Ъм, къде е проблема с риплейса на wow32.dll?

Това си е доста добро решение и не виждам какво те притеснява в него. Въпросът е да направиш умен риплейс, а не да дръпнеш EXE, да го пуснеш - и каквото стане

Идеята е все пак че нещо дори да се "омаже" губиш съпорт за всички 16 bit приложения. Тоест - Windows ще върви, 32 bit нещата ще бачкат, но 16 bit - не(те пък сега колкото бачкат... ).

Сега като се замисля, какво бих направил аз(просто решение, с подръчни материали) - описвам on the fly, както ми хрумва:

Дърпам си версийка на wow32.dll за моят Win, записвам го да речем в C:\testDLLs\

Правя папка C:\backup\

winkey+r -> cmd (пуска cmd в XP)
c: (подсигурявам се къде съм, че да не стане мазало)
cd\ (рaзкарвам си директориите отпреде)
mkdir backup (правя си "папка" bаckup)
copy c:\windows\system32\wow32.dll c:\backup\ (правя си копие на оригинaлният фаил)
shutdown -r -t 01 (рестартирам)

Вкарвам си диск с Win95/98. Имам подобни отломки наоколо. Зареждам command prompt от там.

copy C:\testDLLs\wow32.dll c:\windows\system32\ (копирам новият wow32 върху оригинала на windows)
copy C:\testDLLs\wow32.dll c:\windows\system32\dllchache\ (Копирам новият wow32.dll в кеша на защитените DLL-чета, да няма хънта-мънта)
Ctrl+Alt+Del (рибуут)

Вадя диска с Win95/98. Зареждам XP, виждам дали се е омазало. Ако се е омазало - дърпам друга версия на wow32.dll и пробвам с нея - по същият начин. Ако случайно ми писне и искам да си върна оригиналният wow32.dll - пак по същият начин, дърпам от папката "C:\Backup\" където съм си го записал.

Сега - има много начини да се изключи защитата на windows върху файловете(и в частност wow32.dll), за да му запишеш отгоре. Но евентуално могат да възникнат редица непредвидени ситуации, затова предпочитам с рибуут В нета е описано много добре как се спират защитите(в повечето варианти) за да можеш да подмениш DLL. И от там можеш да вземеш някоя идея.

Просто не виждам какво губиш ако пробваш, при положение че си запазиш резервно копие на оригиналния wow32.dll и имаш начин да го въстановиш. Освен малко време