- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- полезно или вредно?
полезно или вредно е пиенето на вода по време на хранене и защо ?мн теорий съм чувала подкрепящи и двата отговора така че кажете вие и се обосновете.
Полезно е да се пие вода, 30мин преди храненето, ако смяташ да отслабваш, а и не само..водата запълва корема ти и не преяждаш(поне аз така знам). Иначе по време на самото ядене съм чувала, че не трябва изобщо да пиеш, каквото и да е било.
Ще ме виждаш в сънищата си, ще протягаш ръце, за да ме докоснеш, но аз ще изчезвам ... Ще бъда едновременно най-красивият ти сън и най-ужасният ти кoшмар. Така, както ти беше най-красивото и болезнено нещо в моя живот!
Мисля, че е полезно, защото спомага за по-бързото разграждане на хранителните вещества! Защо пък да е вредно ?![]()
Човек разбира какво е имал едва, когато го загуби !!!
Пиенето на вода като цяло е много полезно. Но точно по време на хранене знам, че не е препоръчително да се пие вода. Точно научно обяснение не мога да дам.
не съм гласувал;защото незнам...
аз пия вода винаги...много вода пия попринцип
и дори докато ям-особено ако е нещо по-солено или сладко
Честно казано, не знам дали е полезно или вредно..
Аз лично пия вода преди и след хранене, по време на хранене - никога, защото просто като пийна и ми се губи апетита![]()
Но иначе и аз бях чувала някъде, че е вредно да се пие, но не помня защо...
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
еми аз като не пия нищо то ми засяда храната в гърлотопия вода повреме на хранене немисля че е вредно
Не е особено полезно да се пие вода по време на хранене, защото пречи на храносмилането, вода се пие 30 мин. след хранене, доколкото знам. Също така както и при плодовете, водата само запълва стомаха и пак сме гладни(не го обясних много добре)
Незнам дали е полезно или вредно, но аз докато се храня немога да не пия нещо![]()
Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.
зависи.по време на ядене не е много хубаво да пиеш вода.30 мин перди или 30 минутки след![]()
и аз такаПървоначално написано от evalongoriq
пиенето на вода по време и след хранене е вредно ,защото се разреждат стоманите сокове,което води до по-лошото й разграждане ,а от там и по-лошото й усвояване!
Първоначално написано от CaribbeanGirl
засега е 10/10 резултата тъй че явно е доста спорен въпросПървоначално написано от shell
shell е правата в случая. Вредно е , а доводите няма смисъл да ги повтарям , изцяло се затъпвам за мнението на горепосоченото лице![]()
Envoi moi ! ;]
vredno bilo ama nemoga bez voda az togava nai ojadnqvam kat qm
http://impulse.bg/bebcho0o0
Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
Отговор: Защото топките са му на елхата.
само ще се надуеш от тази вода, и ще ти се разшити корема, изобщо е пълна глупост това да се пие по 3 литра вода на ден даже и два, корема ми ще се пръсне ако поема подобно количество течности, даже и за лятото са много
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
Не е полезно.... четох специално за това, когато мислех да се храня разделно пише, че преди хранене може да изпиеш колкото искаш течности но по време не ....
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
Полезно е. Пият се 250мл вода преди ядене и толкова след. Целта е да не се преяжда и да се храносмила по-лесно. По време на ядене също е хубаво да се пие, за да е по-гладко преглъшането и по-добро сдъвкването.
Мога също да си го обясня и по малко по-химичен начин - разрежда се солната киселина и стърженето не е толкова голямо. Също и колкото е повече течността толкова по-бързо се размива храната и стига до тънкото черво, където всичката енергия от храната се приема под форма на АТФ.
Don't tell me what I can or can't do !
Докато се храниш не само вода ами нищо не трябва да ппиеш за6ото храната в стомаха се раздува !!!![]()
^^ а аз ако нямам какво да пия, просто се отказвам от яденетоПървоначално написано от gabri3lla
нз...как може водата да вреди??
I saw this place was open, tonight
And the girls and the boys
They were rocking
And the alcohol was flowing
And I knew right away this was my life
Oh what a night....!!
добре де погледнато логично супите трябва да са супер вредни защото по голяма част е вода,или краставицитеедин казва вредно друг полезно.била са раздувала храната била се втвърдявала,други казват че пречела на стомашните сокове други пък че било по лесно разгваждането какви ли не небивали теории са изказаха досега.направо вече незнам кое е вярно кое грешно