- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Относно реформите на Министъра?
Така.Вчера по новините давали какво смята да въведе Министърът на Образованието като реформи в училище.Става въппрос за позволяването на гоненето от част,характеристика за учениците(досиета писани най-често от класния ръководител,оценки за поведение и прочие..) Та,някой може ли да ми даде линк към цялата статия или клип на новините?
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
Също така учениците,които пушат около района на училището,които бягат от час и т.н.ще полагат някакъв трруд в училището.Ще чистят и т.н.
За облеклото също се споменало нещо,но и аз не съм гледала новините.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Чух че щяло да има оценки за поведение.на тва му казвам ШААААААААААААААААААААНС.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
^ Да и такива оценки ще има![]()
абе вие тоя още ли не сте го убили?
Пфф добре че догодина съм 12 клас, няма да ги усетя много много тия глупости.
Имаше също нещо, че в 7 клас завършваш основното си образование. След това кандидатстваш за гимназия, учиш задъжтеилно до 10 клас и след това можеш или да се откажеш да учиш повече, или да продължиш като подготовката е избираема, тоест ти си избираш предметите. Което е много добре.. сетиха се да го въведат, когато аз завършвам![]()
Аз също разбрах,че щяло да се плаща глоба за отсъствия...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Да,вече основно се взима в 7ми,а не както до сега-8ми.
А за средното аз разбрах,че ще е до 11 клас,но не съм сигурна![]()
Ами да Ви кажа аз не знам какво става там, но тъй като не живея в България мога да ви кажа за какво става въпрос с тези оценки за поведение.
Тук са от 0 до 10, при вас ще са си пак от 2 до 6 предполагам.Намалят се ако говориш в час /дисциплина с една дума/ ,ако не си носиш нещата за предмета с теб /примерно няма ти я тетрадка или учебник/. . Това е общо взето.По принцип тази цифра служи за да ти повиши успеха, но като зная ,че там е денонощно викане в часовете не ми е много ясно как ще се пишат тези оценки.То един ли е дето говори, то са всички ,за това наистина не знам, как ще ги оправят.
Това са глупости. Искат да стане европейско в училищата, а пък за навънка не си видят работите. :С
Няма ли да ти е по-лесно просто да си оправиш поведението?
Първоначално написано от afterforever
+1
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
това сигурно се отнася за менПървоначално написано от afterforever
![]()
повярвай ми при нас има часове в които наистина има опасност да заспиш ако не правиш нищо![]()
а като знам какви са учителите, само това и ще чакат![]()
а за оправянето на поведението... хех.. не мисля, че ще мога.. аз съм от хората, които още в първи клас не са млъкнали, какво остава сега![]()
На мен пък ми се случи тая година да заспа в един час... по принцип поне слушам... поне симулирам, че слушам. Но заспах.
Така, лирическо отклонение. Това, че в първи клас не си млъквала - в първи клас е най-норамлното нещо да не млъкваш. Аз не си спомням дете, което да мълчеше. Все пак хващаш 30 лапета от улицата, от играта, земаш им пръчките, които всъщност са мечове, и им казваш "Ето това е А, а за домашно напиши по 2 реда ето това ченгелче." Разликата между сега и първи клас е, че сега имаш поне една идея повече разум. Ако сега не решиш какво трябва да ти е поведението не само в училище, но и по принцип... не знам кога.
По поста ти си мисля, че ме вземаш за... (ще замълча)
Такаам.. Аз от първи клас си спомням, че всички бяха наплашени и някакви кротки, докато на мен всичко ми беше интересно и за всичко трябваше да питам и после да го коментирам с всички![]()
А сега.. Ми сега почти нищо не ми е интересно, но пак си слушам в час. Ами да, слушам и се старая и да запомня това, което чувам. Пиша домашни..и т.н. и т.н.
Мисълта ми е, че съм от ''добрите'' ученици..
Но и аз като всички не мога да стоя 45 минути на едно място без да речем да си погледна телефона, да видя другите какво правят или поне да говоря с двамата съседа по чин (седим трима заедно)
Пък и мисля, че това не е от възпитание или акъл в главата, а си е само и единствено до подход на учителя и характера на ученика.
Сега наистина не ми се обяснява по това време, но съм се убедила, че е така![]()
+1Първоначално написано от Jumbie483
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Е, извинявай, обаче, ако проблемното ти възпитание представлява да се обърнеш да кажеш нещо на някого, да си погледнеш телефона или дори да позяпаш празно през прозореца, тва не е никакъв проблем. Каза, че ще имаш проблеми с оценките по поведение, които ще се въведат заради хората, които стават в час и бият другарчето, бият даскалката или я замерват с каквото им попадне пред погледа. Да са се оплаквали от теб на родителски, че си гледаш телефона в час?Първоначално написано от Jumbie483
и аз тей..малко ще му е трудно на министъра да оправи нещата из училищата,но наистина някой трябва да направи нещо вече-то бива, бива агресия и бягане от часове-нямам думиПървоначално написано от plmn
![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
да, на абсолютно всяка родителскаПървоначално написано от afterforever
какъв е проблема ?!
много се съмнявам че ще успее да въведе каквото и да било преди следващите избори. колкото до обществено полезния труд, тва при нас вече го има за много най различни провинения. оценката поведение не мис е вярва да е проблем. ниска оценка поведение ми звучи малко като отсъствия от час на класа
Welcome to the end of the thought process.
Хах,няма лошо да се направят някои реформи , но това с намалянето на поведението ..това вече е прекалено .. все пак комунизма е минало(уж).
А колко ще се спазват тези нови закони е друг въпрос..
![]()
Е квото и да кажа, очевидно ще си ме оборваш с или без доказателства или причини, така че да кажем "няма проблем", прекрасно е, че ще си имаш проблеми с оценките за поведение, а на преподавателите ти много поздрави от мене, къде учиш?Първоначално написано от Jumbie483
Реформата не засяга спящите ученици!!! Хаха кой сега ще става отличник?! Отговор: АЗ!
Йога и мъдрост
[color=indigo]Доколкото разбрах целта на Министъра е нашата образователна система да прилича на немската.Тоест до 10 клас ученето ти е задължително,а само тези които са правили матура да могат да всезат във университет.А колкото всичките тези униформи,оценки за поведение и т.н. не съм напълно съгурна,че ще се приемат много добро.
И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black![]()
The love is behind the gossip! ;]![]()