- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Книга ли пишете?
не пиша книги или разни такиа ...но често драскам стихове![]()
Трябва много да си си повярвал, че да пишеш книга.
А не виждам смисъл да правиш изкуство, което няма да види бял свят, защото тогава се губи едничкият му смисъл, да се докоснеш до някого, да го накараш да мисли и чувства.
ПП: Фентъзито ми е супер евтин жанр, ще ме прощават феновете.
Без да побутнеш сетинга или историята с измислица не виждам как може да се създаде оригинален сюжет. (да, хубаво, знам, че такова животно няма, говорим относителна оригиналност.)
Побутването може да е направо заменяне, но толкова по-добре. (ах как обичам да споря)
пиша книга " белия негър "
то густо, то пусто
Позоваването на народни приказки и митологии не води до оригиналност, бих казала обратното - приобщава масите, създава най-често бестселърски продукт.)
Тук вече всичко е до вкус, въпрос на търсене, също така. Какво очакваш да намериш, да получиш от един текст - история, бягство, послание, (с)мисли, РАЗВЛЕЧЕНИЕ. За мен текстове, предлагащи предимно последното не могат да се наричат стойностна литература, както един екшън не е истинско кино.
Все още не съм разбрала какво кара (по)читателите да отварят такива четива. Макар на всички ни да е ясно, че съвременният човек прави своите малки бягства и живее именно в/чрез изкуството.
кхъм обадих се за възможностите, които фентъзито отваря като жанр, а не за това, с което се пълни. Да плюеш Паолини и Мейер е въпрос на интелект, въпрос на творчески качества и креативност да посегнеш към по-обширна измислица. За съжаление почти цялата фентъзи литература (де)еволюира от непълно разбраните писания на професора, концентрира се повече върху магията и увлекателността, което, знаем, не е било оригиналната цел и не е целта, с която аз пиша.
Предиии няколко години бях започнала да "пиша" някакъв криминален роман, повлиян изцяло от Агата Кристи. Нахвърлих си основната идея с малко "отстрани" и дотам.![]()
Иначе пишех някога разкази и есета, но скоро не ме е озарявало вдъхоновението, като изключим надраскването на някоя друга приказка за племенника ми.
А последно всъщност написах 2-3 статии, отразявайки събития... и идеята беше да са с PR насоченост.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
И все пак не разкри какво желаеш да изстискаш за себе си от един текст. Според мен това е водещото, каквото търсиш, това и искаш да дадеш.(поне в повечето случаи е валидно)
Изкуството дава много повече на автора, отколкото на останалите. Мое мнение.Първоначално написано от Blab
Да размърдаш мозъка си, да създадеш нещо с едничкия си мозък... безценно!
като например?
(не споря тук)
Дълбочина, идеи, дълбоки идеи. Като идеи в тоя случай е обширно понятие.Първоначално написано от Blab
Ето, значи хоризонтът ни е един, кладенци - много.)
аз и стихотворения от време на време си драскам. Ето едно, надявам се да се хареса
Гроздова ракия
Най - обичам аз да пия
сутрин рано гроздова ракия!
И салата, и мезе,
и кебапче, и кюфте.
Най - обичам аз да пия
на обяд три литра бира!
Яка, мазна, печене пържола
и да пикам аз в Мола.
Най - обичам аз да пия
следобяд мастика и текила!
Със салата за мезе,
че така е най - добре.
Най - обичам аз да пия
късно вечер гроздова ракия!
И салата, и мезе,
и кебапче, и кюфте.
АМи правя опити ,сега се опитвам да нахвърля една по-сериозна идея за книга във фентъзи стил ,но ще видим какво ще се получи.![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Почнах една книга със заглавие "Книгата, която ще промени живота ти", но в момента съм леко в застой.![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
звучи интересноПървоначално написано от SWASTIKA
![]()
Обикновено,когато започнеш да пишеш измислица ти хрумват всички останали неща на света,които биха могли да се случат в този момент и ти се завива свят.
С един приятел сега сме почнали да пишем история за пирати.Преди бях започвала някакъв криминален роман,но нищо не се получи.
Не пиша. Не че нямам нужда, но нямам стила, изказа, грамотността. Иначе рядко тук-там някое стихотворение и то, за да отговори на емоционалното ми състояние.
Но пък теми по БЕЛ - всяка седмица по една изфабрикувам, пълна с лъжи и фалшив патос.
романи-не,но есета-друг въпрос![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
.......
20 на 19 в полза на писаещите! Егати гениалното поколение сме, честно!
Книги не пиша.
Но мнооого обичам да пиша есета и да си разсъждавам.. независимо върху какво.Понякога и други неща пиша.Абее.. разтоварвам се.![]()