.

Виж резултатите на анкетата: какво е пиенето на вода по време на хранене?

Гласували
67. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • полезно

32 47,76%
  • вредно

35 52,24%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35
    Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...

полезно или вредно?

полезно или вредно е пиенето на вода по време на хранене и защо ?мн теорий съм чувала подкрепящи и двата отговора така че кажете вие и се обосновете.

Полезно е да се пие вода, 30мин преди храненето, ако смяташ да отслабваш, а и не само ..водата запълва корема ти и не преяждаш(поне аз така знам). Иначе по време на самото ядене съм чувала, че не трябва изобщо да пиеш, каквото и да е било.
    Ще ме виждаш в сънищата си, ще протягаш ръце, за да ме докоснеш, но аз ще изчезвам ... Ще бъда едновременно най-красивият ти сън и най-ужасният ти кoшмар. Така, както ти беше най-красивото и болезнено нещо в моя живот!

Град
    Казанлък
    Мисля, че е полезно, защото спомага за по-бързото разграждане на хранителните вещества! Защо пък да е вредно ?
    Човек разбира какво е имал едва, когато го загуби !!!

Пиенето на вода като цяло е много полезно. Но точно по време на хранене знам, че не е препоръчително да се пие вода. Точно научно обяснение не мога да дам.

Град
    в света на приключенията ..
    не съм гласувал;защото незнам...
    аз пия вода винаги... много вода пия попринцип
    и дори докато ям-особено ако е нещо по-солено или сладко

Честно казано, не знам дали е полезно или вредно..
    Аз лично пия вода преди и след хранене, по време на хранене - никога, защото просто като пийна и ми се губи апетита
    Но иначе и аз бях чувала някъде, че е вредно да се пие, но не помня защо...
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Град
    Под слънчевите лъчи...
    еми аз като не пия нищо то ми засяда храната в гърлото пия вода повреме на хранене немисля че е вредно

Не е особено полезно да се пие вода по време на хранене, защото пречи на храносмилането, вода се пие 30 мин. след хранене, доколкото знам. Също така както и при плодовете, водата само запълва стомаха и пак сме гладни(не го обясних много добре)

Супер фен Аватара на gabri3lla
    Незнам дали е полезно или вредно, но аз докато се храня немога да не пия нещо

Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.

Не е хубаво да се пие вода по време и веднага след хранене. Това ми го е казвал лекар.

зависи.по време на ядене не е много хубаво да пиеш вода.30 мин перди или 30 минутки след

Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от evalongoriq
    еми аз като не пия нищо то ми засяда храната в гърлото пия вода повреме на хранене немисля че е вредно
    и аз така

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    пиенето на вода по време и след хранене е вредно ,защото се разреждат стоманите сокове,което води до по-лошото й разграждане ,а от там и по-лошото й усвояване!

Мега фен Аватара на Infinity
    Вредно е!
    To infinity and beyond.

Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от CaribbeanGirl
    Мисля, че е полезно, защото спомага за по-бързото разграждане на хранителните вещества! Защо пък да е вредно ?
    Цитирай Първоначално написано от shell
    пиенето на вода по време и след хранене е вредно ,защото се разреждат стоманите сокове,което води до по-лошото й разграждане ,а от там и по-лошото й усвояване!
    засега е 10/10 резултата тъй че явно е доста спорен въпрос

Град
    Варна
    shell е правата в случая. Вредно е , а доводите няма смисъл да ги повтарям , изцяло се затъпвам за мнението на горепосоченото лице
    Envoi moi ! ;]

Супер фен Аватара на KoRnFlAkE
    Град
    candy mountain :>
    вредно е, щото се смесва със стомашните сокове.
    поне тва си спомням да съм учила.

ама аз си пия, не ми пука.

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    vredno bilo ama nemoga bez voda az togava nai ojadnqvam kat qm
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

само ще се надуеш от тази вода, и ще ти се разшити корема, изобщо е пълна глупост това да се пие по 3 литра вода на ден даже и два, корема ми ще се пръсне ако поема подобно количество течности, даже и за лятото са много
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Супер фен Аватара на FancyGirl
    Не е полезно.... четох специално за това, когато мислех да се храня разделно пише, че преди хранене може да изпиеш колкото искаш течности но по време не ....
    Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?

Град
    София
    Полезно е. Пият се 250мл вода преди ядене и толкова след. Целта е да не се преяжда и да се храносмила по-лесно. По време на ядене също е хубаво да се пие, за да е по-гладко преглъшането и по-добро сдъвкването.

Мога също да си го обясня и по малко по-химичен начин - разрежда се солната киселина и стърженето не е толкова голямо. Също и колкото е повече течността толкова по-бързо се размива храната и стига до тънкото черво, където всичката енергия от храната се приема под форма на АТФ.
    Don't tell me what I can or can't do !

Голям фен Аватара на Dollystar
    Докато се храниш не само вода ами нищо не трябва да ппиеш за6ото храната в стомаха се раздува !!!

Супер фен Аватара на BigFakeSmile
    Цитирай Първоначално написано от gabri3lla
    Незнам дали е полезно или вредно, но аз докато се храня немога да не пия нещо
    ^^ а аз ако нямам какво да пия, просто се отказвам от яденето
    нз...как може водата да вреди??
    I saw this place was open, tonight
    And the girls and the boys
    They were rocking
    And the alcohol was flowing
    And I knew right away this was my life
    Oh what a night....!!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от kapinka
    Полезно е да се пие вода, 30мин преди храненето, ако смяташ да отслабваш, а и не само ..водата запълва корема ти и не преяждаш(поне аз така знам). Иначе по време на самото ядене съм чувала, че не трябва изобщо да пиеш, каквото и да е било.
    +1
    аз съм чувала че каквато и да било течност по време на хранене "втвърдява" храната и я прави по- трудна за разграждане, което води до натрупване

Град
    у нас...
    добре де погледнато логично супите трябва да са супер вредни защото по голяма част е вода,или краставиците един казва вредно друг полезно.била са раздувала храната била се втвърдявала,други казват че пречела на стомашните сокове други пък че било по лесно разгваждането какви ли не небивали теории са изказаха досега.направо вече незнам кое е вярно кое грешно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си