- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Пореден въпрос към вярващите в Библията
"Такава е божията воля"....да му имам и волята на тоя хахах
Това на което исках да наблегна е,че цялата религия е противоречива
Свободната воля дава предпоставките и за много положителни неща,но отрицателното и положителното си вървтя ръка за ръка естествено.
Мдам и тук идва парадоксът...бог ти дава право на избор...дали да се ошлайфаш или не,като едновременно с това те заплашва че ако се ощлайфаш по "по друг начин" ще те накаже,но и той още при раждането ти така е направил всичко,че да ти е предопределено...тогава след като той е определил ти да направиш този избор,нима избора е свободен и нестига че той ти определея какво да избереш,а и ти казва че ако го избереш,а той е предвидил да го избереш,ще страдаш....За да стане идеално гладко,дървото трябва да се ошлайфа,не се появява такова
Аз съм за свободната воля,нали говорим за "златната среда",а не за прекални свободии и критикувам релиогиозности,които казват че всичко е предопределено и че бог ти е дал "свободна воля".Религиозната воля,която те наричат свободна изобщо не е свободна и точно заради това религиозността е консерватизъм....защото дава илюзията за свобода!
А колкото до божествения план....божвествения план,в които са предопределени някви си там работи би трябвало да предопределя всеки да направи еди какво си за да може някакво си глобално събитие да се случи...
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/