Какво да направя...Майка ми иска да се занимавам с математика, Баща ми с БЕЛ... Аз искам да рисувам.. Как да им го обясня сякаш не ме слушат като им говоря![]()
не позволявай на родителите ти да ти налагат какво да учиш..все пак от това зависи с какво ще се занимаваш един ден. Родителите ти да не би да са учители, защото те обикновено си държат докрай на своето. Говори с тях, обясни им, че и с рисуване ще можеш да преуспееш в живота, ако това ги притеснява. Обясни им, че можеш да учиш примерно архитектура, а с това се взимат доста добри пари. Ако наистина имаш талант с рисуването, не го пропилявай. Успех![]()
Ти искаш да рисуваш, но можеш ли? Ако мислиш, че така ще можеш да се издържаш - дръж на своето. Много е гадно когато родителите искат чрез децата си да постигнат мечтите си..
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Запиши се каквото ти искаш естествено,защото е гадно да учиш нещо пък да не си си искал него.Макарче от икономиката много пари се взимат.
Ако горните съвети не помогнат, можеш да обясниш проблема си на някой техен близък/близка. Той/тя може да те разбере и да обясни на родителите ти.
Попринцип най-важни са българския и математиката, майка ми дълго ме караше да си го набия в главата, но си е така!!! без БГ и МАТ си за никъде!!! иначе, избора си е твой, родителите ти няма да рисуват, ти ще рисуваш, кажи им да не се месят в избора ти!
Попринцим имам 2 1ви и едно 3 място на международни конкурси а на национални имам две 1ви от тази и мин година и2 2ри от преди.... Всичко това на тема Дизайн на дрехи и фантазия без край...
имаш наградии от дизайн .. харесва ли ти .. защо не станеш дизайнер.. професията въобще не е лоша .. и ако става въпрос за пари.. мн се печелят.. мн е яко дизайнерсвото![]()
Пък и дори и да запишеш нещо друго ( като подсигуряване ) например математика (или пък архитектура) това не значи непременно, че трябва да се отказваш от рисуването ... има хиляди професионални курсове.![]()
Ако рисуваш ще умреш от глад.
Ако си дизайнер трябва да си настина мнооого добър,и трябва някой да те забележи.
По-добре си стой с математиката.
А от БЕЛ най много да станеш тъпа даскалка която ще обяснява колко трябва да се възхищаваме на великите поети![]()
![]()
omFg!!! ти добре ли си??? тя където и да влезе ще учи БГ и МАТ!!! щяла да стане даскалка,... е аз примерно уча в Английска, ама нямам намерение да ставам даскал по английски!!! Ще си уча за професия след 12. и между др, що не се пробваш за езикова??? тва е голямо предимство да знаеш език. за каквато и да е работа по-нататък...Първоначално написано от 53downfall
![]()
![]()
![]()
Хора гадно е...В нас е като ``мъртвата зона`` Всички стаи са некви подредени със скъпарски неща, но за мен са празни..Моята стая е цяла кочина с много рафтове с цветни крушкинасекаде такива шалчета... Обажавам ги.... И това си е като моя свят...Наще постоянно викат че било кочинаи т.н.
П.С Дам в езикова мога да се замисля.. Звучи добре а и има една много добра точно но 1 минута път от нас![]()
Майка СЪДИЯ и Баща ШЕВ
![]()
Първоначално написано от diksi
сори че се смея, всъщност никак не е смешно.... в гадно положение си явно... а ти попринцип добра ученичка ли си??
смисъл че в езикови се влиза трудничко, пак зависи и от езиковата....а ти в кой град си? ако не е тайна...
и каква езикова имаш пред вид?
![]()
Абе нямам проблеми в училище...но не не ме интересува се някак си ще вляза с рисуване!!! Само че наще не ми дават да се местя в друг град, въпреки, че имам роднини в София...и не искат да се занимавам с рисуване.... Е да де ама ако аз искам да уча във...ВИАЗ ли се казваше???
Обясни им, че бъдещото си е твое и от дизайнерството се печели добре.