Първоначално написано от AnIcHkAtA
Ами и аз честно казано незнам, мислех си 2АЕГ ама като се гледам и за 1-во мангалско не ставам
![]()
И аз днес бях на пробен в СМГ. Както се очакваше - трудничък. Очаквам оценка около 4.80. Що пък и .80?![]()
Това за биографиите, дето го прочетох по-горе, хич не ми харесва. Дано да не е вярно. Защото иначе...
Отдавна се каня да ви питам. Поглеждате ли в bg mama? Там има една темичка за нас. Знам, че мойта майка пише там, ама не ще да ми каже подробности. Аз да си призная от време на време ги чета майките. Любопитно ми е.![]()
ДАВАЙ ЛИНКПървоначално написано от Kum40Val40
Ей сега ще видят те![]()
С удоволствие
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=388762.0
![]()
Мислех да направя нова тема, но все пак реших да попитам тук-
някой може ли да ми даде отговорите на тестовете по български за 2007 и 2008 година? Никъде не ги намирам.. оО
А и искам да ви попитам- вие много зор ли си давате тази година?
Тъпо звучи, а пък и майка ми постоянно ми казва да не се сравнявам с другите, но аз не се справям много добре с това условие и реших да ви попитам все пак.Защото аз определено си давам повече зор от минали години, не се пръскам от учене нали, но определено не бях свикнала на тези обороти- като пробни изпити и пр.А пък и не ми влияе много добре на психиката![]()
Pooky
ето от 2008 по български
само да не се объркаме нещо.. текста е за Заложна къща,а в самия тест на първите въпроси се пита за древна Елада,нали?
1Б
2В
3В
4страдателен залог
6Б
7Б
8Б
9А
10А
11Г
12най-добрият
13прЕписа
14откровен,видели
15В
16В
17Г
18Б
19пароними
20В
21Г
22А
23Г
24с числително име
25Б
26В
27А
28подчинено подложно изречение
29Г
30В
31пет
32Г
33А
34А
35пет
36Г
37А
38В
39А
40Б
41В
42В
43Г
44Г
45А
46Г
47В
48А
49Б
50В
това намерих
![]()
http://www.minedu.government.bg/open...ft_menu/7klas/ долу има една малка таблица.там ги има и изпититие, към тях и отговори от 2007 и 2008
И аз искам там.Първоначално написано от Pooky
![]()
Преди се преучавах, сега яко през просотоПървоначално написано от Pooky
.На пробните изкарвам добри оценки, мисля че ми остава още съвсем мъничко довършителна работа и съм готова.Обаче от март назад яко си зубках.TheNewReligion, дано влезем
.Ще е хубаво да имаме познати
![]()
Значи и аз тази година ще кандидатствам и от утре започвам по-здрава подготовка.. По бг г/д съм добре, но по математикаСпоред вас като уча на кое да наблегна на силната ми страна (бг-то) или на математиката ??
п.п. Искам в езикова.
Аз съм в езикова.. бг-то ми беше 5.25, а математиката 3.65.. Мисля, че е добре да наблегнеш по равно и на двете, за да не се изложиш тотално на математиката.Първоначално написано от Mastta
Stay up all night with the stars *
Имам същия проблем.Математиката ми е най-ужасния кошмар, а пък българския е добре.Първоначално написано от Mastta
Значи аз наблегнах тази година зверски на математика (слабата ми страна) и тотално зарязах бг.. Но напоследък все повече стигам до извода, че колкото и задачи да реша никога няма да стана експерт по математика и няма да изкарам забележителна оценка на изпита..Затова мисля сега да наблегна на силната ми страна- българския (или по-скоро лит) и той да ми компенсира оценката по математика![]()
Затова моя съвет е- наблегни на българския (но това не значи тотално да зарежеш математиката)
Зависи коя езикова искаш..Едно е ИЕГ, друго е ПГИЧЕ.Ако започваш чак сега, не очаквай нещо много добро.С повече потенциал можеш НТБГ да хванеш. но ти казваш, че искаш езикова, тогава 7 СОУ при благоприятни условия и късмет.Съветът ми е да наблегнеш на БЕЛ, но и да не забравяш математика.Ако си ходил/а на курсове и си учил/а здраво сега е момента да си дадеш яко газ и по двете и да изкараш един бал 33.Ако обаче сега започваш подготовката, си избий от главата идеите за 73, ФЕГ, АЕГ и ИЕГ, за НЕГ да не говорим.Дай всичко от себе си, в този момент не е важно какво ще ти кажем ние.Това, което е учено, е научено.Последния месец е борба за десети.Ако досега си учил/а за 30 дори да се скъсаш от зубрене, повече от 31 няма да изкараш.В мнението ти обаче пише "по-здрава", което ме кара да си мисля, че и досега не си спал/а.Ако е така, решавай по възможно най-много тестове по БЕЛ седмично (дори това да значи 10-12) и по 2-3 по математика.Ако досега не ти се е отдала, за един месец нищо няма да промениш.Просто не трябва да губиш тренинг.
П.П.:Хайде да ми решите една задачка
Даден е квадратът ABCD с лице 1 кв.см.Точките М и Р са среди съответно на страните AB и CD.Колко кв.см. е лицето на четириъгълника MNPQ?Свододен отговор.Ето чертеж --> http://prikachi.com/files/823551G.jpg
Отг:0.25
Поуки, http://test7.hit.bg/index.html .
Теста от 2007 с отговори и още някви глупости![]()
Така аз пък ти фразеологизми ги схващам горе-долу обаче.... Та да знаете някой речник online или да си сваля от някъде![]()
![]()
![]()
В живота винаги
става така,
че обичаш този,
който бяга от теб,
а бягаш от този,
който те обича...