- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Когато нямаш майка...
Късно е,утре трябва да ставам рано,но както винаги хич не ми и пука,и съм се отдала на мисловна дейност.Интересно ми е има ли и други съфорумци/съфорумнички,които по една или друга причина нямат майка.Имам и въпроси даже:
-защо майка ви не е с Вас?(аз после ще отговоря)
-как се чувствате без нея?
-с кого живеете,щом я няма?
-липсва ли Ви?(мисля,че е излишно да се пита,но все пак...)
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея?
-А тя с Вас?
-Виждате ли се често?
-Помага ли Ви по някакъв начин?
Това е засега.Ще съм благодарна на всеки отговорил.
Първоначално написано от mArMaLaDkA
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Първоначално написано от mArMaLaDkA
защо майка ви не е с Вас?-Изостави ме преди 10 години и се опъжи в друга държава
-как се чувствате без нея?-Чудесно
-с кого живеете,щом я няма?-С баща ми и по-малката ми сестра
-липсва ли Ви?(мисля,че е излишно да се пита,но все пак...)-Не,никак
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея?-Не,определено не бих го правил
-А тя с Вас?-Не
-Виждате ли се често?-Не
-Помага ли Ви по някакъв начин?-Не,даже сега като я няма ми е много по-добре
-защо майка ви не е с Вас?(аз после ще отговоря )
-как се чувствате без нея?
-с кого живеете,щом я няма?
-липсва ли Ви?(мисля,че е излишно да се пита,но все пак...)
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея?
-А тя с Вас?
-Виждате ли се често?
-Помага ли Ви по някакъв начин?
- Тя е във Варна с баща ми,а аз уча на 6 часа път от там.
-Еми за сега идеално,има моменти,в които ми липсва,но е рядко
-Баба ми,вуйчо ми и сие
-Има моменти,в които ми липсва,но е рядко
-Всеки ден се чуваме,освен ако не се скараме и тогава по 1 седмица ...
-иначе се оплаквам от говедата,с които живея,да ми помага с тях,щото те се страхуват от нея
-Постоянно
-Еми през ваканциите
-Естествено!
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
-защо майка ви не е с Вас? - Заедно с баща ми често са някъде по чужбина.
-как се чувствате без нея? - Често се виждаме, така че не ми липсва много, да не кажа въобще. Всъщност като си е нас само пречи наред с баща ми.
-с кого живеете,щом я няма? - Като ги няма с брат ми само.
-липсва ли Ви? - По-горе казах.
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея? - Не много, само при конфликт с брат ми.
-А тя с Вас? - Опитва се.
-Виждате ли се често? - Виждаме се между 7 и 15 дни в месеца.
-Помага ли Ви по някакъв начин? Мда, по много начини.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Обещах да отговоря.
-защо майка ви не е с Вас?-заряза ни с баща ми и отиде да живее при дядо ми,като паралелно с това върти по няколко любовника.Измисляше куп гадни истории срещу баща ми,и докато всичко се изясни,преминах буквално през ада.Баща ми също,само че той отдавна знаеше за изневерите й.Изнерви го това,че тя не ми се обажда и изчезва за 2 дни,без да се прибере,без да се обади.Имаше желание само по-бързо да се оттърве от нея.
-как се чувствате без нея? -Добре,даже супер.Вкъщи не се ядат гнусни колбаси за закуска,обед и вечеря,постоянно има нещо вкусно готвено в хладилника,къщата сияе,парите стигат за всичко.Имаме си дрехи,разнообразно меню през седмицата,позволяваме си разни глезотии,споделям си с баща ми,смеем се.Радвам се,че съм с него.
-с кого живеете,щом я няма? -С баща ми,както казах и по-горе
-липсва ли Ви?-Понякога да.Най-често вечерта се появява това чувство на липса.
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея? -Опитвах се отначало,но ми писна това "ще ти се обадя утре да се видим" и само да ме лъжат с празни обещания.Наскоро я търсих,защото нямах пари за излизане,а не ми беше удобно все да искам от баща ми.Даде ми.Плаща издръжка от 80 лв.,и това е нищо в сравнение с психическите травми,които ми е нанесла,така че и още 20-40 лв. отгоре няма да й натежи да даде.И без това парите не са нейни..![]()
-А тя с Вас? -Опитва се уж.Отначало мила,всичко точно,държи се добре,а после изведнъж ми се изнервя,крещи ми и ме заплашва.Нейната "любов" се появява само тогава,когато иска да й занеса някоя дреха (а баща ми й е казал да дойде да си вземе,когато той е вкъщи обаче)или пък дядо ми я смъмри,че трябва от време на време да ме търси.Тъпото е,че абсолютно всеки път,подтиквана от чувството на липсата й,се подлъгвам,че се е променила,и после оставам жестоко излъгана и наранена.Хубавото е,че след толкова пъти на илюзии,поне станах по-силна и много трудно се поддавам на машинациите й.
-Виждате ли се често? -Пфхах!Отначало,когато се изнесе,с месеци не ме е търсила.Нито вкъщи,нито по телефона,та не се бяхме виждали и чували доста време.Сега,не се виждаме често.През няколко седмици-2,3.Гледам да избягвам срещите с нея,носят ми само болка и огорчение.
-Помага ли Ви по някакъв начин? -Дядо ми ми помага с пари,които тя ми дава уж от нейно име.Издръжката също не е вид помощ-тя просто е задължена от съда да дава ежемесечно сумата на баща ми,понеже не съм под нейно попечителство.Но смятам,че достатъчно ми помогна,като си изнесе кльощавия задник и русите косици от дома ни,и поне вече знам,че тя няма да се върне.Не като преди да будувам по цели нощи и да се чудя дали е убита в някоя уличка,или изнасилена и захвърлена извън града.Вече живота си е нейн.Да се оправя,както може.Да си оцелява на кренвирши,да продължава да си мисли,че сега няма пари,за да си купи дрехи,и че има достатъчно,но пък,виждаш ли,защо да не купи доволно количество цигари,алкохол и с останалата част да прави бог знае какво.Единствено се моля тая нещастна женица,да спре да ме търси,да си живее жалкия си пуст животец и да забрави за мен.Достатъчно е сторила,късно е да се поправя.Тя и без това не й е и запукало,де.Просто още си мисли,че може да ме управлява.
mArMaLaDkA, много съжалявам за майка ти![]()
На мен ми беше адски трудно моята като замина, въпреки, че тя само си работи там, не ме е оставила, а представям си ти как си се чувствала и се чувстваш в момента.
Хубаво е, че си станала по-силна и се опитваш да се справиш с липсата и.
Предполагам, че свремето нещата ще станат малко по-леки, нали казват, че времето лекува.
Просто си продължи живота, изживeй си го както на теб ти се иска и като пораснеш, не бъди като нея
![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Това, през което си преминала, е наистина доста неприятно. Донякъде те разбирам. Майка ми се изнесе от нас преди 5 години някъде. Без дори да се сбогува с мен и брат ми и да ни каже какво става. Тогава бях още малка и го приех много тежко. Сега вече не ми пука. Тя живее в Италия в момента, а аз живея с баща ми и брат ми. Праща пари. Това е единствената форма на помощ, която получавам от нея. Не ми липсва и не я търся. Тя ми звъни поне веднъж в седмицата. Понякога си говорим нормално, но ако не съм на кеф, нищо не ми пречи да си го изкарам на нея.
Поуката е, че не трябва да се тревожиш толкова за майка ти. Достатъно голяма е, за да се грижи сама за себе си. По-добре обърни внимание на своя собствен живот. Тя трябва да се тревожи за теб, а не ти за нея! Аз съжалявам, че толкова плаках, когато майка ми си тръгна. Просто не е имало смисъл. Продължавай напред и ако ще ти е по-лесно, ограничи всякакви контакти с нея.
Успех!
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
-защо майка ви не е с Вас? -Почина преди 2 години.
-как се чувствате без нея? На моменти съм,но винаги се стремя да се държа нормално и кораво. Хората казват,че съм студена и безчувствена,не ми пука особенно за чуждото мнение,никой не знае какво е в главата ми.
-с кого живеете,щом я няма? -С баща ми.
-липсва ли Ви?- Липсва ми всеки ден,всяка сутрин,когато пия кафе,всеки обед ,когато се прибирам и всяка вечер,когато никой не ми звъни да се прибирам по-бързо.
Изобщо не е лесно..![]()
Много ми е странно как цялото ви семейство живее в чужбина и ви е оставило сами тук?
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
-защо майка ви не е с Вас? В друга държава със сестра ми и пастрока е, за щастие положението е за няколко години и скоро се връща.
-как се чувствате без нея? Не ми е особено весело, но се научих да се справям. Понякога, когато ми е съвсем зле, се успокоявам, че можеше да е много по-зле. Като да не е на този свят, дай Боже никому.
-с кого живеете,щом я няма? С баба ми.
-липсва ли Ви?(мисля,че е излишно да се пита,но все пак...) Да.
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея? Да.
-А тя с Вас? И тя също.
-Виждате ли се често? Само през уеб камерата.
-Помага ли Ви по някакъв начин? Да.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Ами много лесно както се живее.Всеки гледа да се измъкне по-бързо от тази скапана държава където всичко е курупция.Всички гледат да те прецакат с каквтото могат,хората работят за мизерни заплати,плащат безбожно скъпи данъци и сметки,правят огормни лишения.Има умни хора с висше образование,които нямат работа и такива глупаци където живеят на гърба на мам и тате и знаят че работата им е уредена.Затова умните хора ще гледат да бягат някаде навън,където ще могат да се реализират и ще могат да живеят нормално без да се притесняват дали ще има какво да ядат утре...Първоначално написано от gia_sena_mono
Те хубаво бягат и се уреждам,ама децата им остават тук!Първоначално написано от gLoRiToO
Те хубаво бягат и се уреждат,ама децата им остават тук!Първоначално написано от gLoRiToO
имам един приятел-детенце.. на който майка му е починала от рак![]()
горкото момченце ... много ми е жал![]()
-защо майка ви не е с Вас? --- Живее в Италия.
-как се чувствате без нея? --- За мен има и по- важни неща от семейството
-с кого живеете,щом я няма? --- С баба ми...
-липсва ли Ви? --- Ми да ама се свиква
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея? --- Е, да.
-А тя с Вас? --- Естествено.
-Виждате ли се често? --- Да, доста.
-Помага ли Ви по някакъв начин? --- Да.
ay caramba
Първоначално написано от gia_sena_mono
Има много семейства,които са с децата си там това зависи от обстоятелствата,примерно дали имат възможност да ходят на даскало там или е по добре да останат тук,родителите им да пращат пари и след като завършат да се махат от мизерията.Не вярвам да има родители,които са заминали и не пращат никакви пари на децата си за да се издържат...
Хубава тема поздравления.Някой хора може да си излеят душата пред непознати хора....аз лично ще се въздържа не съм такъв човек...
Студентски живот,ах сладък живот..с изпити тежки и нощи горещи живее се всеки семестър...
Ами аз мога само да кажа, че съм осиновена и изопщо не познавам истинската си майка и истинският си баща ..Естествено сега си имам родители, но само баща ми ме разбира и се грижи за мене, а сегашната ми майка ме убижда, подиграва ми се,прави интриги, като казва на баща ми измислици иии просто е голяма вещица ..
![]()
Но все пак бих искала да си живея със истинските си родители, но те са починали при катастрофа, само аз съм оцеляла .. И mArMaLaDkA - много съжелявам за майка ти!
![]()
Keep Smiling (sun)
:
-защо майка ви не е с Вас? в чужбина е,но скоро си идва и завинаги ще сме заедно умирам от щастие![]()
-как се чувствате без нея? ужасно... момиче съм и съм тийн.. какво ми е по-нужно от майка ми! обаче я нямаособенно приятелките ми като почнат да говорят че излизали с майка си ,това правили с майка си онова правили и тн ми е мн ..тъпо че няма с кой да правя и аз така
-с кого живеете,щом я няма? с баща ми,и с мъж много неща немога да споделя и да се разберем.. иначе е добър баща от нищо не ми лишава,и гледа да не усещам липсата на майка ми,баче нищо неможе да замести майката..
-липсва ли Ви?(мисля,че е излишно да се пита,но все пак...)мн ясно
Ако е сред живите:
-Търсите ли контакт с нея?почти всеки ден ми звъни,обаче 5 минути по телефона немогат да заместят разговора на живо и това винаги да е до теб..
-А тя с Вас?..
-Виждате ли се често?не сме се виждали от почти година
-Помага ли Ви по някакъв начин? далече е..няма как да ми помогне с каквото и да е