- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Пореден въпрос към вярващите в Библията
wtf Zeitgeist....Първоначално написано от aniezina
булшит яко
Защото дрънкат глупости...Първоначално написано от Genetix
Исус не е роден на 25ти Декември, нямало е 3ма мъдреци, а мъдреци, носещи 3 дара.
Това мога да ти го кажа без да гледам нищо. Прочети исторята за Хор, нищо общо с това, което тия говорят.
http://thedevineevidence.com/jesus_similarities.html
Пропаганда. Всичките.Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
Acharya S е яко ретардирала.
Айде и тая се изказа...Първоначално написано от blackvelvet
самия факт че има такова разделение на църковната институция говори за това че не вярата а интересите ръководят църквата...и като причина за не много голямото влияние на църквата в източноправославния свят мисля че е уместно да се посочи нашествието на ония пичове които около 5 века са ни спирали развитието и са ни подтискали...така де...не нас...нашите прародители...Първоначално написано от Genetix
докато в западния свят самия начин на мислене е различен...когато ние сме били под турско робство през ренесанса са се създавали шедьоври...тука имаме само икони...само църквата е била институцията потдържаща някакъв вид културно развитие...макар и с изключително забавени темпове...и точно това е лошото...тя в същото време е и ограничавала творчеството и развитието на артистичните хора със своите канони и правила...
неща напълно излишни и безсмислени...
естествено аз пиша неща които са твърде субективни за да е смятат за факти тъй като няма как да съм живял тогава...и все пак няма как да се отрече че религията дава всичко друго което хората биха имали и без нея...но за сметка на това отнма свободата...на вярващите..и става въпрос не за тази явна и формална свобода която всички индивиди по конституция имат...става дума за свободата на духа и мисленето...просто...да не се чувстваш длъжен на някой който уж е умрял преди там едиколко си години и да не спазваш някакви смешни ритуали през по-голямата част от годината...да не ядеш каквото ти казва религията...да не правиш каквото ти казва религията...а просто давярваш в нещо...нещо свое...това за мен е свобода....независимост на мисленето...
'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett
'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...
echii <3
Голямото изказване на тематаПървоначално написано от blackvelvet
![]()
Zeitgeist - пълна простотия!!
Сатаната НЕ може да пътува във времето.. тва е пълна тъпотия
![]()
![]()
![]()
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Ама пък е извънземно !![]()
ми можи и така да се каже![]()
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Относно темата , Сатана не може да патува във времето.Няма такива екстри като патуване във времето освен във филмите.Живеем в сегашно време и няма връщане назад нито избързване напред във времето.![]()
Назад едва ли има, ама напред е възможно![]()