- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Ще ми навреди ли,ако се къпя всеки ден?
по принцип мн обичам да се къпя,обожавам да съм чистичка и се къпя през 2 или 3 дена (става въпрос за цялостно къпане +косата) а иначе си отмивам тялото всеки ден,но искам да питам проблем ли ще е ако се къпя (+косата) всеки ден? момиче съм и питам ,защото съм чувала че това може да навреди на косата ми?или да я изтощи?
Според вас?![]()
то4но 4е може недей![]()
^Ох, да ти кажа не ми се вярва да е толкова пухкава и чистичка пък,при положение,че си я мила чак в петък!?![]()
А по темата:Попринцип не е добре,така че по-добре недей.![]()
To infinity and beyond.
ами да косаата ти ще се омазнява по-бързо
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
Първоначално написано от galu6a
и аз така съм чувала ,мий си само тялото и тяло+коса през 2 дена![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Мда,аз моята преди я миех през 1 ден и се омазняваше страшно бързо. Много се дразнех така,защото като я измия вечерта и до сътринта тя вече на нищо не приличаше.Сега се пооправи и някъде по 2 пъти седмично я мия.Затова по-добре недей да я миеш толкова често,къпи си се всеки ден,но без косата.Първоначално написано от galu6a
Ела да пипнеш, деПървоначално написано от cool_doll
![]()
Моята е къдрава, а вчера я понаваля дъжда. Стана като памук. Иначе най-хубава ми е в деня, в който реша да я мия. Стои супер, накъдрена е на прекрасни вълни и изобщо да има как да не я мия...колкото по-мръсна, толкова по-добре изглежда. Правило при къдравите коси. Първите 3 дни след миене не мога да се гледам....доста бухнала и непокорна![]()
^На мене ли го казваш?Имам дооста къдрава коса и на сутринта след като съм се изкъпала е доста страшна гледка
.И да наистина е така при къдравите коси.
To infinity and beyond.
Мий я поне през ден даже през два,защото ще започне да ти се омазнява много бързо.Аз бях направила тая грешка и половин година си патих.Недей ако питаш мен да я миеш всеки ден
И мнение от човек, който се къпе всеки ден....Може би от 3-4 години се къпя всеки божи ден (коса+тяло). Имам хубава, гъста коса. Започнах да се къпя всеки ден, защото косата ми се омазняваше. Вече може и факта че я мия често да оказва влияние за бързото омазняване, но по-добре да си се мия отколкото да ходя с мазна и сплескана коса. И все пак всички казват, че не е полезно, но аз пък аз виждам, че с нищо не ми вреди.... Косата ми си е все така хубава, както и когато я миех по-рядко. Общо взето си е въпрос на лична преценка и хигиена![]()
Е ти няма как да видиш дали ти се омазнява след като я миеш всеки ден.Представи си,че някой ден не я измиеш и гледай какво става....
Къпя е предимно вечер. Ако на следваща вечер не я измия, през деня е омазнена в корените. Знам, че това, че я мия всеки ден оказва влияние за омазняването. Но както казах си е въпрос на избор. Аз лично предпочитам да съм с чиста коса! А и косата ми не е изтощена...така че с нищо не ми вреди това че я мия![]()
Да, но твоята е мазна. Моята коса например е точно обратното - къдрава и суха. През живота си съм я виждала точно два пъти лееко омазнена - единия път бях прекалила с кристалите за косаПървоначално написано от Maimunche_f
, другия път не помня какво беше, но май пак бях слагала нещо стилизиращо в по-голямо количество. Ако я мия прекалено често, не й действа добре. Частно казано, не съм се замисляла колко често я мия, но е около 2-3 пъти седмично. По-рядко не мога, защото като тичам или правя аеробика, или нещо такова, се изпотява и не мога да я търпя така.
Аз моята я мия всеки ден само с вода и два/три пъти с шампоан. Не е мазна, здрава е и общо взето хубава.Но пък е доста къса... не знам как би се отразило ежедневното къпане с шампоан на дълга коса.
Може да пробващ със сапунена вода. В една чашка слагаш вода + шампоан и така. Изглежда ми по-щадящо.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Това за миенето на косата е доста спорен въпрос.Аз моята я мия през ден,вече съм свинкала от няколко години така и не мога да я мия по-рядко,но не съм забелязала да й вреди.
Всеки ден обаче май идва малко прекалено,ако решиш все пак задължително използвай шампоан за честа употреба и я мий всеки ден само ако наистина е наложително,естествено че ако изглежда зле,няма да ходиш с мръсна и мазна коса.
Зависи от косата ти![]()
да си миеш тялото всеки ден няма нищо лошо-даже е супер ,защото след душ се чувсташ свеж и отпочинал (поне аз).За косата обаче -мий си я с честотата ккато до сега![]()
Аз си мия косата през ден. Преди я миех всеки ден, също съм я миела и веднъж на седмица. В момента ако не я измия на третия ден косата ми е ужасно мазна и черепа почва да ме сърби!!! Когато я миех веднъж в седмицата нямах такъв проблем. Искам пак да я мия по рядко но просто не мога да я изтърпя повече от 2 дена защото толкова ме сърби и ми се омазнява....
Категорично НЕ!Ще останеш без коса (в най-лошия случай) или косата ти ще стане като метла (по-добрия, НО също неприятен вариянт)
за тялото няма проблеми ама косата поне на 3 дни я мий
![]()
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
Еми то всяка коса е различна.Някой се омазняват по-бързо други не.И всеки си преценява на колко време да я мие.Ама това всеки ден е прекалено... Всеки божи ден от годиниАз моята лично я мия 2 пъти седмично.Сряда и неделя.И си ми е добре така.Не мисля,че има нужда от по-често миене.
![]()
И аз съм такаПървоначално написано от smiLe49
Тъкмо утре ще се къпя
![]()
И при мен е така.Първоначално написано от cool_doll
![]()
Аз моята коса я мия 2 пъти седмично, и смятам че това е предостатъчно. Всеки ден - абсурд.