- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows Vista-проблеми
Вчера си купих нов лаптоп и всичко си беше ОК,но днес като го включих установих,че някак си дисплеят се е увеличил...Не знам точно как да го обясня...Иконките са по-големи,съответно и всичко е по-размазано,сега,докато пиша,имам чувството,че екранът ми е точно до очите...Много е гадно!Моля ви да ми кажете как да му върна нормалните размери...
Другият проблем е,че като пъхна СД и не се пуска...Нещо от настройките ли е...Не знам...Моля ви,помощ!!!
Благодаря предварително!
zanesi si go tam otkadety si go kupili se nadqvai da ti dadat nov laptop ....imax edin fr koito ima6e sa6tite problemi laptopa xodi 5 pati do 4ujbina za popravka i vse o6te ne se znae kvo mu ima ,i sega se nadqva da mu dadat nov laptop
,tei 4e laptopa ti ima garancia otidi v magazina da ti go popravqt
da poznaq sony vaio e?
И как се оправя резолюцията?
Десен бутон на Desktop-а, Screen Resolution и на Resolution местиш плъзгача нагоре или надолу (поне така е при Windows 7), за да смениш резолюцията![]()
десен бутон на десктопа -> Personalize -> Dislplay Settings -> Resolution дааш го на High или там къфто е екранa. Сега виж как е.
Благодаря ви много!Получи се!Само дето не знам коя резолюция е най-добра за компютъра ми-HP Pavilion dv5.Сега съм я сложила на 1024x768...Ако някой знае каква резолюция е най-добра за подобен компютър,да казва!
А това за СД-та-дали първо не трябва да създам дискове за възстановяване...Може би затова не ми се пускат?Знам ли...В упътването ми пише,че това е „една от първите и най-важни стъпки“.
За резолюцията зависи колко инчов е екрана. 17" - 1024x768 19" - 1280x1024 22" - 1600x1200 и.т.н Това със СД то ти ми изглежда странно?! То DVD записвачка ли е или CD/DVD ROM или CD/DVD записващо. Изобщо нищо ли не чете?
ПП. Сега виях лптопа ти и там пише резолюция 1280x800. Пробвай на нея, ако не е размазано значи сме я уцелили.![]()
Да,сякаш е най-добре на тази резолюция-единствено на нея не е размазано.Само дето сега всичко е доста дребно,но нищо.Адски много ти благодаря за помощта!!!![]()
Иначе за СД-та-там,където ги пъхам,пише следното
VD+RW DL;Compact Disc ReWritable High Speed;DVD Multi Recorder и има един надпис,който,мисля,не е от значение-lightScribe.Май е това.
Сега като гледам е само записвачка,но не мога да повярвам,че съществува лаптоп,който не чете дискове...
Е добре де не чете ли DVD/CDЯ виж да нямаш друго CD/DVD у-во?
![]()
Първоначално написано от zesoares
Ако проблема е същият .... БАСИ БАЛЪКА![]()