.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 70

Ще ми навреди ли,ако се къпя всеки ден?

по принцип мн обичам да се къпя,обожавам да съм чистичка и се къпя през 2 или 3 дена (става въпрос за цялостно къпане +косата) а иначе си отмивам тялото всеки ден,но искам да питам проблем ли ще е ако се къпя (+косата) всеки ден? момиче съм и питам ,защото съм чувала че това може да навреди на косата ми?или да я изтощи?
    Според вас?

то4но 4е може недей

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Не, не е добра идея. Освен ако не плуваш в басейн или в морето всеки ден. повече от 2 пъти седмично е вредно. Аз лично моята я мия 1 път седмично. Сега е мита в петък и в момента е толкова чиста, пухкава и мека...

Мега фен Аватара на Infinity
    ^Ох, да ти кажа не ми се вярва да е толкова пухкава и чистичка пък,при положение,че си я мила чак в петък!?
    А по темата:Попринцип не е добре,така че по-добре недей.
    To infinity and beyond.

Супер фен Аватара на galu6a
    ами да косаата ти ще се омазнява по-бързо
    http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ

Мега фен Аватара на teenems
    Цитирай Първоначално написано от galu6a

и аз така съм чувала ,мий си само тялото и тяло+коса през 2 дена
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Повече от фен Аватара на lunichkataaa
    Град
    вкъщи :)
    Цитирай Първоначално написано от galu6a
    Мда,аз моята преди я миех през 1 ден и се омазняваше страшно бързо. Много се дразнех така,защото като я измия вечерта и до сътринта тя вече на нищо не приличаше.Сега се пооправи и някъде по 2 пъти седмично я мия.Затова по-добре недей да я миеш толкова често,къпи си се всеки ден,но без косата.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от cool_doll
    ^Ох, да ти кажа не ми се вярва да е толкова пухкава и чистичка пък,при положение,че си я мила чак в петък!?
    А по темата:Попринцип не е добре,така че по-добре недей.
    Ела да пипнеш, де

Моята е къдрава, а вчера я понаваля дъжда. Стана като памук. Иначе най-хубава ми е в деня, в който реша да я мия. Стои супер, накъдрена е на прекрасни вълни и изобщо да има как да не я мия...колкото по-мръсна, толкова по-добре изглежда. Правило при къдравите коси. Първите 3 дни след миене не мога да се гледам....доста бухнала и непокорна

Мега фен Аватара на Infinity
    ^На мене ли го казваш? Имам дооста къдрава коса и на сутринта след като съм се изкъпала е доста страшна гледка .И да наистина е така при къдравите коси.
    To infinity and beyond.

Супер фен Аватара на SiSsKkAa
    Мий я поне през ден даже през два,защото ще започне да ти се омазнява много бързо.Аз бях направила тая грешка и половин година си патих.Недей ако питаш мен да я миеш всеки ден

Голям фен Аватара на Maimunche_f
    Град
    Дълбоката провинция....
    И мнение от човек, който се къпе всеки ден....Може би от 3-4 години се къпя всеки божи ден (коса+тяло). Имам хубава, гъста коса. Започнах да се къпя всеки ден, защото косата ми се омазняваше. Вече може и факта че я мия често да оказва влияние за бързото омазняване, но по-добре да си се мия отколкото да ходя с мазна и сплескана коса. И все пак всички казват, че не е полезно, но аз пък аз виждам, че с нищо не ми вреди.... Косата ми си е все така хубава, както и когато я миех по-рядко. Общо взето си е въпрос на лична преценка и хигиена

Супер фен Аватара на SiSsKkAa
    Е ти няма как да видиш дали ти се омазнява след като я миеш всеки ден.Представи си,че някой ден не я измиеш и гледай какво става....

Голям фен Аватара на Maimunche_f
    Град
    Дълбоката провинция....
    Къпя е предимно вечер. Ако на следваща вечер не я измия, през деня е омазнена в корените. Знам, че това, че я мия всеки ден оказва влияние за омазняването. Но както казах си е въпрос на избор. Аз лично предпочитам да съм с чиста коса! А и косата ми не е изтощена...така че с нищо не ми вреди това че я мия

Град
    Горна Оряховица
    Цитирай Първоначално написано от Maimunche_f
    И мнение от човек, който се къпе всеки ден....Може би от 3-4 години се къпя всеки божи ден (коса+тяло). Имам хубава, гъста коса. Започнах да се къпя всеки ден, защото косата ми се омазняваше. Вече може и факта че я мия често да оказва влияние за бързото омазняване, но по-добре да си се мия отколкото да ходя с мазна и сплескана коса. И все пак всички казват, че не е полезно, но аз пък аз виждам, че с нищо не ми вреди.... Косата ми си е все така хубава, както и когато я миех по-рядко. Общо взето си е въпрос на лична преценка и хигиена
    Да, но твоята е мазна. Моята коса например е точно обратното - къдрава и суха. През живота си съм я виждала точно два пъти лееко омазнена - единия път бях прекалила с кристалите за коса , другия път не помня какво беше, но май пак бях слагала нещо стилизиращо в по-голямо количество. Ако я мия прекалено често, не й действа добре. Частно казано, не съм се замисляла колко често я мия, но е около 2-3 пъти седмично. По-рядко не мога, защото като тичам или правя аеробика, или нещо такова, се изпотява и не мога да я търпя така.

Аз моята я мия всеки ден само с вода и два/три пъти с шампоан. Не е мазна, здрава е и общо взето хубава. Но пък е доста къса... не знам как би се отразило ежедневното къпане с шампоан на дълга коса.
    Може да пробващ със сапунена вода. В една чашка слагаш вода + шампоан и така. Изглежда ми по-щадящо.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Това за миенето на косата е доста спорен въпрос.Аз моята я мия през ден,вече съм свинкала от няколко години така и не мога да я мия по-рядко,но не съм забелязала да й вреди.
    Всеки ден обаче май идва малко прекалено,ако решиш все пак задължително използвай шампоан за честа употреба и я мий всеки ден само ако наистина е наложително,естествено че ако изглежда зле,няма да ходиш с мръсна и мазна коса.

Зависи от косата ти

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    да си миеш тялото всеки ден няма нищо лошо-даже е супер ,защото след душ се чувсташ свеж и отпочинал (поне аз).За косата обаче -мий си я с честотата ккато до сега

Аз си мия косата през ден. Преди я миех всеки ден, също съм я миела и веднъж на седмица. В момента ако не я измия на третия ден косата ми е ужасно мазна и черепа почва да ме сърби!!! Когато я миех веднъж в седмицата нямах такъв проблем. Искам пак да я мия по рядко но просто не мога да я изтърпя повече от 2 дена защото толкова ме сърби и ми се омазнява....

Супер фен Аватара на pinki
    Категорично НЕ! Ще останеш без коса (в най-лошия случай) или косата ти ще стане като метла (по-добрия, НО също неприятен вариянт) за тялото няма проблеми ама косата поне на 3 дни я мий
    От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!

Цитирай Първоначално написано от pinki
    Категорично НЕ! Ще останеш без коса (в най-лошия случай) или косата ти ще стане като метла (по-добрия, НО също неприятен вариянт) за тялото няма проблеми ама косата поне на 3 дни я мий

Еми то всяка коса е различна.Някой се омазняват по-бързо други не.И всеки си преценява на колко време да я мие.Ама това всеки ден е прекалено... Всеки божи ден от години Аз моята лично я мия 2 пъти седмично.Сряда и неделя.И си ми е добре така.Не мисля,че има нужда от по-често миене.

Цитирай Първоначално написано от smiLe49
    Еми то всяка коса е различна.Някой се омазняват по-бързо други не.И всеки си преценява на колко време да я мие.Ама това всеки ден е прекалено... Всеки божи ден от години Аз моята лично я мия 2 пъти седмично.Сряда и неделя.И си ми е добре така.Не мисля,че има нужда от по-често миене.
    И аз съм така Тъкмо утре ще се къпя

Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    Цитирай Първоначално написано от cool_doll
    ^На мене ли го казваш? Имам дооста къдрава коса и на сутринта след като съм се изкъпала е доста страшна гледка .И да наистина е така при къдравите коси.
    И при мен е така.

Супер фен
    Град
    Навсякъде и по всяко време!
    Аз моята коса я мия 2 пъти седмично, и смятам че това е предостатъчно. Всеки ден - абсурд.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си