.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 62
    Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от 53downfall
    Аз пък имам друг въпрос...
    Защо продължавате да пускате теми и да плюете Бог като всички тука сте на едно мнение , то това вече не е спор.
    Чакат ме да вляза да си късам нервите.

Zeitgeist казва, че нямат доказателства за това, което твърдят, защото Католиците са изгорили доказателствата.

Супер теза, Zeitgeist.

http://en.wikipedia.org/wiki/Horus

Кажи ми, от цялата информация събрана за Хор, къде пише нещата, казани в Zeitgeist?

Цитирай Първоначално написано от PoPPy
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Ти олигофрен ли си?

Нищо не знаеш за Хриситянството. Не си чел Библията.
    +1
    Добре бе, умник, сладък, или умничка, абе к'вото и да си там.Приемам, цял живот да си стоял на дясното ми рамо, та да знаеш, че не съм чел Библията.Ама ей така да си вадите изводи, не мога да го приема.
    И понеже ти (предполага се) си чел Библията, я ми отговори на въпроса, ами не мрънкай като баба без 13та пенсия.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Добре, отговарям.

Опция 1: Zeitgeist дава истинни твърдения.

Сатаната не се е върнал във времето. Сатаната, бъдейки най-главния ангел, знае повечето неща, които трябва да направи Исус.

Защо Сатаната (Lol) да не излъже другите народи и да им направи митологиите такива?

Опция 2: Zeitgeist не дава истинни твърдения.

Мисля, че сам ще си направиш изводите..

Също така заключавам, че не си чел Библията, защото не знаеш за какво става въпрос в нея.

Исус не е роден на 25ти Декември. Библията посочва, че сезонът, в който е роден Исус не е зимата.

При Исус не са дошли трима мъдреци когато е роден, а мъдреци, носещи 3 подаръка, когато Исус е на 1 година.

Това при първите 2 страници на Евангелието на Матей.

Град
    Някъде по широкия свят...
    Зайгест е тъпотия ,това ,че много хора му се връзват не означава ,че и аз му се хващам на "доказателствата" ,това което бе посочено ,като извадка от египетската мистология във филма ,беше простотия ,нито Озирис нито Хорус са били разпъвани на кръст ,Озирис е бил отровен и след това накълцан на парчета ,тогава Изида прави магия ,за да го съживи в света на мъртвите ,Хорус се е бил със Сет и губи едното си око,но никъде не се опоменава нещо за смъртта му,това определено няма нищо общо с Христовото екзекутиране ,Дионис не е бил разпъван на кръст ,пак е бил разчленен и след това съживен от боговете. От историческа гледна точна е много вероятно Христос да е съществувал,но това не означава ,че е бил божество ,най-вероятно е бил просто един луд човек с мания да стане велик,а хората тогава са имали нужда от някой който да ги утеши и да им каже ,че има нещо по-добро от мизерията в която са тънели . Колкото до въскресението му...ами просто легенда.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Добре, отговарям.

Опция 1: Zeitgeist дава истинни твърдения.

Сатаната не се е върнал във времето. Сатаната, бъдейки най-главния ангел, знае повечето неща, които трябва да направи Исус.

Защо Сатаната (Lol) да не излъже другите народи и да им направи митологиите такива?

Опция 2: Zeitgeist не дава истинни твърдения.

Мисля, че сам ще си направиш изводите..

Също така заключавам, че не си чел Библията, защото не знаеш за какво става въпрос в нея.

Исус не е роден на 25ти Декември. Библията посочва, че сезонът, в който е роден Исус не е зимата.

При Исус не са дошли трима мъдреци когато е роден, а мъдреци, носещи 3 подаръка, когато Исус е на 1 година.

Това при първите 2 страници на Евангелието на Матей.
    А така, можело значи
    Само да вметна, че ама изобщо не съм споменавал Цайтгейст като доказателство или каквото и да било.Както казах-филма си е продухан, макар да има и интересни и вярни неща.Не е задължително да са в частта с Бога, но това няма значение, тъй като бихме се прехвърлили към изцяло друга тема.

Библията съм я чел, не цялата, 2-3 евангелия+Откровение (няколко пъти).

Поне дочаках отговор
    Сатана знаел действията на Иисус (Неизразимо Великия План и т.н.) и е подлъгал другите народи.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Ами ако това е във "Великия План"? :P

Град
    тук таме
    Ами ако "великия план" не съществува и какво стана със свободната воля,която ни е уж даден от бог!?
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Цитирай Първоначално написано от Kman
    Най малкото,имаме свободна воля
    Ами божествения план...нима очакваш когато се молиш бог да направи излючение и да промени плана си специално за теб!?
    Как така бог едновременно знае какво ще направим и вече ни е предопределил живота,но и едновременно с това ни дава свободна воля....егати свободната воля!
    Цитирай Първоначално написано от Liar
    Да речем,че имаш син/дъщеря...Колкото да и/му говориш кое е правилно и кое не,знаеш,че опита "забранения плод" рано или късно,както ти си направил едно време.Същата работа е.
    Добре де,като не си съгласен,поне кажи с кое,за да знам къде греша.Мисля си,че точно свободната воля дава предпоставките за много грешни избори,които в последствие водят до израстване и усъвършенстване.За да стане идеално гладко,дървото трябва да се ошлайфа,не се появява такова.Ако има Божествен план е по-вероятно той да е глобален,не за всеки човек по отделно,няма как иначе.

Град
    тук таме
    "Такава е божията воля"....да му имам и волята на тоя хахах

Това на което исках да наблегна е,че цялата религия е противоречива

Свободната воля дава предпоставките и за много положителни неща,но отрицателното и положителното си вървтя ръка за ръка естествено.

За да стане идеално гладко,дървото трябва да се ошлайфа,не се появява такова
    Мдам и тук идва парадоксът...бог ти дава право на избор...дали да се ошлайфаш или не,като едновременно с това те заплашва че ако се ощлайфаш по "по друг начин" ще те накаже,но и той още при раждането ти така е направил всичко,че да ти е предопределено...тогава след като той е определил ти да направиш този избор,нима избора е свободен и нестига че той ти определея какво да избереш,а и ти казва че ако го избереш,а той е предвидил да го избереш,ще страдаш....

Аз съм за свободната воля,нали говорим за "златната среда",а не за прекални свободии и критикувам релиогиозности,които казват че всичко е предопределено и че бог ти е дал "свободна воля".Религиозната воля,която те наричат свободна изобщо не е свободна и точно заради това религиозността е консерватизъм....защото дава илюзията за свобода!

А колкото до божествения план....божвествения план,в които са предопределени някви си там работи би трябвало да предопределя всеки да направи еди какво си за да може някакво си глобално събитие да се случи...

Град
    В думите на хората ;)
    Ти олигофрен ли си?

Нищо не знаеш за Хриситянството. Не си чел Библията.
    Тя щото Библията е една такава достоверна...

Град
    тук таме
    Е как....библията нали уж е самата истина хахахах

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Авторът нещо се е забил в някакви фантасмагорични вълшебнопрескачащи във времевото пространство митично-библейски същества , следствие от гледане на някоя фантастична филмова продукция, че му дошла музата да мисли логически и решил да ни забие и нас с невероятно логичния си въпрос...
    Пич просто не за всичко има отговор. Не можеш да тропнеш с крак от яд , и да заличиш цялата догма на така недопаднала ти християнска религия и християнския Бог , с някакви заядливи въпроси относно това , че не било логично. Ами ей така , религията не е логична и това е , тя се основава на вярата. Преживей го. Никой не те кара да вярваш.
    И за Kman същото се отнася.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    @SolusChristus

В Библията пише, че атеистите са глупаци. Фактите доказват, че най-умните хора са били атеисти. Как ще обясниш тази грешка на Библията?

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    @SolusChristus

В Библията пише, че атеистите са глупаци. Фактите доказват, че най-умните хора са били атеисти. Как ще обясниш тази грешка на Библията?
    Като Айнщайн ли? Хмм, дали е бил вярващ? Толстой...да продължавам ли, имам ги много в торбата .

Леко с изказванията като "най-умни" и прочие.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    тук таме
    @BlackWings напраооооооо съм поласкан!
    Ай като изкупиш жертвите и вредите причинени поради налагенето на християнставото ми се обади!
    "Назад си с информацията за ситуацията"

Цитирай Първоначално написано от Naman07
    @SolusChristus

Като Айнщайн ли? Хмм, дали е бил вярващ? Толстой...да продължавам ли, имам ги много в торбата .

Леко с изказванията като "най-умни" и прочие.
    С това, че атеистите са глупаци се няма предвид че не са интелигентни. Просто от гледна точка на религията те са си загубили умовете с глупави философии.
    A wise man remembers his friends at all times; a fool, only when he has need of them.

----> http://prize.bg/mimilia

Мега фен Аватара на ZipFail
    @SolusChristus

Няма такова нещо като 'умен' човек, интелекта и съзнанието могат да се развиват в много насоки...откривателите и учените не са задължително 'умни'

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Re: Пореден въпрос към вярващите в Библията

Цитирай Първоначално написано от mitternacht
    Когато хората оспорват реалистичността на Библията с аргумента, че доста от нещата написани там ги има из половината други религии, то вярващите на Библията казват, че и за това има причина.Просто Сатана се е върнал във времето и е добавил тия неща към останалите митологии.
    Та, въпроса ми е:
    Ако Сатана може да пътува както му е кеф във времето, защо тогава не се върне примерно и да убие апостолите, докато са бебета или деца.Или пък защо тогава не убие някои от светците, преди да станат такива.
    Виж, може да е гледал "Ефекта на пеперудата" и да се е депресирал, и да е решил да не бута нищо в миналото, че току направи по-голяма каша.
    Ако някой друг каже тоя аргумент, не го приемам )
    Защото Бог не му дава да своеволничи така. Това да не е концерт по желание
    Пък и Сатаната действа по други методи. Ония свещеници-фарисей, дето са разпнали Христос примерно са неговите убийци. Та тия свещеници, независимо дали го осъзнават или не, са работили за Сатаната. Той си има милиарден персонал
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Голям фен Аватара на akinom
    Как можете да вярвате в Бог, помогнал ли ви е с нещо... Това е само бизнес.
    http://vbox7.com/play:dd4b6909
    Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)

Когато господ е свалил кулите близнаци е казал "Nothing personal, just business"

Задник съм!

Цитирай Първоначално написано от akinom
    Как можете да вярвате в Бог, помогнал ли ви е с нещо... Това е само бизнес.
    olol

Докато човек не повярва, няма да помогне.

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    Аз не вярвам в библията. Дори не искам да я пиша с главна буква, както уж трябва. За мен тя е изфабрикувано оръжие за власт. Библията е писана от езичници. Това не е религия за мен. Аз вярвам в Бог, или по-скоро вярвам, че има нещо, което наистина ни ръководи, някаква по-висша сила. Уж съм християнка, но и в църквата не вярвам. За мен църквата е доста двулична институция. Хем проповядва да обичаме ближния, хем през вековете е избивала повече и от военните. Иска от нас толерантност, а тя преследва всички различни. Знаете ли, че древногръдския корен на думата "ерес" означава "избиращ".
    А и не само тази кръвожадност през вековете, всички обичаи са "копирани" от езическите, или други религии. Смятам, че християнството е толкова силно не само заради това, че е наложено, а и защото всичките му ритуали, светци и обичаи имат корени в други религии. Тоест всяка религия има нещо общо с християнството.
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Хем проповядва да обичаме ближния, хем през вековете е избивала повече и от военните.
    Говориш за католическата църква. Тъй като ние всички предполагам и ти сме източно православни християни не определяме себе си като Римо-католици и не почитаме католическата църква. Надявам се знаеш какво е и Великата Схизма. Я кажи една война която е предизвикала източно православната църква ? Или де да знам да е избила някого ?

Задник съм!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си