.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 62 от общо 62
    Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от aniezina
    Аз не вярвам в библията. Дори не искам да я пиша с главна буква, както уж трябва. За мен тя е изфабрикувано оръжие за власт. Библията е писана от езичници. Това не е религия за мен. Аз вярвам в Бог, или по-скоро вярвам, че има нещо, което наистина ни ръководи, някаква по-висша сила. Уж съм християнка, но и в църквата не вярвам. За мен църквата е доста двулична институция. Хем проповядва да обичаме ближния, хем през вековете е избивала повече и от военните. Иска от нас толерантност, а тя преследва всички различни. Знаете ли, че древногръдския корен на думата "ерес" означава "избиращ".
    А и не само тази кръвожадност през вековете, всички обичаи са "копирани" от езическите, или други религии. Смятам, че християнството е толкова силно не само заради това, че е наложено, а и защото всичките му ритуали, светци и обичаи имат корени в други религии. Тоест всяка религия има нещо общо с християнството.
    wtf Zeitgeist....

булшит яко

Защо не му вярваш на този филм ?

Задник съм!

Цитирай Първоначално написано от Genetix
    Защо не му вярваш на този филм ?
    Защото дрънкат глупости...

Исус не е роден на 25ти Декември, нямало е 3ма мъдреци, а мъдреци, носещи 3 дара.

Това мога да ти го кажа без да гледам нищо. Прочети исторята за Хор, нищо общо с това, което тия говорят.

http://thedevineevidence.com/jesus_similarities.html

Библията е пълна с доста разминавания

Цитирай Първоначално написано от blackvelvet
    Кажи едно ? Ако си е чела вообще :P

Задник съм!

Цитирай Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
    "ZEITGEIST, Part 1" Debunked? Acharya Responds

Целта на Zeitgeist не е да покаже колко прости са християните. Смисъла на филма е да ни накара да разберем, че трябва да живеем в по-добро общество, като изследва какво всъщност пречи на сегашното за постигане на висок стандарт на живот.

Не знам защо хората не обръщат внимание да другите части от филма и най-вече на филма Zeitgeist: Addendum.
    Пропаганда. Всичките.

Acharya S е яко ретардирала.

Айде и тая се изказа...

Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от Genetix
    Хем проповядва да обичаме ближния, хем през вековете е избивала повече и от военните.
    Говориш за католическата църква. Тъй като ние всички предполагам и ти сме източно православни християни не определяме себе си като Римо-католици и не почитаме католическата църква. Надявам се знаеш какво е и Великата Схизма. Я кажи една война която е предизвикала източно православната църква ? Или де да знам да е избила някого ?
    самия факт че има такова разделение на църковната институция говори за това че не вярата а интересите ръководят църквата...и като причина за не много голямото влияние на църквата в източноправославния свят мисля че е уместно да се посочи нашествието на ония пичове които около 5 века са ни спирали развитието и са ни подтискали...така де...не нас...нашите прародители...

докато в западния свят самия начин на мислене е различен...когато ние сме били под турско робство през ренесанса са се създавали шедьоври...тука имаме само икони...само църквата е била институцията потдържаща някакъв вид културно развитие...макар и с изключително забавени темпове...и точно това е лошото...тя в същото време е и ограничавала творчеството и развитието на артистичните хора със своите канони и правила...
    неща напълно излишни и безсмислени...
    естествено аз пиша неща които са твърде субективни за да е смятат за факти тъй като няма как да съм живял тогава...и все пак няма как да се отрече че религията дава всичко друго което хората биха имали и без нея...но за сметка на това отнма свободата...на вярващите..и става въпрос не за тази явна и формална свобода която всички индивиди по конституция имат...става дума за свободата на духа и мисленето...просто...да не се чувстваш длъжен на някой който уж е умрял преди там едиколко си години и да не спазваш някакви смешни ритуали през по-голямата част от годината...да не ядеш каквото ти казва религията...да не правиш каквото ти казва религията...а просто давярваш в нещо...нещо свое...това за мен е свобода....независимост на мисленето...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Голямото изказване на темата

Zeitgeist - пълна простотия!!

Сатаната НЕ може да пътува във времето.. тва е пълна тъпотия
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

ми можи и така да се каже
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Относно темата , Сатана не може да патува във времето.Няма такива екстри като патуване във времето освен във филмите.Живеем в сегашно време и няма връщане назад нито избързване напред във времето.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Назад едва ли има, ама напред е възможно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си