- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Ще ми навреди ли,ако се къпя всеки ден?
Дааа, и аз си я мия в сряда и неделя![]()
![]()
Иии м/у др и аз съм чувала, че се омазнява по-бързо ако се мие всеки ден, и затова на мен си ми е идеално като я мия 2 пъти седмично
Моята е дълга и чуплива, като я измия и става някаква ,,весела'' имам чувсвото, че е някак си по-лека
А иначе ако не съм я мила примерно 5 дена ии я чувствам някак си по-тежка ии сякаш е уморена
Може и аз да си втълпявам, не знам
![]()
Човек разбира какво е имал едва, когато го загуби !!!
Ако започнеш да я миеш всеки ден, задължително използвай шампоан за ежеднена употреба.Различава се от останалите с това, че самата формула е по-лека и щадяща косата.
п-с-по мое мнение, не е хубаво така, вс.ден...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
аз моята я мия всеки ден или през ден. и я боядисвам.
не знам, на мен не ми влияе, косата ми е суупер мека и въобще не прилича на слама. но ако не я мия повече от два дена, става мазна. за това сега се старая да я мия през ден, а не всеки ден.
абе, ако не ти се омазнява, не я мий всеки ден.
Ми аз моята я мия през ден,защото колкото и да е вредно и т.н,във всички случаи е по-добре от колкото да ходя с мазна коса.Щото преди беше така и не само,че е грозно,но е и по-вредно.Косата когато е мазна е по-податлива на разни външни влияния(слънце,ала-бала).Та според мен не е чак толкова вредно и няма да ти окапе косата ако я миеш всеки ден,но е досадно наистина,пък и не вярвам чааак толкова да ти се омазнява косата.Но казвам ви-по-вредно е да си с мазна коса,отколкото да я къпеш честичко
Всъщност косата ми изобщо не се омазнява...никак даже.![]()
Просто ми харесва да се къпя всеки ден...направо не издържам на изкушението да влезна под душа и да не се изкъпя цялостно![]()
ми незнам.... за кво ти е всеки ден да си я миеш коста??като не ти се омазнява..... казват че се изтощава косата, и си е така, щото примерно лятото като ходя на плаж всеки ден и всеки ден си мия косата и доста се изтощава
![]()
Явно всичко си е строго индивидуално. Всичко зависи от типа коса. Моята не се изтощава от това, че я мия всеки ден![]()
Къпи се с косата 2-макс 3 пъти.Да-така е.Правилно си разбрала;ако се къпеш всеки ден ще ти навреди.Ако е лято след морето можеш да се къпеш всеки ден или през ден.![]()
Да, на косата ще ти навреди.
Зависи от косата, но според мен не е добра идея.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Моята я мия всеки ден..защото като се върна от фитнес не се понасям а и по принцип, но вчера забелязах, че е започнала да се изтощява и мисля вече през ден два...
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
Адски много ще навреди, къпи се само по празниците като мен - ето сега, например, идва Великденпосле лятото, според мен веднъж ще ти е напъъълно достатъчно, после за 15 септември, после Коледа и НГ.. после пак на Великден догодина.. ще ухаеш перфектно и всички много ще ти се радват!
ЕСТ, че НЕ.. къпи се всеки ден, щом обичаш! просто си вземи шампоан за ежедневна употреба и си готова
Ще започне да се омазнява много бързо и ще се изтощи повече (зависи и от косъма но е вероятно да стане).Мисля че до 2-3 пъти на седмица е нормално да се мие косата като се има впредвид всичкия прах и мръсотия,които полепват.
True love stories never have a happy ending,because true love stories never end
дам 100% ще ти навреди...сестра ми преди се къпеше много често и косата й започна да се омазнява мн по-бързо, и фризьорката й каза, че е вредно![]()
аз пък се къпя през ден...
искам всеки ден...но нямам достатъчно време..
иначе съм чела, че колкото по-често си миеш косата, толкова по-добре...не е вярно, че ще стане нещо..
а тва, че щяла да се омазнява по-бързо - не я бърка, защото като я мие всеки ден..няма начин да си личи![]()
![]()
I saw this place was open, tonight
And the girls and the boys
They were rocking
And the alcohol was flowing
And I knew right away this was my life
Oh what a night....!!
Има хора,чиято коса не е мазна.Моята примерно никога не се е омазнявала,да чукам на дърво.Всеки ден да мориш косата с шампоан..Дори и да си вземеш един за ежедневна употреба,не виждам какъв е смисъла от това шампонисване всеки ден.Аз лично си къпя косата през ден-два,но понякога ме обхваща мания и се получава няколко дни подред да я къпя.Но наистина не виждам смисъл да я миеш всеки ден с шампоан.Ако искаш да се оправи формата й,само с вода я преплаквай.Моята я мия с шампоан,и следващите ден-два я мия само с вода,ако почувствам,че има нужда.Но това да си изкъпеш косата с шампоан и после 3-4 дена да не я изплакваш с вода дори...чиста мърлявщина ми е,съжалявам.Особено при гъстите коси,кожата на главата се запарва,плюс това като се изпотите,нали косата обира.Да не говорим и за мръсотиите,които полепват през деня.
![]()
^,,Но това да си изкъпеш косата с шампоан и после 3-4 дена да не я изплакваш с вода дори...чиста мърлявщина ми е,съжалявам." Е твоето пък вече е превземане! Чак с вода да я мия всеки ден...живо превземане си е тва! Все едно да си режеш ноктите всеки денАко си ги изрежеш един път на другия ден няма да има смисъл да ги режеш пак, нали?! Същото е и с косата!
Шампоаните не вредят на косата вече.Особено ако си купуваш качествени.Щом мислиш,че имаш нужда да я миеш всеки ден,мий я.Аз бях така няколко години,но преди 1-2 седмици започнах през ден,защото установих,че не ми се омазнява толкова бързо,но пък не мога и да трая да не си мия косата всеки ден...Принципно много държа на хигиената.
Та..да..няма да ти навреди.Моята коса е дълга и много гъста,суша я всеки ден и нищо и няма.А 1 години всеки ден и с преса я горях и пак си е екстра,ама това е друга тема.
![]()
Не я мия баш всеки ден с вода,и мен ме домързява на моменти.Но пък да я изкъпя с шампоан и 3-4,да не кажем 5 дни,да не я преплакна поне с чиста вода,изключваме шампоана..не си го представям.За теб е лигавщина-на мен ми е навик и такива са ми разбиранията.Първоначално написано от CaribbeanGirl
![]()
^ Добре! Само да поясня, че не те обиждам, а просто изказвам личното си мнение! Все пак всеки си има различни навици и разбирания!М/у др аз пък си мия косата през 2-3-4 дена /различно/ ии може би се доближавам до твоите разбирания, само че аз използвам и шампоан!
![]()
Мисля, че е вредно за косата.![]()
"It's better to burn out than to fade away-Kurt Cobain"
И какъв е смисъла да си миеш косата само с вода?![]()
Започнах да я мия всеки ден след проблеми с пърхота. Бях като наваляна от сняг в главата... И никакви шампоани не помогнаха.
И честно казано, аз по-хубава коса от сега никога не съм имала!
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Преди и аз бях така.Реших да си я мия всеки ден-това не помогна даже още по-зле стана.(още по-мазна). Затова по-добре не я мии всеки ден,а поне през ден-два.![]()
Колкото по-рядко я миеш, толкова по-добре![]()