- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатсване след 7 клас 2008/2009 [vol.2]
Ванка,синтактичния паралелизъм си го спомням от На прощаване (май беше.. ,,берете цветя в градина,късайте бръшлян и здравец.Плетете венци и китки да кичим глави и пушки.) и веднага като се сетя за това,се сещам и какво всъщност е паралелизмът.![]()
При нас е супер. 18 и 19 са неучебни, 22 същоНа 22 ще ни разходят за 2-3 часа някъде, иначе за другите класове е учебен.
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Синтакти\ен паралелизъм е две или повече изречетния, които имат еднакъв стореж.
Примерно:
Тя пише с химикал.
Той бяга с Надя.
И в двете има
-подлог-Той и тя
-сказуемо-пише и бяга
непряко допълнение- с химика ли с Надя.
сега разглеждах балове и изведнъж се спекохнещо от веднъж много се притесних като се сетих че не остава време за учене за изпитите
При нас 18 с 19 са неучебни, след това си учим докрай... Юни май няма да се ходи,ама не ми е ясно как ще станеНие не сме оформени по нищо, освен по биология и химия, и то само някои
![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Еми и моето сигурно ще го приемат: " 2 изречения със еднакъв синтактичен строеж/разбор (нещо такова написах)
Мерси![]()
Някой може ли да ми даде задачите от пробен изпит по мат от тая година![]()
http://www.regalia6.com/p-kurs/nagr_...l_jan-2009.pdf ---> Одобрен от МОН за януари 2009Първоначално написано от webprng
http://www.regalia6.com/p-kurs/nagr_...l_feb-2009.pdf ---> Одобрен от МОН за февруари 2009
![]()
Мерси.А някой да има задачките от тестовете в СМГ от тая година![]()
Моля ви кажете какво мислите за тези училища... във Варна на които съм се спряла
Природоматематическа гимназия „Акад. Методи Попов“ - география, химия и физика
Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ - Френски и испански език
Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ (Пета езикова гимназия) - английски, немски и френски език
Варненска търговска гимназия "Г. С. Раковски"
Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров"
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
Добре бе, пичове, ще кажете ли как ще е тази година изпита ? Аз го минах отдавна, честно казано не ми беше лесно, голямо учене падна преди няколко години...а сега каква е формата ? Още ли е трансформиращ преразказ ? Какво е новото ?
http://www.teenid.net/f/viewtopic.php?t=247917 вече има нова тема :]
Иначе БЕЛ-50 въпроса тест с отворени някои и транс. преразказ :]
Мат-50 въпроса :]
Междодругото няма какво да се притеснявате... Даже аз на изпита се спуках от смях, после решавах, после пак се смях, после ядох шоколад, а след това отново се смях и накрая ги решихМного е забавно на изпита
![]()
Не на всички им е забавно обаче. Аз си бях в моята класна стая на изпита с няколко от моя клас ии само се хилихме и гледахме колко отчаяни бяха тези, които за пръв път идваха в това даскало и не познаваха никойПървоначално написано от kamikadze33
Направо ми беше станало жал по едно време.
Stay up all night with the stars *