- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- За или против секса преди пълнолиетие
Хайде сега ме изяжте,убиите,нахранете и т.н като видите тази тема..всъщност е провокирана от темата "Въпрос на родител"..
И така съфорумци
За или против секса преди 17-18?Защо?
Защо родителите ни поставят тази граница и се страхуват за нас?
Всъщност толкова ли е лошо да на тази крехка(ако мога така да се изразя) вързаст да не си девствен? По мое мнение секса е една голяма отговорност и способен ли е толкова млад човек да я поеме?(а заедно с нея и евентуланите последствия)
И според вас дали какви трябва да са отношенията(интимните) в 1 връзка на днешните тийнове?
За физиологията не мога да кажа - мнения всякакви съм чел за възрастова граница. По-важно е отговорността - да знаеш какво правиш, какви са последствията за теб, за партньора ти, за близките (вкл. и бъдещи). Има хора и на 16, които знаят какво правят, има хора и на 35, дето "акъл" нямат за 2 ст. Според мен за всеки е индивидуално - тези 17, 18 или 21 г. не са категорична граница.
и аз не виждам нищо лошо да го направисх преди 17 18 но лошото е че сега малките момиченца чули от някоя приятелка че тя го е правила и решават че и те вече могат да го правят а всъщност не е така...
аз съм за, не виждам нищо лошо в това. Според мен най-важното е да бъдеш образован на тема секс преди да почнеш да го правиш.
Аз съм за.
Но не е нормално хора, които нямат елементарни познания за секса и последиците от него да твърдят, че са "готови". Визирам 11-14 годишните деца, които си мислят, че като знаят кое къде се вкарва, са достатъчно порастнали за секс.
Както каза TPAKTOPUCTA, важното е да са образовани и да осъзнават какво вършат. Но също така трябва да са достатъчно големи и разумни, за да могат да понесат последствията от действията си. За мен нормална възраст за започване на полов живот е 15-16 години, като естествено зависи и от самия човек.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Аз лично съм против.Мнението ми е ,че когато човек порасне (във всякакъв смисъл) той мисли по-трезво,взима по-разумни решения,като по този начин не позволява да бъде излъган.Едно малко момиче може по-лесно да бъде излъгано и да се поддаде по-лесно на емоциите,но все пак си е до акъл.Аз не смятам да избързвам в това отношение,за всичко си има време и вярвам ,че и моят момент ще настъпи,но не сега.
Аз съм ЗА .. Няма лошо .. Когато се чувстваш готов го правиш .. Ако ще да е на 30 .. Ако ще на 15 .. Просто всеки един е различен и не трябва да се съди човек заради избора му .. А относно родителите .. Те трябва да подкрепят детето си , защото колкото повече му забраняват нещо , то детете толкова повече го иска .. И дори да завържете децата си за спалняра .. Решът ли , няма да се спрaт![]()
- Спомни си кой съм и какъв съм ..
-Помня те , но очевидно ти самият не помниш себе си ..
ПРОТИВ даже в БГ трябва да го забранят преди 21... нагледах се на теми от некомпетентни по въпроса пубери страхуващи се от бременност щото са видели пишка или цици....
MY NEW LOVE S55 AMG + чипче++=600+hp!
M..Не е точно така..Аз също съм на 14 и правя секс,но да си видял да съм пуснала тема?Не.Има много хора които наистина не са готови,но тези на моята възраст които правят секс и няма проблеми от това са много повече..Не знам може аз да живея в свят без проблеми и каквото и да е,но имам много приятелки,които са колкото мен или 1 година по малки,които водят полов живот и всичко си е наред..Няма такива притеснения дали не е ставал гаф или нещо такова..Това виждаш ти,защото ако един човек няма проблеми няма за какво да пише тема,нали?А по въпроса на автора не съм съгласна,отновоПървоначално написано от ubuntureload
Не може да определяш граници на детето си по този въпрс,защото колкото повече му забраняваш,толкова повече ще иска да го направи и щеш не щен ще го направи само,за да направи на пук на родителите си..
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!!!Първоначално написано от nefchi_bs
Ти може да си компетентна но 10 на 100 "сте компетентните" .... Не е НОРМАЛНО особено на 13 ....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Са ще ме изкарате старомоден пенсионер ... айде след 14-15 ок, но не "АКО МИСЛИШ ЧЕ СИ ГОТОВА", а ако наистина си компетентна!
MY NEW LOVE S55 AMG + чипче++=600+hp!
И аз се присъединявам към пенсионерския клубПървоначално написано от ubuntureload
то на 13 е много криминално
![]()
Come out, come out wherever you are...
Сексоалния живот на хората. Tрябва да е, когато организма и на двата партньора е развит на 100% и когато са сигурни в себе си за всеки гаф които може да се получи - да са подготвени физически и психически.
Тъпо е да говоря по темата, защото първата ми приятелка беше на 14, когато си ни беше и на двамата за пръв път... Обаче си знаехме за какво става въпрос. В смисъл... доста пъти си бяхме говорили по темата и едва ли не го бяхме направили първо на приказки, а след това вече и на истина...
Но съм против, главно защото виждам, че 'децата' не са дорасли още. Има случаи, в които на момичето още не й е дошло, ама мисли за секс (ако се поразровите из форума, ще намерите темата)... Това е напълно безотговорно. Има достатъчно примери от дечица на по 14-15 години, които питат дали са бременни или разни такива, само защото са чували, че без презерватив е било по-готино и са решили да пробват с някой, който е бил също така неопитен като тях. Живеем в достатъчно гадни времена, за да бъдем безотговорни... но за жалост нищо не може да се направи по въпроса.
По принцип ЗА. Но не мисля и, че 13 годишни дечица, които се мислят за пораснали трябва да правят секс. Родителите винаги се притесняват за децата си и именно по тази причина се опитват да опазят детето си от грешка. Проблема идва от това, че децата пък обичат да правят на пук на мама и тати. Според мен трябва да се започнат сексуални отношения на първо място тогава когато си информиран и то добре и на второ това когато си готов. Съгласна съм, че секса е и отговорност и за това трябва много да се внимава, за да няма после теми от типа на "Дали съм бременна ?!?!? ".Първоначално написано от flower123
ЗА, защото всеки има правото да избира. Защото когато правиш дадено нещо мислиш за последиците и се съобразяваш. А това трябва да стане заради самия теб, ане заради друг. На мнение съм, че родителите не бива да забраняват на децата си да правят секс. От тях се очаква само да им обяснят как да се пазят и какво да правят при евентуален проблем. Също така си мисля, че човек трябва да бъде разумен във всяко едно свое действие, не само в секса.
Надявам се, че няма да ме разберете погрешно, против секса на 14-15 съм, но съм против и забраната да се прави секс на тази възраст. Секс се прави само когато знаеш че можеш да си поемеш отговорността и последиците.
Против.
Ако детето ми прави секс преди 18 бих го приела като провал на цялостното възпитание, което искам да му дам. От мен и от баща си няма да има такъв пример!
Малки сте, незрели сте, мислите си, че всичко, което хвърчи се яде и че той е голямата любов. Вие си правете каквото искате, но от гледна точка на бъдещ родител, бих се побъркала ако знам, че детето ми прави секс на 15-16. 17 е най-долната граница и все пак за мен е ниска. Не съйм си заровила главата в пясъка. Знам, че почти няма девствени момичета на 15 и момчета на 16. И все пак ми се ще да почака, да търси точния човек, да не развява интимните си части наляво и надясно, да не ме изпреварва по бройки(аз за сега имам 1).....мечти, мечти.
Като гледам темата..разни хора,разни идеали..искам само да вметна още нещо и това е физиологичната страна на въпроса.някъде бях чувала/чела ,че ако човек(особено момичетата) прави секс преди да са се доразвили вътрешните органи може да си има сериозни последствия след това..вие какво мислите по въпроса?
аз съм за секса пред 18 стига да си готов и да познаваш добре човека![]()
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
и аз съм на 14 и правя сексПървоначално написано от nefchi_bs
ама понякога има такива на нашата възраст които го правят само и само да докажат на другите че не са смотани и че и те могат да правят секс ,но това е много лошо решение. Аз не съжелявам че съм го направила,защото го правих/правя с човеко които обичам много
Обичам Андриан
При положение, че пишат главно деца на по 14-15 години, логично е никое от тях да не е против това да прави секс...
Една девойка преди мен каза, че е на 14 и не съжалява, че прави секс, защото..го правих/правя с човеко които обичам много
На 14 едва ли още знаеш какво е любовта, без да се обиждате всички, но си е така. Секса освен удоволствие си е и отговорност, за която повечето не сте дорасли. Пък и не разбирам какъв ви е кефа да правите секс, при положение, че мислите за домашни...
Ако пък сте от типа, който въобще изключва училището... значи просто страната ни няма как да има бъдеще.
Точно за това едва ли ще разбереш и да го прави (както и за евентуално възникнал проблем).Първоначално написано от krem4et0
Иначе по темата.За мен не е толкова важна възрастта, на която се започва полов живот(макар че 13-14 ми се струва доста рано), колкото нивото на сексуална култура.Защото пълнолетен не означава осъзнаващ всички опасности, които крие секса и адекватни начини за предпазване от тях.
...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...
Аз също не съм против.Ако знаеш какво правиш не виждам проблем
Хмм... принципно съм -за- осъзнатите неща /разбирайте интереси, възгледи, начин на живот, въобще всичко/.Демек да избягаш от масовото и да се замислиш над това до каква степен искаш, но преди всичко си и готов за дадено нещо.
На мен лично ми е смешен начина по който 13-14 годишните девойки възприемат поемането на отговорността.За 90 на 100 това е аборт...
За мен това е бягство от отговорност, но всеки си има право на избор, никой не съдя в случая, просто това е моето мнение.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
аз съм за секса преди пълнолетие![]()
това е решение което трябва да си го взема всеки индивидуално и никого не трябва да му налага.. своето искане кога с кого на колко къде ии т.н.