.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2

Тема: Есе

Есе

За утре имам да правя есе на тема "Хората обичат такива мисли,които не ги карат да мислят".Моля ви помогнете ми.

Редактирано от ProstoAz
    1 точка от правилника!

Голям фен
    Град
    Варна
    Хората обичат мисли, които не ги карат да мислят
    Тук става дума за вътрешния диалог, който всеки от нас, съзнавайки или не, води със себе си. Той е част от мисловните процеси и от така наречения "поток на съзнанието".Когато срещнем проблеми и пречки в ежедневието си си мислим "Добре, по какъв начин да се справя с това сега?" или "Това си е проблем, май трябва да потърся някаква помощ", или дори и да е трудно положението, в което сме се озовали, все пак успяваме сами да преодолеем трудностите.
    Вътрешния ни диалог е важен, защото ако той е негативен може да доведе до редица психологически проблеми.
    Когато се сблъскаме с проблем и нашия вътрешен диалог е отрицателен, това ни демобилизира.
    Ако си мислиме "Не мога да се справя, пак ще се проваля както преди" или "всички ще видят колоко съм некомпетентен/а за това по-добре изобщо да не опитвам", то ние никога няма да намериме силите и куража да направиме крачка напред или някаква промяна в живота си.
    За това хората заместват демобилизиращите разсъждения относно живота, околните и действителността като цяло, с позитивен вътрешен диалог и нагласи. Те предпочитат дори да „избягат” от своите мисли, за да са емоционално и психически по-спокойни. Човек се чувста наистина добре, когато съзнанието му не е анганжирано с битови и социални проблеми. Не напразно казваме, че младите и влюбени хора са истински щастливи, защото те имат мисли, които не ги карат да мислят. Тяхното съзнание не е затормозено с решаването на сложни проблеми и казуси. Те приемат утрешния ден като следваща възможност за придобиване на нови знания, за общуване с нови и интересни хора, за нова среща с любим човек. За хората, като цяло, живота е предизвикателство, но човекът обича да мине по лесния и утъпкан път, а не през трънливия, осеян с несигурност и съмнения. Именно мислите са тези, които едновременно ни затрудняват, но и ни спасяват израствайки като личности. Всеки един от нас би искал да не му се налага да прави избор или да решава проблеми в своето ежедневие и за това казваме, че обичаме да мислиме за неща, които са ни приятни и интересни и не поставят под съмнение нашите способности и компетенции. Тогава се чувстваме спокойни и истински щастливи.
    15.09.09-денят на най-голямата грешка в живота ми

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си