- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Българският език си заминава? о.О
Днеска както си киснех спокойно, пиех си кафе и ми изпляскаха ето тази информация(цопи/пействам прилежно):
Има ли нещо вярно в цялата история?Искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктоационни правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство..." Това е предложено от председателя на Комисията по образованието и науката господин Лютви Местан (по народност турчин)! На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа. Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така. На подолу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българскив език.
http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.htmlТолкова ли са изнагляли от ДПС?(чак нереално ми се струва) Като се поразвъртях из нета гледам че го има на доста места. А пък има и бая подписи...(стотина хиляди)
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Не знам дали има нещо вярно в тази история. Надявам се не. Защото ако е така, действително управлението на Република България трябва да подлежи на преврат. Ако това, което е написано, е истина, ....
Преврат и пак преврат, военна диктатура и ликвидиране на турците и циганите.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Не, готин, не трябва да ги убиваме... Да ги изселим на фолкландските острови, или в Америка... И без това там е кочината на света, защо те не си покажат "толерантността"![]()
Под убиване имам предвид духовно, а физически ще бъдат пратени в лагери.Първоначално написано от Bimmer
A-aaaa... Eми добреАма стратокрацията ми се струва твърде крайна...
![]()
Е при положение, че българинът се е толкова много разхайтил се набага да бъде вкаран в правия път.Първоначално написано от Bimmer
Това са глупости.
Вярно е, че отпада членът вменяващ, че всеки завършващ трябва да владее книжовния български език. Но това нищо не променя - матурата по български език остава и е задължителна. Така че отпадането на текста, не променя положението, даже напротив - нещата доста се затягат - не знаеш ли български - няма завършване.
За желаещите да прегледат проектозакона, ето линк
Конкретно по въпроса, какво трябва да знае един ученик за да завърши съответното ниво на образование, членове 134,135 и 136. Във всички изисквания фигурира "български език и литература".
Хм, значи 101 430 човека(към момента) са се заблудили? Включително и тези които са подели инициативата?Все пак трябва да се вземе под внимание, че доста голяма част от хората не ползват интернет(най-вече възрастните хора - 45-50+), някои пък нямат кой знае какво отношение по въпроса(от 0 до 12-13 годишни), а трети не ползват интернет по начин по който да попаднат на това нещо(например само за мейл, инстант месиджинг, етц...), докато четвърти изобщо нямат достъп до интернет(постоянен и за лично ползване)... абе - бройката си е стабилна, откъдето и да го погледнеш(ако е реална).
Изглеждат ми еднакво странно и двете ситуации - и да са се заблудили, и да не са се заблудили...
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Приятелю, като вече направил матура ще ти кажа, че в много градове в България, където учениците дори и на понятие си нямат от български, споменатата матура е пълна пародия.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Няма нищо подобно, тия глупости са долни провокации, които целят такива заблудени пубери като вас да се палят и да се правят на антихристи, анархисти и какви ли не други простотии.