- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Преборване с умората?
Моля кажете как да се преборя с физическата и умствената умора. Ако чета 30-60 минути и ми се доспива. Имам воля за четене, но ако продължа започва да ме боли главата дори. Ранобуден съм и нямам пробелм със събуждането. Не е само в това проблема. От бездействие понякога ми се доспива. По-принцип пия по 2 кафета на ден. Пробвам и с 20 минутни дрямки, но ефекта е много слаб. Имам намалено ниво на хемоглобин, но приемам допълнително желязо и не виждам особен ефект. Интересува ме метод, който да е продължителен/постоянен. Не искам всеки ден да пия ампули Сарженор примерно или по 3-4 кафета ами да съм си по-бодър. Какво може толкова лесно да предизвиква умората? 192 см съм 60 кг приблизително. Дори при редовно хранене и с белтъчини/въглехидрати пак имам умора дадения ден. Има много кратковременни методи, но пак казвам по-продължителен ме интересува, че да не е скъпо. Високо ниво на желязо няма да е скъпо, а и няма от самосебе си да се махне, но струва ли си се чудя. Правени са ми изследвания, но нищо друго няма, което да не е в норма освен хемоглобина.
От колко време е умората? Посещавал ли си офталмолог? Главоболието може да е сигнал на проблем със зрението.
На първо време се сещам за витамини, които биха могли да ти помогнат /в случай че се касае за пролетна умора/.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ами винаги съм се чувствал уморен. Като съм пред компа нямам такъв проблем. По цял ден мога да стоя пред него. Но, ако върша друга дейност започва уморяването. Не е пролетна, защото и зимата я има. Главоболието става не от многото четене, а от продължителната умора и е нормално мисля. Един вид знак да спра и да си почина.Първоначално написано от kalpazanka
Еми брато поспивай по повече.. Незнам по друг начин как да стане..
|Y| България над всичко |Y|
е... наистина ли има пролетна умора... на мен никога не са ми влиали сезоните;но от няколко седмици забелязвам замаяност и умора
аа за теб-може да е като при мен-недоспиване
яж шоколад и се опитвай да лягаш по-рано
действа![]()
успех
Хубаво е на всеки 45 минути четене да правиш 15 мин почивка. Рових в интернет за едни материали за по-лесно запомняне /Мистерията на паметта/, но за съжаление не ги намерих. Ако спазваш някои от тях, ще учиш по-качествено и по-бързо.
Когато намеря време, ще ровя пак за въпросните материали, а ако не ги открия, ще ги препиша тук.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Много си слаб за твоя ръст ,спи по 8 часа не повече или по-малко и си качи килограмите.
Йога и мъдрост