На 13 години съм,а имам бели коси.Отдавна си ги имам.Може би от 7-8 гoдишна,но тогава си имах по един два косъма и близките ми казваха, че просто е за късмет.В шести клас започнаха да се забелязват доста.Майка ми ме заведе на лекар и ми казаха,че нищо не мога да направя-било ген!Аз,разбира се,в никакъв случаи не се съгласих и до ден днешен не съм съгласна!От къде тоя ген като майка ми е на 40 и от няколко години започна да и побелява косата,а баща ми е на 45 и му се мяркат по два-три косъмчета!И другите ми роднини са така.Майка ми ме боядиса с Индийска КАНА.После доста съжеляваше.Каната ми падна и аз отново с бели коси..Търпя,търпя, търпя,но понякога найстина е ужасно всички да те питат "защо ти е бяла косата" или пък "Оо боЖее,имаш бели коси?!?!" Найстина са много,не си въобразявам,а и щом постоянно ме питат защо така..Много ми е кофти и гадно,и просто понякога ми иде да зарева, колкото и дребнаво да Ви изглежда Когато ме попитат просто казвам "aми даа!аз отдавна съм си така",но ми става зле и..Вчера на училище ме питат "Що ти е бяла косата".Днес излезнахме с едни приятели и "ваа ИМАШ БЕЛИ КОСИ!"Успявам в повечето случаи да го извъртя на шега,но понякога и аз не се побирам в кожата си!Сега ще кажете "що не се боядисаш.".ами просто,защото майка ми не ми дава!Ще кажете "ами как ти даде преди година".Ами и аз незнам!
И аз незнам защо пиша Може би просто да споделя.Ако някой има същия проблем нека пише.Приемам и съвети..всичко
И един въпрос- Боя или кана?Боята и по вредна но закрива всичко. каната подхранва,но и може да не покрие белите коси и да ги направи рижави.Ако греша нека някои ме поправи! Ако има и нещо,като витамини,хапчета,маски и аз не знам,макар че нищо не помага за побеляване.Най-много ме е страх да не побелея цялата до 17-18
П.П. Чудех се къде да пусна темата дали в Козмети и диети или в Здравословни проблеми но избрах тук заради въпроса ми!