- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Пловдивчани да помагат
Събота ще ходим до Пловдив и доколкото разбрах, автобусите от София пристигат на автогара юг. От там как да стигнем до центъра?
Питаш и ще ти кажат!
Тръгваш по "Иван Вазов" (улица с павета и слабо движение с много паркирани автомобили) и излизаш на Пощата.
А площад Съединение е пак централен нали? Че има някакъв булевард Руски, който точно на него ме изкарва![]()
Кой е тоя "Пуски"? Мост "Герджика" ли?
Като слезеш на автогарата, попитай за ЖП гарата, тя е леко вляво на 100 метра. На светофара вляво, кръговото пак в ляво и продължаваш по тази улица. Тя е една голяма, залесена, приятна за разходка павирана улица, която те извежда точно в центъра.
ъъъ Руски...поне така пише в bgmaps. Иначе българче, мерси, най- вероятно наистина ще си питаме на място![]()
Картата ми е в шкафа, мога да я извадя и да проверя, просто имената на улици са общо взето излишно нещо, друго си е да ти обяснят. Но в крайна сметка няма какво да се обяснява, защото гарата си е на центъраЩе питаш не повече от 2 пъти, колкото да излезеш на тази уличка и готово. После си на пощата, където започва пешеходната. "Съединение" е в другия край на пешеходната ча, няма смисъл да ходиш първо там.
Така,когато слезеш от мястото,където спира автобуса от София (пада се точно срещу автогара юг) трябва да пресечеш и да отидеш на отсрещната страна,оттам вървиш наляво докато не стигнеш едно кръгово движение..там ще видиш 3 улици да излизат от него,най-внядсно (тоест към теб) се пада Иван Вазов..ако вървиш по нея за 10 минути си в началото на центъра,оттам за 15 минути само направо стигаш до края и там има един подлез,излизаш от него и вървиш пак наляво,след малко ще има още един подлез,подминаваш го и след още 2 минути си на Съединение.
Другия вариант е да тръгнеш по средната от тези 3 улици,тоест бул.Руски..ако тръгнеш от нея,вървиш 15-20 минутки и на едно голямо кръстовище завиваш надясно (трябва обаче да питаш къде точно да завиеш),когато завиеш вървиш 5 минутки и ще го видиш площада със статуя е,има спирка отпред. (ако не завиеш където трябва ще се озовеш на моста на Герджика)
Трябва да излизам,утре ще обясня,ако имаш въпроси..
Кръстовището няма как да го обърка, защото друго толкова голямо нямя. Това е кръстовището с бул. "6 Септември".
На него в дясно ти се пада Природонаучния музей, еврейския паметник, заведение "Розенхоф" и Съединение. Всичко е едно до друго.
Все пак леля Креми май добре обясни, следвай инстрикциите. "С питане...навсякъде се стига", както и "всички улици водят навсякъде".
"Питайки до Цариград стига се, но с ху. й отзад "![]()
Как може да ги слушате тези песни...умът ми не го побира простоПървоначално написано от RAWRRR
![]()
В общи линии или питаш за пощата и като стигнеш там даваш надолу надолу надолу, подминаваш джамията, подминаваш халите и продължаваш до подлез- след подлеза си кажи- речи на съединение или по руски, както ти казаха- после надясно и вървиш вървиш докато не видиш паметника. Аз лично все използвам първия маршрут, ама е въпрос на избор.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
хехе, мерси на всички..
може като туристи да вземем карта..и с фотоапарат и хавайска риза..
'жапанки!
ако сте само момичета може да ви стана личен гид![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Ами женска компания сме- търсим си обувки за бала(някои), че се оказа, че в София няма нищо
Значи като идете на автогарата, тръгвате към колелото, отстрани има сергии продават сладки неща, тръгвате по тоя тротоар и от двете страни на улицата има магазини за обувки.Първоначално написано от Loshotia
Тогава тръгнете от колелото на гарата по Иван Вазов. Цялата улица е само магазини за обувки.Първоначално написано от Loshotia
Grumpy old madman
Гледам никой не е споменал нищо за рейовете.![]()
Срещу автогарата е точно спирката на рейсовете.
Като хванете 7 ще и отведе напрво на центъра.
Иначе щом е за обувки, най-добре е пеша да ходите и да минете по "Иван Вазов", там има хиляди обувки.
всичко става с питане, нали![]()
Черо, ние не сме мързели, пък и нали бива да поразгледат. Не че Пловдив е нещо кой знае какво, но поне не е София, в темата се вижда че и те са го разбрали най-после.
Обувки има по цялата главна, но на малката главна май са повече магазините. Ще си разгледат. Молове и Грандове сигурно си имат, но и там може да погледнат...обувки да искаш - там валяло.
Между другото в събота бях до Пловдив и има доста приятни неща по магазините. А пък самият град е прекрасен. Много ми хареса.Първоначално написано от Loshotia
Малко офтопик![]()
хехе, добреПървоначално написано от bulgarche