Моля кажете как да се преборя с физическата и умствената умора. Ако чета 30-60 минути и ми се доспива. Имам воля за четене, но ако продължа започва да ме боли главата дори. Ранобуден съм и нямам пробелм със събуждането. Не е само в това проблема. От бездействие понякога ми се доспива. По-принцип пия по 2 кафета на ден. Пробвам и с 20 минутни дрямки, но ефекта е много слаб. Имам намалено ниво на хемоглобин, но приемам допълнително желязо и не виждам особен ефект. Интересува ме метод, който да е продължителен/постоянен. Не искам всеки ден да пия ампули Сарженор примерно или по 3-4 кафета ами да съм си по-бодър. Какво може толкова лесно да предизвиква умората? 192 см съм 60 кг приблизително. Дори при редовно хранене и с белтъчини/въглехидрати пак имам умора дадения ден. Има много кратковременни методи, но пак казвам по-продължителен ме интересува, че да не е скъпо. Високо ниво на желязо няма да е скъпо, а и няма от самосебе си да се махне, но струва ли си се чудя. Правени са ми изследвания, но нищо друго няма, което да не е в норма освен хемоглобина.