Така значи накратко нашата история:
Запознахме се това лято, харесахме се, и двамата имахме гаджета, но скъсахме с тях (причината не е от значение) и се събрахме. На 2рия месец той ме попита "Ще се омъжиш ли за мен?" (ние сме 12клас) аз му казах "Да" бяхме в еуфория и т.н., но след това решихме като завършим да заживеем заедно и след това да решим дали ще се женим. Големият ми проблем е че поне според мен той е много ревнив. Не го е изразявал по някакъв налудничев начин, просто има голям проблем когато искам да изляза с някой и не го викна и него, като проблем разбираме, че ме кара да се чувствам виновна, че го правя/не директно/, просто кара ме да се чувсвам зле, сякаш съм го наранила. Преди няколко седмици бившето ми гадже беше в града и исках да се видим ( знам, че ми в бивше и по принцип може би е проблем, но преди да тръгнем бяхме най-добри приятели, много се разбирахме и аз го чувствам само като приятел, би трябвало сегашният ми приятел да ми има доверие, не сме от малко време заедно - 8 месеца ), както и да е, трябваше да се скараме за да изляза с бившия, но в крайна сметка излязох и всичко беше на 6, нямаше никакви изпълнения и вече дори е забравено.
Аз преди година и половина се преместих в този град и нямам много приятели, разбирам се с 2-3 човека от класа ми, колеги от лятото и така, не излизам кой знае колко обаче с тях, цялото си време прекарвам с приятеля си - по минимум 7 часа всеки ден. Сега имаме събиране на класа и много ми се ходи, той каза че няма проблем да отида но му стана кофти, че не го поканих, стана малък проблем от това, нямаше караници и т.н. просто.. чувството на вина което ме кара да чувствам всеки път, когато стане нещо такова. Затова поканих го, обаче честно казано не искам да идва Вече се задушавам, искам малко време сама, в смисъл такъв, че искам и живот отделно от него, искам просто да се виждам и с други хора, не бих му изневерила, обичам го много, просто се депресирам все повече и повече когато съм ограничила контактите си до 1 човек. Казвала съм му го преди, но въпроса му е защо да не дойде и той.. Не знам как да му отговоря, не знам дали съм в правото си да искам това и дали това не значи, че не го обичам. Искам просто да знам като кучка ли постъпвам като искам да излизам и без него? Помагайте откъм съвети, защото вече ме хващат нервите и не зная какво да правя.